Rune Høydahl prøvekjørte rittformen under kross-Norgescupen i Svelvik i september, ett av tre ritt han har syklet de siste to åra. Foto: Per-Eivind Syvertsen
- 04/01/18
Høydahl & Co tilbake i 2018
av: Ingeborg Scheve
04.01.18 07.00
Fem tidligere eliteryttere med nytt terrengsykkellag.

Giants nye ambassadørlag består av fem håndplukkede ringrever som nå trapper opp satsingen på både rundbane og maraton: Rune Høydahl, Jo Nordskar, Jon Kristian Svaland, Truls Haugseth og Pål Møller.

Satser strategisk
Ambassadørlaget til Giant ble etablert i slutten av november, og framover vinteren skal de fem rytterne plukke ut hvilke ritt de vil prioritere for sesongen 2018.

– Vi vil prøve å være representert på flere arenaer, men vi vil også plukke ut noen ritt der vi kan dra veksler på hverandre og gjøre det skarpt. Noen av oss, inkludert Jo Nordskar og Jon Kristian Svaland, er spesielt glad i de lange maraton- og ultramaratonrittene, mens jeg vil ha mer fokus på rundbane, og Rune Høydahl sykler fort både på rundbane og maraton, sier Haugseth.

Les også: Endelig verdensmester 

For Haugseth er fellesskapet og lagfølelsen en viktig del av satsingen.

– Vi kommer til å samarbeide og sykle som et lag der vi kan ha fordel av det, spesielt på maraton. I rundbane har lagarbeid mindre å si. Der er det med lagfølelse og fellesskap viktigere, men det er klart at vi stiller sterkere når vi er flere som kan bidra til å løse logistikken og det praktiske, og hjelpe hverandre på det tekniske med sykler og utstyr før og etter ritt, sier Haugseth.

Saken fortsetter under

Truls Haugseth vil satse på rundbane, her fra Norgescupåpningen på Darbu i april. Foto: Per-Eivind Syvertsen

Lagsatsing gir ny driv
For Haugseth, som la opp proffkarrieren etter sesongen 2012, har lagsatsingen allerede gitt ny iver til sesongoppkjøringen.

– Det gir en boost å få en slik bekreftelse på at man har blitt sett og at det er notert hvordan man sykler på det man stiller opp i, så dette gjør at jeg kommer til å legge ned litt ekstra fokus på å sykle skikkelig bra i enkelte ritt, sier Haugseth.

Les også: Jakter NM-gull på fem timer trening i uka 

Ingen proffkontrakt
Høydahl, som kun har syklet tre ritt i løpet av de siste to åra, understreker at han ikke satser på noe comeback på elitenivå.

– Jeg er over middagshøyden for mange år siden, og jeg har ingen store ambisjoner for 2018 annet enn å delta i noe flere ritt, sier Høydahl, og legger til at han vil prioritere rundbane.

– Det begynner å blir mange artige rundbaneløyper rundt omkring nå, og dessuten krever ikke rundbane fullt så mange timer trening som maratonritt, sier han.

Les også: Rune Høydahl: – Terrengsykkel trenger sitt eget forbund 

Rune Høydahl etter målgang på RetroBirken, der han syklet på en DBS fra slutten av 1980-tallet. Foto: Ingeborg Scheve


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Det er mye og grov stein i løypa der verdenscupen skal arrangeres til helga. Foto: Simen Smestad
Tre norske klare for verdenscupåpningen i utfor – i splitter ny løype.
NY STUMPJUMPER: Specialized sin klassiske stisykkel kommer nå i ny(e) versjon(er). 37 år etter førstelanseringen. Foto: Mathias Marley
Stumpjumper er selve grunnfjellet i Specialized sin sykkelkatalog. Nå lanseres en helt ny...
Anders Skarstein på vei ned stien ved Verket på Hurum onsdag. Foto: Are Tallaksrud
Se filmen fra Are Tallaksruds vårparadis.
- 18/04/18
Ledig stilling i Terrengsykkel og Landevei
De norske jentene dominerte pallen i ESS Gøteborg: Vera Leivsdottir vant foran Anette Røssum Bastnes (til venstre) og svenske Josefine Björkmann, mens Alice Grindheim ble nummer fire. Foto: Håvard Mageli
- 15/04/18
Dobbelt norsk i Gøteborg