Vidar Mehl (til venstre) er den som har størst sjanse til å ta sammenlagtseieren fra Ole Hem (til høyre) - her fra Nordsjørittet som var andre ritt i årets Norgescup maraton. Foto: Stine Haraldseth
- 07/09/17
Duket for Norgescupfinale på lørdag
av: Ingeborg Scheve
07.09.17 07.00
Stomperudrittet kan rokkere på sammenlagtpallen i maratoncupen.

Swix Hard Rocx har et utgangspunkt for storeslem til laget, selv om Stomperudrittet kan endre pallrekkefølgen rytterne imellom.

Lars Granberg ligger på fjerdeplass sammenlagt i forkant av helgas finale. Vinner han helgas runde og verken Vidar Mehl eller Fredrik Haraldseth tar poeng, kan Granberg bli nummer to. Blir han nummer to i Stomperudrittet, og Haraldseth samtidig ikke tar noen poeng, vil Granberg gå forbi Haraldseth og ta tredjeplass sammenlagt. Begge deler er teoretisk mulig, men Swix Hard Rocx har kjørt solid som lag gjennom hele sesongen, og legger ikke opp til noe annet for helgas runde heller.

Slik er stillingen i Norgescupen maraton etter fire av fem ritt
Topp 3 menn
1. Ole Hem, Romeriksåsen SK/Swix Hard Rocx, 2220 poeng
2. Vidar Mehl, Raufoss & Gjøvik SK/Swix Hard Rocx, 1800 poeng
3. Fredrik Haraldseth, Bærum og Omegn CK/Swix Hard Rocx, 1620 poeng
--
4. Lars Granberg, CK Haugaland/Birk Sport Racing powered by Abax, 1260 poeng

Fullstendige resultater sammenlagt 

Furusjøen Rundt 22. juli var siste ritt i Norgescupen maraton.

Les også: Hem og Sveum vant Furusjøen Rundt 

Saken fortsetter under

Swix Hard Rocx tok hele pallen på Montebellorittet i mai med Vidar Mehl (til venstre) på andreplass, Ole Hem på første og Fredrik Haraldseth på tredje, mens Lars Granberg (bak) ble nummer fire. Slik er også stillingen sammenlagt i Norgescupen i forkant av siste ritt i cupen. Foto: Espen Olsen

Norgescupen betyr mye
– Jeg har aldri vunnet Norgescupen sammenlagt før, og det ville være stas å vinne den. Det viser at du er jevnt god gjennom hele sesongen, og ikke bare topper formen til ett ritt, sier Ole Hem.

Norgescuplederen synes det er ekstra artig at laget kan ta hele pallen i år.

– Å vinne Norgescupen sammenlagt har vært et mål for hele laget. Det har vi sikret, enten det blir meg eller det blir Vidar (Mehl). At vi kan ta hele pallen er ekstra kult. Vi er et lag som har jobbet godt sammen og spilt på hverandres styrker gjennom hele sesongen. Dette er virkelig over all forventning, og viser at vi er et komplett lag med ryttere som har ulike egenskaper, sier Hem, som selv anser seg som best i tekniske løyper.

Les også: Hem forsvarte seieren 

Saken fortsetter under

Ole Hem ligger an til å vinne Norgescupen sammenlagt. Her fra seieren på Terrengsykkelrittet i juni. Foto: Snorre Veggan

Hovdenak har seieren i lomma
Blant jentene har Hildegunn Gjertrud Hovdenak allerede vunnet Norgescupen sammenlagt. Hun leder med over 600 poeng, og dermed er det matematisk umulig for Team Terrengsykkels Rakel Birkeli, som ligger på andreplass.

Birkeli har også god margin ned til Kristin Aamodt på tredjeplass, men har slitt med overbelastning i armen siden Offroad Finnmark i juli, der hun syklet med Hovdenak som makker. På Skaidi Xtreme i helga gikk det imidlertid bedre med armen, etter at Birkeli flyttet alt av gir og demperkontroll over til venstresida, slik at bremsing er det eneste hun behøver å bruke høyre hånd til.

– Det gikk overraskende bra på Skaidi, og i tillegg sykler jeg med en støtteskinne på høyrearmen. Det virker som det fungerer bra, så jeg er optimistisk nå, sier Birkeli.

Les også: Jentelag topp 5 i Offroad Finnmark

Saken fortsetter under

Hildegunn Gjertrud Hovdenak (til venstre) har allerede vunnet Norgescupen sammenlagt, mens Offroad Finnmark-makker Rakel Birkeli fra Team Terrengsykkel ligger på andreplass. Foto: Offroad Finnmark 

Slik er stillingen i Norgescupen maraton etter fire av fem ritt
Topp 3 kvinner
1. Hildegunn Gjertrud Hovdenak, Nesset CK, 2040 poeng
2. Rakel Birkeli, Hammerfest SK/Team Terrengsykkel, 1410 poeng
3. Kristin Aamodt, SageneIF Sykkel/Team Milsluker’n, 900 poeng

Fullstendige resultater sammenlagt 

Slik blir Norgescupfinalen
Stomperudrittet har vært arrangert i flere år, men i forbindelse med at rittet har fått status som Norgescup, har Sørum IL utvidet løypa til 60 kilometer og lagt inn vesentlig mer sti. 

Les også: Stomperudrittet blir Norgescup 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
ANNONSEINNHOLD
I helgen ble det en spontantur til Stryn for at sjekke ut sykkelmiljøet, og føret i...
Vi har testet fem av sesongens endurosykler. Alle imponerer på sin måte. Foto: Vegard Breie
Vi har testet årets endurosykler, med vandring like lang som en sommerdag. Hvordan fungerer det...
GREIA MED… (TEASER) - Er det mulig å sammenlikne landeveisykling med terrengsykling? Vi...
Vi har testet fem av sesongens endurosykler. Alle imponerer på sin måte. Foto: Vegard Breie
Vi har testet årets endurosykler, med vandring like lang som en sommerdag. Hvordan fungerer det...
GREIA MED… (TEASER) - Er det mulig å sammenlikne landeveisykling med terrengsykling? Vi...
Før eller siden kommer du til å punktere og da er en pålitelig pumpe redningen.
OVER HAVTÅKA: Sjarmøretappen på Storhornet over Harstad er en komfortabelt eksponert rygg med postkortutsikt i alle retninger. Anders Røkenes og Finn Roar Kuntze har mest fokus på smalstien.
- 22/06/18
Midtpunktet Harstad
Pumptrackkonkurransen som åpnet sesongen i Hafjell fredag kveld ble kjørt i to versjoner: Raskeste runde og idealtid. Her er tidligere daglig leder Knut Løkås i aksjon. Foto: Gisle Johnsen
- 20/06/18
Strålende sesongstart for Hafjell