Mekanikeren gir innføring i justering av bremser og gir under mekkekvelden til NOTS Oslo og Omegn. Foto: Frode Kaafjeld
- 06/12/17
– Det er helt vanlig å vaske sykkelen i dusjen i leiligheten
av: Ingeborg Scheve
06.12.17 07.00
Deltakerne delte erfaringer om mer enn justering av bremser og dempere på mekkekvelden i NOTS Oslo og Omegn.

Da NOTS Oslo og Omegn arrangerte mekkekveld for medlemmene forrige uke var det blant annet justering av bremser, gir, styrelagre og dempere som sto på pensum, men praten penset fort inn på flere temaer, slik som vask og stell.

– Vi har alle et nært forhold til sykkelen vår, så når noen på mekke-kurset for eksempel forteller at de vasker sykkelen i dusjen i leiligheten sin, så er det ingen som stusser over det. Diskusjonen blir mer hvordan renholdet skal gjøres, sier Frode Kaafjeld i NOTS Oslo og Omegn.

Se video fra barfrosttur i Oslomarka 

Viktig møteplass
– For oss er dette en fin måte å samle medlemmene våre nå på denne tida av året, og en mulighet til å rekruttere nye, sier Kaafjeld, som er initiativtaker til mekkekurset.

Han opplever at tilbudet blir godt mottatt, og gir organisasjonen flere kontaktpunkter inn mot terrengsyklistene.

– Denne typen møteplasser og arenaer blir satt pris på av medlemmene våre og at det er et fint supplement til arbeidet vi gjør overfor politikere, grunneiere og andre interessegrupper, med stibygging og GodTurGuiding, sier Kaafjeld.  

Les også: Forsker på bruk av sykkelområder 

Saken fortsetter under

Fra høstens GodurGuiding i Østmarka. Foto: Bjørn Enoksen

Inngangsport til engasjement
Kaafjeld håper lokallagets aktiviteter, slik som mekkekurs, stibygging og guidede fellesturer, kan bidra til å øke interessen og engasjementet rundt det stipolitiske arbeidet til NOTS. 

– Det er mye å ta tak i, og mye arbeid som ikke er veldig synlig utad. Vi skal snakke terrengsyklistenes sak inn i ulike fora, bidra med høringsuttalelser og sørge for at vår stemme blir hørt der hvor beslutningene fattes, og det er mange sterke interessegrupper som alle har sine agendaer. Her representerer vi «det moderne friluftslivet» og skal bidra med vår stikunnskap, sier Kaafjeld, som ser egne utfordringer for Oslo.

– Oslo er nok en litt spesiell situasjon her, med det trykket som er på Oslo-marka med mange potensielle brukerkonflikter. I dette inngår også å få våre egne medlemmer til å ta hensyn når de er ute på stiene, og kommunisere den kunnskapen, «politikken» og anbefalingene som kommer fra NOTS sentralt. Men vi skal ha det gøy også og sykle mest mulig, det er derfor vi driver med dette, så derfor arrangerer vi GodTurGuiding, mekkekvelder og dugnadsarbeid med graving og klopping, sier han.

Les også: Er du NOTS nye leder? 

For de som gikk glipp av mekkekurset, blir det flere muligheter. I løpet av vinteren skal NOTS Oslo og Omegn arrangere minst ett nytt mekkekurs, men dato er foreløpig ikke fastsatt.  

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Stibygging i Pioneren er ett av mange tiltak der NOTS Oslo og Omegn har bidratt med både kompetanse og dugnadshender. Foto: Bjørn Enoksen


ANNONSEINNHOLD
I fjor fikk jeg fart på stisyklingen igjen, for fullt. Jeg har syklet 3-4 ganger pr uke stort...
USYNLIG: Knebeskyttere bør gjøre minst mulig ut av seg, men beskytte deg ved behov. Foto: Ale DiLullo
På lange og varme stisykkelturer ønsker du lette knebeskyttere som redder knærne dine i fall....
ANNONSEINNHOLD
Med disse tipsene holder du både bilen og sykkelen skadefri
USYNLIG: Knebeskyttere bør gjøre minst mulig ut av seg, men beskytte deg ved behov. Foto: Ale DiLullo
På lange og varme stisykkelturer ønsker du lette knebeskyttere som redder knærne dine i fall....
Vidar Mehl vant spurtoppgjøret om løyperekorden i Valdresrittet, ett sekund foran Eirik Bruland og Greg Saw. Foto: Margrete Gjerald Mehl
Vidar Mehl vant femmannsspurten og tok tilbake løyperekord i Valdresrittet, mens Ingrid Bøe...
Opplevelser, høyfjell, flyt og utfordringer er hovedingrediensene når løypa til Offroad Valdres stikkes. Foto: Arrangøren
Enda mer flyt og flere helt nye partier både i Helvegs på 154km og Halvvegs på 84km.
Det er utrolig hvor fort en glemmer hva det kostet å sykle opp hit. Foto: Ingeborg Scheve
- 17/07/18
Den kortreise drømmeturen
Fredrik Stephansen vant Uddevalla MTB maraton, med Davis Kangas på andreplass og Thomas Engelsgjerd på tredjeplass. Foto: Fredrik Haraldseth
- 14/07/18
Stephansen vant Uddevalla MTB