Hildegunn Gjertrud Hovdenak (nummer fire fra venstre) tok andreplassen sammenlagt på Catalunya Bike Race i Spania i helga. Foto: Arrangøren
- 03/10/17
Hovdenak på pallen i Katalonia
av: Ingeborg Scheve
03.10.17 07.00
Åpnet helga på tredjeplass, avsluttet med andreplass sammenlagt i UCI-etapperitt i Spania.

Fredag ble Hildegunn Gjertrud Hovdenak  nummer tre på den 42 kilometer lange tempoetappen, som var første dag av tredagersrittet Catalunya Bike race i Spania.

– Det var fint terreng, men litt vanskelig å vite hvor en ligger an, sa Hovdenak etter tempoetappen.

Les også: Jentelag topp 5 i Offroad Finnmark 

Dag to var en 65 kilometer lang maraton med 2400 høydemeter der Hovdenak ble nummer tre igjen. Søndag ble rittet avsluttet med 28 kilometer og 1000 høydemeter, der all klatringen var samlet i en bakke. Hovdenak kom da på femteplass, men var nærmere konkurrentene enn på de to første etappene. Sammenlagt holdt det til andreplass for helga. 

– Det var en fin konkurranse og fine løyper. Selv om det var korte etapper tok det sin tid likevel. Jeg tok hardtail for å spare litt vekts, så det ble litt risting, sier Hovdenak, som var spent på formen i forkant av rittet.

– Jeg var litt slapp de tre første dagene i uka før rittet, og måtte derfor ta fri og var litt spent på formen. Men det gikk greit, og det er godt å være i god form, selv om heg merker at det er greit at sesongen er over etter neste helg, sier Hovdenak, som nå reiser videre til Roc d’Azur i Frankrike.

Les også: På hjul med Marotte i Roc d’Azur 

I tillegg til Hovdenak deltok også Christian Amdahl fra Team Trek Sparebanken Hedmark, Martine Stenbro og Jørgen Ertnes. De fikk ingen optimal start på rittet, men kom seg gjennom første etappe uten skader.

Amdahl, som hadde slitt med forkjølelse inn mot rittet, ble nummer 36 totalt og valgte å avslutte sesongen i Katalonia i stedet for å fortsette til Roc d’Azur. Stenbro ble sjuk og ga seg etter første etappe, mens Ertnes fullførte.

Fullstendige resultater 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Det er mye og grov stein i løypa der verdenscupen skal arrangeres til helga. Foto: Simen Smestad
Tre norske klare for verdenscupåpningen i utfor – i splitter ny løype.
NY STUMPJUMPER: Specialized sin klassiske stisykkel kommer nå i ny(e) versjon(er). 37 år etter førstelanseringen. Foto: Mathias Marley
Stumpjumper er selve grunnfjellet i Specialized sin sykkelkatalog. Nå lanseres en helt ny...
Anders Skarstein på vei ned stien ved Verket på Hurum onsdag. Foto: Are Tallaksrud
Se filmen fra Are Tallaksruds vårparadis.
- 18/04/18
Ledig stilling i Terrengsykkel og Landevei
De norske jentene dominerte pallen i ESS Gøteborg: Vera Leivsdottir vant foran Anette Røssum Bastnes (til venstre) og svenske Josefine Björkmann, mens Alice Grindheim ble nummer fire. Foto: Håvard Mageli
- 15/04/18
Dobbelt norsk i Gøteborg