Super stemning på Jentenes Dag i Kjerringåsen sist søndag. Foto: Hanne Holmstrøm Karlsen
- 19/10/17
– Det var mange høye terskler som ble tråkket over på søndag
av: Ingeborg Scheve
19.10.17 10.00
Se hvordan det gikk på jentenes dag i Kjerringåsen.

Sist søndag var heisen og utforløypene i Kjerringåsen Sykkelpark Sarpsborg åpen ene og alene for jentene.

– Det var mange høye terskler som ble tråkket over på søndag, og mange utenfor-komfortsonen-opplevelser, og det var bare store glis, sier Hanne Holmstrøm Karlsen, som er primus motor for jentetiltakene i Gressvik IF Stisyklister.

Les også: Lav terskel får jentene til skogs

Saken fortsetter under

Mange fikk teste hvor komfortsonen slutter. Foto: Hanne Holmstrøm Karlsen

Det var tredje gang denne sesongen at Karlsen inviterte til jentedag i Kjerringåsen, og hun ser stadig større interesse for tilbudet. Av de 16 deltakerne på helgas utgave, var det ni nye ryttere. Aldersspennet i gruppa var fra 14-15 år til godt over 50, og noen av deltakerne hadde reist langt for å være med. 

– Når vi arrangerer jentedager i Kjerringåsen er anlegget, er det kun for jenter med unntak av heisfører og instruktører. De jentene som er litt engstelige for å forsere det aller første "hinderet", skålheisen, skal i ro og mak, uten skuelystne, få eksklusiv hjelp og veiledning til å komme seg på, av gårde, og opp til topps, sier Karlsen.

Saken fortsetter under

Heisen fikset alle, men også det krever øvelse. Foto: Hanne Holmstrøm Karlsen

På pensum sto både sykkeloppsett og mekanisk med Rasmus Leiro, teknikk for ulike nivåer og guiding i løypenettet med Annika Eirikson og Robert Goodwin.

– Noe av målet er også å trekke nye jenter til anlegget, og så langt har vi i hvert fall fått 24-30 nye jenter kjent med anlegget og sporten denne sesongen, sier Karlsen.

Saken fortsetter under

Teknikk-kurs med Annika Eiriksmoen. Foto: Privat

Kommende helg er det sesongavslutning i Kjerringåsen. Lørdag går heisen for siste gang, og det feires som vanlig med uformelle konkurranser, grilling og sykling.

Les også: Ny kamp om Kjerringa 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Flere bilder fra jentedagen

Rasmus Leiro sto for innføring i sykkeloppsett og mekking. Foto: Hanne Holmstrøm Karlsen

Litt sølete ble det jo med regnværet. Foto: Hanne Holmstrøm Karlsen

Mat må til. Foto: Hanne Holmstrøm Karlsen

God stemning i grillteltet. Foto: Hanne Holmstrøm Karlsen


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Lars Harald Blomkvist, som for tida ligger på tredjeplass i årets Stravakarusell, underveis i segmentet PCK Fatbike Ildskog. Foto: Stig R. Nilsen
Karusellen til Porsanger SK engasjerer langt utover klubbmiljøet.
Birk Sport Racing hadde sesongens første samling i helga, med fire av fem ryttere på plass: Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Marius Andresen og Lars Granberg er med videre fra i fjor, mens Odd Erlend Berg Hansen og Kristian Klevgård (ikke tilstede) er nye. Foto: Kristin Baisgård
Dette er Birk Sport Racing 2018.
Sykkelutfor-rittet er blitt en klassiker på Fjellsportfestivalen i Sogndal, til glede for både deltakere og tilskuere. Torsdag er det klart for ny runde. Foto: Fjellsportfestivalen
Torsdag blir det sykkelutfor på Fjellsportfestivalen i Sogndal, en klassiker på programmet.