Prologen gikk inne byen Tarva. Laget Texpa leder rittet etter to av tre etapper. Foto: Algarve Bike Challenge
- 04/03/17
Fra 27. til 13. plass
av: Ingeborg Scheve
04.03.17 22.45
Lars Granberg og Greg Saw kjørte inn 14 plasser på første distanseetappe i 3-dagersrittet Algarve Bike Challenge.

Duoen kom på 27. plass i prologen fredag kveld, men tok seg opp til 13. plass etter lørdagens sju mil lange etappe i Portugal. De var inne på 2:59:44, og var seks minutter bak vinnerne Franz Hofer og Simon Gessler fra laget Texpa Simplon.

Fredagens korte prolog ble kjørt inne i den historiske byen Tarva sør i Portugal, gjennom bygatene med sleipe brostein som ble enda glattere av regnværet.

Lars Granberg og Greg Saw, som nå er kollegaer på det nye UCI-laget Birk Sport racing by Abax, sykler Algarve Bike Challenge i Portugal denne helga. På dagens etappe var de inne , I prologen var de inne om lag 20 sekunder bak vinnerne Daniel Federspiel og Gregor Raggl fra Østerrike.

– Federspiel vant sprint-VM i fjor, så de hadde sikkert grei kontroll. Det hele tok kun fem minutter og 30 sekunder, så det var skikkelig lungespreng. Det var en uvant øvelse, men det er et kult konsept med prolog i trange bygater seint på kvelden, sier Granberg.

Se Granbergs video fra prologen 

Fullstendige resultater 

For Granberg er Algarve Bike Challenge første ritt siden oktober, mens Saw allerede har testet seg internasjonalt to ganger i 2017.

Dagens etappe var på 90km og 2600 høydemeter, men ble kortet ned til 70km og fikk starten utsatt to timer grunnet kraftig uvær lørdag formiddag. Søndagens etappe er på 70km og 2000 høydemeter. Totalt skulle det tre dager lange etapperittet være på 165 kilometer og 4700 høydemeter, men blir nå 145km og litt færre høydemeter.

Les også: Sesongdebuterer mot verdenseliten 

Mens været har vært perfekt i hele perioden inn mot rittet, var det striregn på prologen, og værmeldinga for resten av helga er mer av samme sort, forteller Greg Saw.

– Regnværet kommer til å gjøre løypene skikkelig bløte, og de mange små elvekryssingene i bunnen av hver dal her kommer til å lage luker i feltet, sier Saw. 

Les også: Seier på finalen 

Vil allerede tilbake
Verken Saw eller Granberg har vært i Portugal før, og gleder seg til å se hva rittet har å by på. I løpet av de tre dagene inn mot rittet har de fått sett seg om en del på hjul, og er imponert over det de har sett.

– Småbyen Tarvia er veldig ren og hyggelig, med en rolig og avslappet atmosfære, og det samme er tilfellet på veiene. Det er ikke noe søppel noe sted, ikke noe tegn på masseturisme, og området virker som det perfekte stedet for en sykkelsamling, sier Saw.

– Det er endeløse grusveier, som er perfekt for sykling og spennende terreng uten at det er altfor bratt. En av dagene syklet vi en lett rolig langtur, og i løpet av fem timer hadde vi logget over 2600 høydemeter nesten uten å vite det.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Første etappe i Cape Epic var 11 mil og 1900 høydemeter. Foto: Sam Clarke Cape Epic
Slik beskriver Milsluker-jentene opplevelsen av å sykle med verdens beste terrengsyklister...
Daniel Boberg Leirbakken tok seieren i Skogen Farbike for andre år på rad. Foto: Nerskogen IL
Den nybakte nordnorske fatbikemesteren knuste konkurrentene i Skogen fatbike på lørdag.
Annika Langvad og Kate Courtney vant første dag av Cape Epic. Foto: Ewald Sadie/Cape Epic
Debuterte til topp ti på prologen i Cape Epic.
Med ti minus og nærmest vindstille på vidda lå forholdene til rette for jubileumsutgaven av Skaidi fatbike. Foto: Rino Engdal
- 12/03/18
Jubileumsfesten