Jeanette Persson (til venstre) ble Norgesmester i terrengsykkel maraton under Femundrittet i sommer - hårfint foran teamkollega Sunniva Dring i Milslukern. Foto: Kent Murdoch
- 07/10/16
NCF søker arrangører
av: Ingeborg Scheve
07.10.16 07.00
Norges Cykleforbund trenger arrangører til Norgescup og NM, og søknadsfristen er 1. november.

NCF arrangerer Norgescup i sju grener i 2017: Landevei, utfor, terreng maraton, terreng rundbane, sykkelkross, BMX og trial.

Noen av rittene har UCI-status, og disse er det sendt inn søknader om. Disse søknadene forventer forbundet å få svar på i løpet av oktober. Men forbundet er fortsatt på jakt etter arrangører som kan ta på seg ordinære Norgescuprunder i både rundbane og maraton.

For rundbane er NCF ute etter arrangører til Norgescuprundene i helgene 20.-21. mai, 27.-28. mai, 2.-3. september og 23.-24. september. For maraton står arrangørene friere til å bestemme datoer, sier Cato Karbøl, som er arrangementskoordinator i NCF.

Les også: Bukkerittet blir NM 2017 

Etterlyser NM-arrangører
For 2017 er det fortsatt behov for arrangører til NM i utfor, trial, bane og masters landevei. Videre trenger NCF arrangører til NM i samtlige grener for 2018 (NM terreng rundbane, NM terreng maraton, NM utfor, NM trial, NM BMX, NM landevei, UM landevei, NM masters landevei og NM bane).

Søknadsfristen for mesterskap både i 2017 og i 2018 er 1. november 2016.

Les også: Konnerud får rundbane-NM 2017 

Rankingritt
Forbundet oppfordrer også klubbene til å arrangere ritt som kan inngå i terminlisten over rankingritt i 2017 og ritt i Masterscup.

– For å skape en god nasjonal terminliste er det helt avgjørende med flere nasjonale konkurranser utover NC og NM ritt. Vi oppfordrer derfor klubbene til å arrangere ett eller flere ritt som inngår i vår nasjonale NCF ranking, sier Karbøl.

Kross kommer senere
For Norgescup og NM i kross 2017, er det andre søknadsfrister. Årets sesong begynner nå i helga, og NM 2016 går 13 november. Derfor vil søknadsfristene for neste års arrangementer være senere, samt at forbundet også jobber med å videreutvikle kross.

–Vi har en gruppe med arrangører som jobber tett sammen for å forbedre rittene og skape et mer komplett ritt-tilbud, sier Karbøl.

– Vi jobber for å utvikle arrangørene, både i form av kunnskap, erfaring og geografisk spredning. I år har vi for eksempel med Follo som ny arrangør av Norgescup, sier han, og legger til at mer informasjon om kross 2017 vil komme i november. 

Mer informasjon om søknader og prosesser

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Petter Fagerhaug (til venstre) er norgesmester i rundbane, og truet med å vippe Carl Fredrik Hagen av pinnen under NM maraton i juli. Men Hagen berget tittelen og fortsetter i flaggtrøya minst fram til Bukkerittet 2017. Foto: Ingeborg Scheve


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Grenserittet etappe blir i år to dager i stedet for tre. Foto: Arrangøren
Etter fjorårets premiere med tredagers stisykkelritt har Grenserittet besluttet å legge om...
Lokallagene er en kilde til rekruttering til sentralstyret, men foreløpig er det tynt med kandidater til vervene som er på valg om tre uker. Foto: Øyvind Haugen
Tre uker før årsmøtet står NOTS fortsatt med svært få kandidater til vervene som må fylles.
Store opplevelser på Vestre Nøkkvann. Foto: Sture Pettersen
Seks islagte vann, 19 kilometer og 15 minus. Se bildene fra langturen på skareføret.
Eirik Fiskvik og Ole Hem sykler Trans Cape i Sør-Afrika i begynnelsen av februar. Foto: Privat
- 19/01/18
Rivaler blir lagkamerater i Sør-Afrika