Tredje runde i Enduro World Series 2017 gikk på Madeira i helga - spektakulært bratt, frodig og utfordrende var stikkord for de ni etappene, som var fordelt på to rittdager. Foto: Enduro World Series
- 14/05/17
Dramatisk debut i Enduro World Series
av: Ingeborg Scheve
14.05.17 20.18
Mens Zakarias Blom Johansen syklet inn til 34. plass, ble det full stopp for debutanten Andreas Øhrn.

Sesongens tredje runde i Enduro World Series gikk på Madeira i helga, med to nordmenn på startstreken: Zakarias Blom Johansen og unggutten Andreas Øhrn.

Øhrn, som har skiftet fokus fra rundbane til 100 prosent satsing på enduro i forkant av årets sesong, debuterte i Enduro World Series denne helga. Det gikk greit i to etapper. Øhrn fikk med seg to 10.plasser før han tryna på tredje etappe og brakk hånda.

– Det var utrolig kjipt, og jeg blir nok ute i fem-seks uker. Nå går jeg glipp av de første rittene i Norge også, sier Øhrn, som likevel tar med seg noen oppturer fra Portugal.

– Jeg fikk sykla mye fete stier før det gikk galt. Og jeg lærte mye om hvordan så store ritt blir gjennomført, litt om vanskelighetsgrad på løyper, hvor god tid man fikk mellom etapper, og en del om hva som kreves sånn helt generelt, sier han. 

Les også: Skroter rundbane, satser 100 prosent enduro 

Saken fortsetter under

Andreas Øhrn får fem-seks uker på sidelinja etter at han tryna på tredje etappe i Enduro World Series på Madeira lørdag. Foto: Privat

Zakarias Blom Johansen klokket inn til 33. plass etter lørdagens fire etapper, og endte på 34. plass etter søndagens fem. Greg Callaghan fra Irland vant runden, mens Cecile Ravanel fra Frankrike vant dameklassen.

Blom Johansen, som sykler for profflaget Ibis Cycles Enduro Race Team, åpnet sesongen med 21. plass på EWS Rotorua på New Zealand i mars. Han har dermed allerede innfridd årets målsetting om å komme blant de topp 25 i en EWS konkurranse på første runde i serien. Deretter ble de 33. plass på andre runde i EWS, som gikk på Tasmania i Australia helga før påske.

Les også: Zakka med karrierebeste i Rotorua 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Robert Goodwin (til venstre) ble nummer tre i Kampen om Kjerringa, bak Sindre Rustan (midten) og Brage Vestavik på førsteplass. Foto: Petter Wilhelmsen
Brage Vestavik vant Kampen om Kjerringa for fjerde år på rad, mens Emily Nerland tok Kampen om...
Martine Stenbro fra Team Terrengsykkel 2015 tok andreplassen i sesongens siste enduroritt. Foto: Per-Eivind Syvertsen
Opptur for Team Terrengsykkel i sesongens siste enduro.
Drømmeforhold for stisykling i Lillomarka. Foto: Joline Johansson
- 17/10/17
Fullklaff for stikurs