Med tilskuddet fra Statskog skal NOTS Lillehammer og Omegn utbedre en rekke av de bynære stiene. Foto: Asgeir Linberg
- 17/11/17
Fikk 5000 kroner til stier i Lillehammer
av: Ingeborg Scheve
17.11.17 19.10
Dugnadsjobben med stiutbedring og klopping starter til våren.

NOTS Lillehammer og Omegn søkte Statskog om tilskudd til stiutbedring og klopping i Lillehammer, og er klare til å sette i gang med arbeidet så snart forholdene ligger til rette.

– Vi er veldig glade for tilskuddet fra Statskog som vi fikk på torsdag. Vi har utarbeidet en plan over hvilke områder vi vil prioritere, og for å utbedre stiene der trenger vi mye materialer, sier Ingrid Hokstad, som er leder i NOTS Lillehammer og Omegn.

Les også: Fikset 50 strøkne meter i Pioneren   

Prioriterer bynære stier
Midlene fra Statskog skal brukes til stier i og rundt Lillehammer. Mange av disse stiene har mye trafikk, og derfor behov for forsterkninger og tilrettelegging. 

– Fram til nå har vi konsentrert oss mest om dugnader på stiene i Øyerfjellet, men nå er mer bynære strøk vi ønsker å jobbe med. Da blir det først og fremst stier i tilknytning til Birkebeiner skistadion og sørover derifra, samt noen stier i Søre Ål-marka. Dette er stier vi bruker til hverdags, og hvor vi ser behov for utbedringer av ulike slag, sier Hokstad.

Les også: – Vi må gjøre det enklere for folk å forstå relevansen av NOTS 

Saken fortsetter under

Pengene fra Statskog skal blant annet brukes til å kjøpe materialer til klopping. Foto: NOTS Oslo og Omegn  

En god start
Tilskuddet fra Statskog på 5000 kroner vil gi lokallaget en god start på de prosjektene som er skissert i planen, selv om det ikke er nok til å ferdigstille alle. Hun er ikke sikker på hvor langt pengene vil rekke, men I sommer fikk lokallaget 5000 kroner fra NOTS sentralt til å kjøpe inn materialer til klopping og utbedring. Det holdt til 40-50 meter klopp.

– Det er mange bløthøl og områder å ta tak i, så vi vil trenge en del materialer for å få utbedret alt vi ønsker, sier Hokstad.

Derfor vil NOTS Lillehammer og Omegn også søke om tilskudd fra Sparebankstiftelsen DNB, som har søknadsfrist i februar. Selve dugnadsarbeidet vil starte neste år, så sant får tillatelse av grunneierne.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Ingrid Hokstad sammen med deler av styret i NOTS Lillehammer og Omegn. Foto: NOTS Lillehammer og Omegn 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Den 15km lange løypa fra Syningen til sentrum i Nesbyen er nå halvfinansiert. Når den står ferdig blir den Nordens lengste av sitt slag. Foto: Brynjar Tvedt
Nes kommune gir over fire millioner kroner til den 15 kilometer lange løypa som skal gå fra...
Det nye endurorittet Trans-Madeira arrangeres for første gang i juni 2018, og byr på flere av løypene som ble brukt i Enduro World Series i år. Foto: Antonio Abreu
I etapperittet Trans Madeira kan du sykle løypene fra Enduro World Series.
Terrengsykkel lanserer lesertur til Portugal i januar, en sjanse til å bytte ut slaps og kulde med bedre temperaturer i seks dager. Foto: Arrangøren
Seks dagers stisykkeltur til Portugal er første tur i 2018.
Det kom 43 syklister på første GodTurGuiding i NOTS Follo, og 10-15 nye NOTS-medlemmer. Foto: Trond Dyrnes
- 07/12/17
Feiret nytt NOTS-lag med 43 på fellestur