Nordsjørittet var en opptur på over fire timer og nesten 12 mil, og Team Terrengsykkels Rakel Birkeli nøt hver meter. Foto: Solveig Jåstad
- 12/06/17
– For en stemning
av: Ingeborg Scheve
12.06.17 07.00
Nordsjørittet ble en 12 mil lang opptur for Team Terrengsykkels Rakel Birkeli.

– Nordsjørittet var et flott ritt. Jeg har aldri deltatt på et så stort ritt før, så det var kult å få oppleve et så proft arrangement. Det var veldig godt merket, og folk er flinke til å heie, sier Rakel Birkeli etter rittet.

Opplevelsen sto i sterk kontrast til Terrengsykkelrittet forrige mandag, der Birkeli måtte kaste inn håndkle på første runde. At hun ble nummer fem totalt på det 118km lange rittet var en uventet bonus etter målgang.

– Jeg trodde jeg lå mye dårligere an enn jeg gjorde, sier Birkeli, som har blitt henholdsvis nummer fire og seks på de to første Norgescuprittene denne sesongen.

Les også: To minutter fra pallen i Norgescupdebuten 

Fullstendige resultater alle klasser 

Gunn-Rita Dahle Flesjå vant rittet i utklassingsstil, mens Ole Hem tok seieren i herreklassen, der det var langt tettere oppgjør om pallen.

Les også: Gunn-Rita i egen klasse

Fikk svi for egne valg
Birkeli gjorde seg noen dyrekjøpte erfaringer både taktisk og på utstyrssida.

Litt beskjedenhet ved inngangen av det første terrengpartiet gjorde at hun mistet gruppa hun lå med fra start. Resultatet ble at hun måtte sykle de neste åtte milene alene.

– Jeg tør ikke presse meg fram, og får svi for det. Så dette ble nok en påminnelse om at jeg må slutte å være så defensiv inn i terrengpartiene, sier Birkeli.

– Før rittet gjorde jeg noe lite smart og endret dempertrykk slik at demperen ble ganske mye stivere, og det merket jeg godt i terrenget. Tanken var at jeg ikke skulle sløse bort kraft og krefter i dempingen, men det kunne jeg jo oppnådd ved å låse demperen også. Så da følte jeg meg litt dum, sier hun. 

– Ellers så jeg også at 34 tannhjul foran ville vært bedre her, da 32 til tider ble litt for lite. Men man lærer stadig noe, legger hun til.

Jubilerte med monsterdistanse
I år var Nordsjørittet en del av Norgescupen maraton, samt at rittet feiret 20-årsjubileum. I den forbindelse hadde arrangøren utvidet løypa fra 91km til nesten 118km, og lagt inn vesentlig mer terreng.

– Vi hadde lyst til å gjøre noe helt spesielt og spektakulært til jubileet, og ta den litt mer ut. Da var det naturlig å ta inn stibiten i rittet vårt. Nordsjørittet er et terrengritt, men vi har veldig snilt terreng, så det er mange som har spurt om mer terreng og mer teknisk løype. Og det skal de få, sier Siri Ommedal, som er daglig leder i Nordsjørittet.

Les også: Mer terreng i Nordsjørittet 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Njåveggen er tre meter høy og en av sesongens nye elementer i Njå Bike Park på Jæren. Foto: Elisabeth Aanensen
Stinettet i Njåskogen er i stadig utvikling, nå senest med en tre meter høy wallride.
Super stemning på Jentenes Dag i Kjerringåsen sist søndag. Foto: Hanne Holmstrøm Karlsen
Se hvordan det gikk på jentenes dag i Kjerringåsen.
Høststemning i Stryn på høstfesten i 2016.  Foto: Martin Bruaset
Til helga blir det stisykling i Stryn, med muligheter for andre aktiviteter.
Fergetur var en del av lørdagens GTG-utflukt i Østmarka. Foto: Bjørn Enoksen
- 18/10/17
På gulljakt i Østmarka
Flytstiene i Ankenes alpinanlegg er allerede i flittig bruk. Enda mer liv blir det når heisen kommer i gang på sommerstid. Foto: Per Bakkejord
- 11/10/17
– Den dagen vi får heis, eksploderer sykkelaktiviteten her