Anette Røssum Bastnes er en av fem norske som er prekvalifisert for Enduro World Series 2018. Her fra seieren i Bodø enduro, som var andre runde i 80/20. Foto: Anders Vanderlook
- 06/12/17
Disse er klare for Enduro World Series 2018
av: Ingeborg Scheve
06.12.17 13.00
Seks norske ryttere er kvalifiserte for neste års Enduro World Series-runder.

Følgende norske ryttere er kvalifisert til Enduro World Series 2018 basert på sine prestasjoner i 2017: Espen Johnsen, Johan Schjerve, Andreas Øhrn, Hilde Sangesland Strædet og Anette Røssum Bastnes, samt enduroproffen Zakarias Blom Johansen, som sykler for Ibis Cycles Enduro Race Team.

I tillegg er hovedtrener for endurogruppa i Nittedal CK Joline Johansen en av åtte svensker som er prekvalifisert for 2018.

Les også: 80/20 vil få med flere i 2018 

Kan legge planene for sesongen nå
De prekvalifiserte utøverne er garantert plass på alle de EWS-rundene de ønsker å delta i, og får melde seg på før generell påmelding med trekning åpner i januar.

– Det er fint å vite at man kan velge hvor man vil delta og allerede legge det inn i planene, sier Bastnes, som debuterte i EWS med ilddåp i Irland i mai.

– Det var fysisk tungt og vanskelig på grunn av mye regn. De lokale sa at løypene var superkule på tørt føre og et helvete på vått, og det stemte. Det var helt sjuke forhold. Jeg sklei rundt og tryna ned et dropp på første etappe, men EWS-opplevelsen ga mersmak, sier hun.

For 2018 har hun sett seg ut runden i Ainsa i Nord-Spania i september og muligens Slovenia i juli. Begge er nye lokasjoner for EWS.

Les også: Klart for åtte nye runder i Enduro World Series 

Saken fortsetter under 

Tre veier til prekvalifisering
Det er de topp 100 sammenlagt for 2017 i menn elite, og de topp 25 sammenlagt for 2017 i kvinner elite som får er prekvalifisert. Det er også de topp tre i enkeltritt og de topp 100 sammenlagt for 2017 i EWS Qualifier Series, som er en serie kvalifiseringsritt over hele verden. I fjor var det 16 slike ritt i Europa, der Nesbyen Enduro var ett av dem. Til og med sesongen 2017 var også de topp 3 sammenlagt i de nasjonale enduroseriene prekvalifiserte, men det gjelder ikke lenger for 2018.  

For å kunne melde seg på rittene i EWS 2018, må rytterne være medlem av Enduro Mountain Bike Association (EMBA), som er den internasjonale organisasjonen for enduroritt. Den er ikke en del av det internasjonale sykkelforbundet UCI.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Den 15km lange løypa fra Syningen til sentrum i Nesbyen er nå halvfinansiert. Når den står ferdig blir den Nordens lengste av sitt slag. Foto: Brynjar Tvedt
Nes kommune gir over fire millioner kroner til den 15 kilometer lange løypa som skal gå fra...
Det nye endurorittet Trans-Madeira arrangeres for første gang i juni 2018, og byr på flere av løypene som ble brukt i Enduro World Series i år. Foto: Antonio Abreu
I etapperittet Trans Madeira kan du sykle løypene fra Enduro World Series.
Terrengsykkel lanserer lesertur til Portugal i januar, en sjanse til å bytte ut slaps og kulde med bedre temperaturer i seks dager. Foto: Arrangøren
Seks dagers stisykkeltur til Portugal er første tur i 2018.
Det kom 43 syklister på første GodTurGuiding i NOTS Follo, og 10-15 nye NOTS-medlemmer. Foto: Trond Dyrnes
- 07/12/17
Feiret nytt NOTS-lag med 43 på fellestur