Australierne i Team Outspire opplevde mye i løpet av de 190 kilometerne de forserte før de måtte gi seg på OF700. Foto: Joshua Stinton
- 07/08/17
Offroad Finnmark-debutant: – Sprengte komfortsonen
av: Ingeborg Scheve
07.08.17 07.00
– Jeg har sprengt komfortsonen min, og jeg har vært mentalt på steder jeg aldri har vært før, sa Joshua Stinton, som debuterte som terrengsyklist med lang løype i Offroad Finnmark.

– Dette er seriøst det hardeste jeg har gjort i mitt liv. Jeg har utfordret meg selv før, men ikke noe i nærheten av dette, sier terrengsykkeldebutanten fra Australia.

Les også: Offroad Finnmark debutant: – Jeg har aldri syklet et terrengsykkelritt   

Joshua Stinton og de australske lagkameratene Charlie Allum og Tom Trevor syklet OF700 til inntekt for Outspires veldedige formål, men måtte bryte da de ikke klarte sperretida. Da hadde de syklet over 190 kilometer men kom to timer for sent til sjekkpunktet Bidjovagge, som var det tredje av totalt 12 obligatoriske sjekkpunkter på den 700 kilometer lange turen.

Les også: Blytungt over vidda 

Saken fortsetter under

Noen ganger må man bare ta en hvil der man kan. Her er det Tom Trevor som tar en pust i bakken mens, Charlie Allum venter. Foto: Josh Stinton

Tidligere har Stinton gått Vasaloppet og deltatt i verdens lengste og tøffeste utforritt for etthjulssykkel. Men ingenting har vært i nærheten av Offroad Finnmark, forteller han.

– Dette var vanvittig mye mer teknisk enn vi hadde forventet, og det tok oss svært lang tid å komme over de tre første fjellene på starten av rittet. Men selv om vi ble tatt ut av konkurransen er vi stolte av den delen vi fikk gjennomført. Det ble 29 timer uavbrutt sykling og over 3600 høydemeter. Men seriøst, myggmiddelet Bushmans som vi hadde fått fra Australia reddet oss på denne turen. Jeg har aldri opplevd maken til blodtørstige mygg, sier Stinton.

Les også: Nederlendere vant OF700 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Blodsugende små helikoptre mente Charlie Allum om myggen på Finnmarksvidda. Foto: Josh Stinton

Tom Trevor (til venstre) Charlie Allum og Josh Stinton i Team Outspire underveis i Offroad Finnmark. Foto: Tom Trevor


 
 
VIS KOMMENTARFELT
abcd
Enduro World Series har sluppet terminlista for 2018. Bare tre av årets destinasjoner er med...
abcd
Fire menn sykler VM i Australia, fem menn sykler verdenscupfinalen, og Gunn-Rita Dahle Flesjå...
abcd
– Jeg ser ikke for meg at jeg kommer til å konkurrere for Sverige i internasjonale mesterskap...
abcd
- 15/08/17
– Dette blir en av Norges råeste pumptracker
abcd
- 14/08/17
Zakka på 21. plass i Whistler