abcd
Anette Røssum Bastnes har brukt deler av vinteren til å skjerpe ferdighetene i sydligere strøk. Foto: Bike Holiday Spain
- 06/04/17
– Jeg må vel legge lista høyere i år
av: Ingeborg Scheve
06.04.17 07:00
I fjor begynte Anette Røssum Bastnes å sykle enduroritt. I år debuterer hun internasjonalt med Enduro World Series.

FAKTA

Terrengsykkel presenterer de mest interessante rytterne i årets 80/20 enduroserie. – følg med framover våren!

Se også intervjuer med: 
- Vera Leivsdottir  
- Thomas Klingenberg  
- Espen Johnsen  
- Andreas Øhrn 

Topp 3 menn 80/20 sammenlagt 2016
1. Zakarias Blom-Johansen, SK Rye, 1950 poeng
2. Espen Johnsen, Bergen MTB klubb,1740 poeng
3.Lars Sandviken, Drammen CK, 1570 poeng

Topp 3 kvinner 80/20 sammenlagt 2016
1. Stina Bondehagen, 1800 poeng
2. Alice Grindheim, Drammen CK, 1740 poeng
3. Helene Thon Moland, Hemsedal IL Sykkel, 1640 poeng

For en del er lærekurven i enduro bratt, og slik har det vært for 37-åringen fra Drangedal i Telemark. Den regjerende cruxedronninga startet på bar bakke med en arvet sykkel for to og et halvt år siden, og raste rett opp i toppsjiktet allerede første sesongen hun prøvde seg på 80/20-serien. Det har gitt slik mersmak at hun vil prøve seg mot verdens beste denne sesongen. Men det er den norske 80/20-serien Anette Røssum Bastnes har størst forventninger til.  

Les også: Turglede ga 4.plass i enduroserien 

– Hva var høydepunktene for sesongen 2016?     
– Det første var å bli kåret til tidenes første cruxedronning i Fredrikstad Cruxjam i april, der jeg også kom på og 16. plass totalt, samt andreplass på Frei Enduro, og fjerdeplass sammenlagt i 80/20-serien.

Les også: Cruxet seg til kongelighet 

– Hva gleder du deg mest til i sesong 2017?
– Å delta i Enduro World Series-rittet i Wicklow i Irland den 27.-28. mai blir stort. Jeg håper også å komme med på EWS-runden i Finale Ligure i Italia til høsten, der jeg foreløpig står på venteliste. Det blir også artig å få med seg alle endurorittene i 80/20-serien, samt noen av rittene og arrangementene utenom serien. Jeg har ekstra lyst til å gjøre det bra i Telemark Enduro siden det nærmest er hjemmebane for meg.

Se Terrengsykkel-TV: Hafjell Enduro 2016 

– Hvilke ambisjoner har du for sesongen?
– Siden det gikk så bra i fjor, må jeg vel legge lista enda høyere i år. Men det er mange gode jenter, og jeg må nok også belage meg på at det blir hardt å klare det samme igjen. Jeg har uansett mål om flest mulig plasseringer blant de fem beste i de norske endurorittene, og helst et par pallplasser i 80/20-serien. Så vil jeg jobbe beinhardt for å beholde tittelen og tiaraen jeg vant på Fredrikstad Cruxjam, og prøve på en plass blant de 15 beste der. I Enduro World Series er det mer et mål om å gjennomføre og satse på at det kan gi en grei plassering. Det er inspirerende å tenke på at en skal sykle med noen av de beste i verden. For sesongen som helhet er ambisjonen jevnt over å bli en bedre syklist, og så skal jeg lære meg å sykle på bakhjulet før Hilde Strædet gjør det.  

– Hva har du gjort i vinter for å innfri det?
– Jeg har ikke gjort de store forandringene fra i fjor, men har syklet hele vinteren og lagt inn noe styrketrening. Flest mulig timer ute på sti er min strategi. Lite snø for skikjøring her til lands resulterte i en tur til Malaga med barmarkssykling og mye bra nedover- og svingetrening. Jeg fikk også testa enduroløyper der som er med i den spanske serien. Fremover fokuserer jeg på det jeg bør bli bedre på, slik som sittestilling, svingeteknikk og det å slippe bremsene!

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Anette Røssum Bastnes har prioritert sykling i vinter, og brukt tjukksykkel når føret har tillatt det. Foto: Helge Janbu


 
 
VIS KOMMENTARFELT
abcd
Santa Cruz Syndicate starter utforverdenscupen i Lourdes på store hjul. Internett går bananas.
abcd
Med godt over 170 påmeldte til 250 plasser og alt av løyper på stell ligger Telemark Enduro er...
abcd
For deg med fatbike har dempergaffelmarkedet nylig fått et etterlengtet tilskudd.
- 25/04/17
Klart for Norgescup rundbane
- 21/04/17
Gunn-Rita til 3-dagers i Luxemburg