I fjor høst ble det arrangert lokalt løp i det nye anlegget i Råde. I år blir det større saker, og på sikt ønsker Østfold-miljøet å ha verdenscup. Foto: Pål Hangaard
- 09/03/17
Nordisk Mesterskap er bare starten
av: Ingeborg Scheve
09.03.17 07.00
Råde arrangerer Nordisk Mesterskap i BMX i august som et steg mot verdenscup på sikt.

De fire BMX-klubbene i Østfold, Moss, Aremark, Gressvik og Råde, er sammen om arrangementet, som kjøres i det nye anlegget i Råde.

– Vi forventer rundt 400 deltakere totalt, fra Norge, Sverige, Danmark og Finland. Dette er et mellomår, ettersom OL gikk i fjor og det er relativt lenge til neste gang, sier Pål Hangaard, som er en av ildsjelene i Råde BMX-klubb.

Sikter mot verdenscup
For arrangørklubbene i Østfold er mesterskapet også et steg på veien mot enda større arrangementer.

– Det vil være en bra test på anlegget å arrangere Nordisk mesterskap i år. Vi har så langt bare hatt tre løp i dette nye anlegget, så med Nordisk Mesterskap får vi svar på om anlegget er klar for større løp som Europacup og verdenscup. Med helt nytt anlegg er det mye som skal kjøres inn, så vi ville ikke ta på oss Europacup i år, sier Hangaard.

Saken fortsetter under

Slik ser det nye anlegget ut fra lufta. Foto: Pål Hangaard

Rekrutteringseffekt
Hangaard håper også at mesterskapet kan bidra til å øke rekrutteringen.

– BMX sto stille i Norge i mange år, men de siste årene har det tatt seg opp, og interessen blir bare større og større. Nå er det fem aktive klubber på Vestlandet og fire på Østlandet, og vi håper at 2017 blir et bra rekrutterings år for BMX’en i Østfold, og Nordisk Mesterskap på hjemmebane vil nok bidra med det, sier han.

Les også: Bygger aktivitetsanlegg for hele bygda 

Saken fortsetter under

Både banen og startrampene på Råde holder internasjonal standard. Foto: Pål Hangaard

Dugnadsbasert
– Vi begynte på anlegget i 2015, med midler fra Norsk Tipping, stiftelser og sponsorer, og vi har lagt ned vanvittig mye dugnad her, forteller Hangaard.

Klubben ble ferdig med anlegget i august i fjor og gleder seg til å vise det fram internasjonalt.

– Anlegget har blitt skikkelig bra. Vi har både start på åtte meter og på fem meter, og tre strekker som er doble baner, og UCI-standard på alt, så vi kan ha større løp her, sier Hangaard.

Som arrangører til Nordisk Mesterskap har arrangørklubbene også fått 15.000 kroner i støtte fra NCF Region Øst. Resten av arrangementet finansieres med lokale og regionale sponsorer, og ytterligere dugnadsinnsats.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Den 15km lange løypa fra Syningen til sentrum i Nesbyen er nå halvfinansiert. Når den står ferdig blir den Nordens lengste av sitt slag. Foto: Brynjar Tvedt
Nes kommune gir over fire millioner kroner til den 15 kilometer lange løypa som skal gå fra...
Det nye endurorittet Trans-Madeira arrangeres for første gang i juni 2018, og byr på flere av løypene som ble brukt i Enduro World Series i år. Foto: Antonio Abreu
I etapperittet Trans Madeira kan du sykle løypene fra Enduro World Series.
Terrengsykkel lanserer lesertur til Portugal i januar, en sjanse til å bytte ut slaps og kulde med bedre temperaturer i seks dager. Foto: Arrangøren
Seks dagers stisykkeltur til Portugal er første tur i 2018.
Det kom 43 syklister på første GodTurGuiding i NOTS Follo, og 10-15 nye NOTS-medlemmer. Foto: Trond Dyrnes
- 07/12/17
Feiret nytt NOTS-lag med 43 på fellestur