Da Hafjellcampen ble åpnet for gutta kom hele familien Katle med store og små: (fra venstre) Olav Katle, Ingvar Katle, IVRIG-instruktør Mads "Makken" Haugen, Elen Katle og Anne Lise Katle) Foto: IVRIG/Linn Cecilie Mæhlum
- 10/10/17
Nå fikk også gutta være med
av: Ingeborg Scheve
10.10.17 07.41
IVRIG inviterte til tidenes første fellescamp i forbindelse med Hafjells sesongavslutning i helga.

Arrangøren IVRIG, som til nå har spesialisert seg på jentecamper innen sykkel, ski og surfing, åpnet for første gang for gutta til sesongens siste sykkelcamp i samarbeid med FriFlyt Leserturer. Det ble en suksess.

– Vi bodde på koselige Aasletten pensjonat, som var et veldig egnet sted. Campen ble alt i alt veldig hyggelig, og skal jeg være ærlig merket vi ikke stor forskjell med at vi også hadde gutter blant deltakerne, sier Linn Cecilie Mæhlum, som er en av gründerne bak IVRIG og initiativtaker til sykkelcampene.

Det er tredje gang IVRIG arrangerer sykkelcamp i Hafjell under avslutningshelga. I forkant av campen var Mæhlum spent på om det ville påvirke miljøet og dynamikken når gutta slapp til sammen med jentene.

– Men det fungerte veldig fint, sier hun.

Les også: Sesongens siste stikk i Hafjell 

Saken fortsetter under

Instruktør Stina Bondehagen med en av campdeltakerne i Hafjell. Foto: IVRIG/Gisle Johnsen

Landet på solid konsept
Etter tre sesonger med sykkelcamper i Hafjell, mener Mæhlum at IVRIG har kommet fram til et solid format på kurstilbudet. Konseptet bygger på å gi deltakerne både opplevelser og ferdigheter.

Slik gikk Hafjell-campen i fjor: Sesongavslutning med OL-floke 

Kursene er åpne for utøvere på alle nivåer, og IVRIG hyrer inn instruktører fra øverste hylle: Mads "Makken" Haugen, fjorårets sammenlagtvinner i 80/20 enduro series Stina Bondehagen og Hilde Sangesland Strædet, som vant årets norske enduroserie og NM i utfor i fjor.

Se Makken sykle i norsk natur: Turist i eget land - Geiranger 

Samlingen og pensum ble kjørt etter samme mal som til jentecampene, også denne gang med et tak på 16 deltakere. På planen sto blant annet teknikk og linjevalg, posisjon på sykkelen, svingteknikk og blikk, trening og forberedelser.

Mer om FRIFLYT Leserturer 

Saken fortsetter under

I løpet av helga fikk deltakerne prøve seg på mye forskjellig terreng. Foto: IVRIG/Linn Cecilie Mæhlum

Rytterne ble delt inn i tre grupper etter nivå fra nybegynner til middels og dreven, med en instruktør for hver gruppe. Med tre instruktører på plass fikk deltakerne dermed mye individuell tilbakemelding, og Mæhlum stortrives med å se hvor fort deltakerne tilegner seg nye ferdigheter.

– Det er veldig lett å ha camp i Hafjell, for de er så utrolig hyggelige på tilbydersiden og stiller opp for oss og legger til rette. Det var kult å se så mange syklister i Hafjell i helga. Men det er litt trist at sesongen allerede er over i Hafjell nå, sier hun. 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

De som hadde lyst testet seg på hoppkanten. Foto: IVRIG/Linn Cecilie Mæhlum


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Den 15km lange løypa fra Syningen til sentrum i Nesbyen er nå halvfinansiert. Når den står ferdig blir den Nordens lengste av sitt slag. Foto: Brynjar Tvedt
Nes kommune gir over fire millioner kroner til den 15 kilometer lange løypa som skal gå fra...
Det nye endurorittet Trans-Madeira arrangeres for første gang i juni 2018, og byr på flere av løypene som ble brukt i Enduro World Series i år. Foto: Antonio Abreu
I etapperittet Trans Madeira kan du sykle løypene fra Enduro World Series.
Terrengsykkel lanserer lesertur til Portugal i januar, en sjanse til å bytte ut slaps og kulde med bedre temperaturer i seks dager. Foto: Arrangøren
Seks dagers stisykkeltur til Portugal er første tur i 2018.
Det kom 43 syklister på første GodTurGuiding i NOTS Follo, og 10-15 nye NOTS-medlemmer. Foto: Trond Dyrnes
- 07/12/17
Feiret nytt NOTS-lag med 43 på fellestur