Felles treningsøkter og mye sosialt sto på programmet for den første av vinterens samlinger for satsende rundbanejenter. Foto: Kent Siggerud
- 29/11/17
Må tenke OL 2020 allerede nå
av: Ingeborg Scheve
29.11.17 07.00
Slik skal rundbanejentene kjøre inn flere UCI-poeng.

– Skal vi heve nivået er det viktig at vi trener sammen, og kvalifiseringen til OL 2002 starter allerede i mai, sier Ingrid Sofie Bøe Jacobsen.

Hun var en av de 15 rundbanejentene som var med på helgas samling i Son.

Den to dager lange samlingen var et åpent tilbud til alle satsende rundbanejenter på junior- og seniornivå, og trakk ryttere fra hele Sør-Norge, inkludert Stavanger og Egersund. Framover vinteren blir det mer.  

Formålet med prosjektet er å etablere et prestasjonsmiljø for jentene som kan bidra til å heve flere av utøverne til internasjonalt nivå og på sikt sikre Norge plass i OL.

Les også: Tar initiativ til nasjonal jentesatsing 

– Det er kjempeflott at Soon CK tok initiativet til dette. Vi er så få jenter som satser, og det er viktig for miljøet at vi treffes også utenfor konkurransesituasjon. Da blir det lettere å ta kontakt igjen senere, også på eget initiativ. Det viktigste med denne første samlingen var å treffes, men at vi trener sammen, deler opplevelser og erfaringer vil heve nivået på sikt, sier Bøe Jacobsen.

Hun er glad for at utøverne nå har fastsatt tre nye samlinger utover vinteren, og håper prosjektet kan bidra til at flere blir med på internasjonale ritt.  

Les også: VM 2015 - dagen da alt stemte  

Saken fortsetter under

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen under UCI-rittet i Rye Bike Festival i mai. Foto: Bengt Ove Sannes

Jobber for OL-plasser til 2020
– Kvalifiseringen til OL i Tokyo i 2020 starter i mai, det hadde vært moro om Norge hadde minst en, kanskje to plasser der. Men skal vi få til det, må norske jenter sykle UCI-ritt, sier Bøe Jacobsen.

Sprintspesialisten venter fortsatt på neste sesongs sprint-terminliste fra UCI, men vil også sykle rundbane når det lar seg gjøre og på den måten bidra til å samle poeng for Norge. Det blir ekstra viktig når Gunn-Rita Dahle Flesjå legger opp etter sesongen 2018.

Les også: Derfor er landslaget halvert 

Alle trekker i samme retning
Kent Siggerud, som tok initiativ til samlingen og inviterte rundbanejentene til Son, er optimistisk.

Han trekker fram at terminlista for UCI-ritt i 2018 åpner mange muligheter for å samle poeng i Skandinavia.

– Skal Norge kunne kvalifisere seg til OL i 2002, må flere være med å kjøre inn UCI-poeng. Økonomi vil alltid være en faktor, men i 2018 er det mange UCI-ritt i Norge, Sverige og Danmark som ikke kolliderer med hverandre. Det er veldig gunstig med tanke på å sanke UCI-poeng, sier Siggerud, og legger til at alle kan bidra.

– Selv om ikke alle er på samme nivå, gjør et slikt fellesskap at man ser at man er mer enn man er alene, og at resultatene man oppnår betyr noe kollektivt. Men det viktigste er at jentene har fått møtes, og at de har satt opp tre nye datoer for nye samlinger framover vinteren. Det skaper muligheter for å plotte ut noen ritt de kan samarbeide om, særlig internasjonale ritt, sier Siggerud. 

Felles jentesamlinger for satsende rundbaneryttere skal bidra til å skaffe Norge plass i OL 2020. Foto: Kent Siggerud


 
 
VIS KOMMENTARFELT
BLUR-COMEBACK: Legendarisk Santa Cruz Blur gjør nå comeback som en reinspikka rittfulldemper for moderne terrengsyklister og -ritt. Foto: Santa Cruz
Santa Cruz er mest kjent for stisykler og utforsykler, men de har lang tradisjon med rittsykler....
Første etappe i Cape Epic var 11 mil og 1900 høydemeter. Foto: Sam Clarke Cape Epic
Milsluker-jentene holder likevel på topp-10 sammenlagt i Cape Epic.
Daniel Boberg Leirbakken tok seieren i Skogen Farbike for andre år på rad. Foto: Nerskogen IL
Den nybakte nordnorske fatbikemesteren knuste konkurrentene i Skogen fatbike på lørdag.
Zakarias Blom Johansen har vært en del av Cube Action Team siden nyttår. Nå blir det alvor. Foto: Cube Action Team
- 16/03/18
– Jeg har trent hardt og strukturert
Martin Siggerud før start på verdenscupåpningen i Stellenbosch, Sør-Afrika, i helga. Foto: Privat
- 13/03/18
Karrierebeste på sesongdebuten