Den tidligere rundbanespesialisten Erik Nordsæter Resell tok seieren på Kongerittet etter at han vant spurten mot Fredrik Haraldseth og Ole Hem. Foto: Pål Westgaard
- 19/08/17
Resell vant spurtoppgjøret i Kongerittet
av: Ingeborg Scheve
19.08.17 16.52
Fredrik Haraldseth og Ole Hem måtte se seg slått av landeveiskonvertitten i Uno-X.

– Erik (Nordsæter Resell) var sterk i dag, og det ble en spurt i gruppa og Ole og jeg var litt urutinerte og trodde det var rett fram på oppløpet. Det var det ikke. Det var massevis av svinger og forthaugskanter og slikt, men det er jo vår feil at vi ikke hadde sjekket det på forhånd, sier Haraldseth, som forteller om krevende forhold i den teknisk relativt enkle løypa.

Les også: Haraldseth og Persson tok NM-gullet 

– Det hadde regnet mye i forkant, og det virkelig bøttet ned fem minutter før start, så det var mye sug i grusen. Men vi slo løyperekorden med flere minutter, så det gikk unna i dag, sier Haraldseth, og forteller at han og Hem tok oppvarmingen inne i bagasjerommet på bilen før de sprintet over til start.

Feltet syklet raskt ut fra start, og det ble rykket omtrent umiddelbart. Fra den første bakken omtrent 20 minutter ut i rittet, ble det kjørt hardt helt til mål med mye støting og offensiv kjøring.

– I en del av maratonrittene føler jeg at vi som lag nesten har fått for mye respekt, så det var forfriskende å sykle mot landeveisgutta. Det var ikke noe lurekjøring her, sier Haraldseth.

Comeback for Resell
– For min del ble rittet i dag et lite comeback på terrengsykkel, men også en test på formen før Birken. Det var veldig morsomt å være tilbake på terrengsykkelen. Swix-gutta har jo vært overlegene på maratonrittene i år, så jeg forventa at de kom til å kjøre sterkt, så det var godt å se at vi Uno-X gutta ikke er noe dårligere. Til slutt var vi syv stykker i et spurtoppgjør, og jeg hadde nok krefter igjen til å ta seieren, sier Resell, som gleder seg til Birken.

Resell gikk over fra rundbane til landevei etter sesongen 2016, da han fikk tilbud om å sykle for det nye norske kontinentallaget Uno-X Hydrogen Development Team. Det samme gjorde Sondre Kristiansen.

Les også: Ny rundbanerytter til landevei 

Topp 3 menn elite 65km
1. Erik Nordsæter Resell, Uno-X Hydrgen Development Team, 1:55:18
2. Fredrik Haraldseth, Swix Hard Rocx, 1:55:19
3. Ole Hem, Swix Hard Rocx, 1:55:20

Hildegunn Gjertrud Hovdenak vant dameklassen med tida 2:18:19.

Fullstendige resultater 

Generalprøve
Kongerittet var også en god oppkjøring mot Birkebeinerrittet neste helg, der Swix Hard Rocx-gutta møter hele landeveislaget til Erik Nordsæter Resell.

– Dette var en super måte å ta finpussen før Birken. Det er ingen tvil om at Uno-X-gutta blir noen av de sterkeste konkurrentene på Birken neste uke, og Sondre Kristiansen gjorde en kjempejobb med å legge til rette for Erik. Nå blir det å holde kroppen i gang og samle overskudd inn mot Birken, og psyke ut Sondre på hjemmebane, sier Haraldseth, som er romkamerat med både Hem og Kristiansen.

– Både jeg og Ole er i god form om dagen, så jeg gleder meg til neste uke, sier han. 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Robert Goodwin (til venstre) ble nummer tre i Kampen om Kjerringa, bak Sindre Rustan (midten) og Brage Vestavik på førsteplass. Foto: Petter Wilhelmsen
Brage Vestavik vant Kampen om Kjerringa for fjerde år på rad, mens Emily Nerland tok Kampen om...
Martine Stenbro fra Team Terrengsykkel 2015 tok andreplassen i sesongens siste enduroritt. Foto: Per-Eivind Syvertsen
Opptur for Team Terrengsykkel i sesongens siste enduro.
Njåveggen er tre meter høy og en av sesongens nye elementer i Njå Bike Park på Jæren. Foto: Elisabeth Aanensen
Stinettet i Njåskogen er i stadig utvikling, nå senest med en tre meter høy wallride.
Fra stier som brukes i Ringerike Enduro kommende lørdag. Foto: Aslak Mørstad
- 18/10/17
Doble etapper og lagkonkurranse med vandregaffel
Ole Hem sammen med Francesc Guerra Carretero, som vant La Tramuna Singletrack Marathon. Foto: Privat
- 16/10/17
Forvillet seg fra pallen