Jørgen Anmarkrud er nordisk mester i rundbane etter søndagens ritt i Vårgårda. Her fra Rye terrengsykkelfestival sist helg. Foto: Bengt Ove Sannes
- 14/05/17
Juniorene dominerte i nordisk mesterskap rundbane
av: Ingeborg Scheve
14.05.17 19.17
De norske juniorgutta tok hele pallen mens jentene tok sølv og bronse på nordisk mesterskap rundbane i Vårgårda søndag.

Jørgen Anmarkrud fra Konnerud IL Sykkel vant foran Anders Halland Johannessen fra Soon CK, mens Gabriel Slinger fra Svelvik SK ble nummer tre.

– Jeg hadde en bra følelse på rittet i dag. Jeg fikk en OK start og kom fort i tet, og fikk tidlig en liten luke. Jeg hadde som arbeidsoppgave å kjøre fem gode runder både teknisk og bra disponert. Jeg fikk til det bra, og bare økte luken utover, sier Anmarkrud, som vant med nesten to minutters margin.

– Jeg hadde sett for meg en fight med Tobias (Johannessen), men han var uheldig og røk kjedet rett etter start, sier den ferske nordiske mesteren.

Tobias Johannessen, som utklasset konkurrentene under Rye terrengsykkelfestival forrige helg, satte et hardt tempo fra start, og lå an til en ny oppvisning av samme sort før han røk kjedet.

– Jeg røk kjedet i startloopen, men kom meg bra i gang igjen etter det. Jeg plukket 46 plasser og er meget fornøyd med gjennomføringen, selv om resultatet ikke er helt det jeg siktet på. Nå håper jeg uflaksen er brukt opp for i år, sier Johannessen.

Les også: Hattrick til Johannessen 

Saken fortsetter under

Tobias Johannessen fikk en glimrende start, men røk kjedet i startloopen. Foto: Lena Øverbye

Tuva Siggerud fra Soon CK tok sølv i kvinner junior jentene.

– Det var en tøff løype med mye høydemeter på kort tid, men veldig morsom. Jeg hadde ingen topp dag i løypa, men jeg tror det var tøft for alle, sier Siggerud, som forteller om sleipe, våte forhold etter regnvær inn mot rittet.

Saga Molin fra Sverige ble nordisk mester i kvinner junior, mens Martine Opsahl fra IF Frøy tok den siste pallplassen og sikret seg bronse i mesterskapet. Emil Linde og Alexandra Engen fra Sverige er nordisk mester i henholdsvis menn og kvinner senior.

Slik gikk mesterskapet i 2016: To gull, tre sølv og to bronse i nordisk mesterskap 

Saken oppdateres

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Tuva Siggerud etter et hopp i løypa. Foto: Lena Øverbye


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Robert Goodwin (til venstre) ble nummer tre i Kampen om Kjerringa, bak Sindre Rustan (midten) og Brage Vestavik på førsteplass. Foto: Petter Wilhelmsen
Brage Vestavik vant Kampen om Kjerringa for fjerde år på rad, mens Emily Nerland tok Kampen om...
Martine Stenbro fra Team Terrengsykkel 2015 tok andreplassen i sesongens siste enduroritt. Foto: Per-Eivind Syvertsen
Opptur for Team Terrengsykkel i sesongens siste enduro.
Drømmeforhold for stisykling i Lillomarka. Foto: Joline Johansson
- 17/10/17
Fullklaff for stikurs