- 12/06/17
Nybegynnerens problemer
av: Christian Nerdrum
12.06.17 10.28
TERRENGSKOLEN (S6E2): Aslak trekker pedagogikken helt tilbake til startlinja når han tar med nybegynner Gro på sykkeltur i Trysil.

Etterhvert som man lærer seg å sykle, vil utfordringene ved stisykling forandre seg. For Gro Kveldro Bruksås dreier det seg om det mest grunnleggende. Hun er nybegynner og trenger hjelp fra sykkelekspert Aslak Mørstad. I denne episoden har Aslak hivd seg i bilen til Trysil for å møte både nybegynneren og løypesjef for Trysil Bike Arena, Olve Norderhaug. De siste årene har løypemannskap og gravemaskiner stått på for å lage landets mest imponerende sykkelanlegg. Hvert år dukker det flere kilometer med tilrettelagte stier som snirkler seg sømløst både i og utenfor heisenes rekkevidde. Syklingen her er derfor litt annerledes enn det en finner på naturlige stier, men det har nok også vært en del av suksessen for satsningen. Her kan alle sykle, gammel som ung, med akkurat den sykkelen de har. 

TERRENGSKOLEN S6

FAKK TJUVEN

LINJEVALG - MED ASLAK OG BRAGE VESTAVIK

NYBEGYNNERENS PROBLEMER - TRYSILTUR

DRA PÅ BAHJULET - MED ASLAK OG BRAGE VESTAVIK

MANUAL - MED ASLAK OG BRAGE VESTAVIK

GAMMEL VS NY SYKKEL - VI TESTER GAMLE SYKLER

OVERRASKELSESEPISODE

Når Aslak møter Gro er det, ett av spørsmålene hun har. Holder denne sykkelen for meg her på disse stiene? Mens Aslak lurer på om konsekvensen av sommersatsningen har gitt et oppsving i besøk på legekontoret – isåfall av hvem – og hva gjør Trysil med det?

TERRENGSKOLEN 

Terrengskolen går nå inn i sin sjette sesong (!) med Aslak Mørstad to programleder. I de senere innslagene har den rutinerte syklisten stadig hatt med seg flere gjester, og i år er blir det flere innslag med utforsyklist Brage Vestavik. Det er et spennende team, da de to kommer fra forskjellige skoler og tilnærmer seg sykkelmessige utfordringer ganske ulikt. Vi skal også til Trysil for å sykle med en nesten helt fersk nybegynner. 

Se alt av Terrengskolen


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Grenserittet etappe blir i år to dager i stedet for tre. Foto: Arrangøren
Etter fjorårets premiere med tredagers stisykkelritt har Grenserittet besluttet å legge om...
Lokallagene er en kilde til rekruttering til sentralstyret, men foreløpig er det tynt med kandidater til vervene som er på valg om tre uker. Foto: Øyvind Haugen
Tre uker før årsmøtet står NOTS fortsatt med svært få kandidater til vervene som må fylles.
Store opplevelser på Vestre Nøkkvann. Foto: Sture Pettersen
Seks islagte vann, 19 kilometer og 15 minus. Se bildene fra langturen på skareføret.
Eirik Fiskvik og Ole Hem sykler Trans Cape i Sør-Afrika i begynnelsen av februar. Foto: Privat
- 19/01/18
Rivaler blir lagkamerater i Sør-Afrika