– Det er en betryggende følelse å vite at jeg kan legge sjela i terrengsykkelsatsingen i mange år framover. Nå lan jeg leve ut lidenskapen jeg har for rundbane, og har alt lagt til rette for å kunne nå så langt som overhode mulig, sier Petter Fagerhaug.

Gjerdrumsbedriften Huser Entreprenør er hovedsponsor, mens SLM revisjon, BoPlan Entreprenør og Boligpartner er med videre, samt at entreprenørselskapet Backe kommer inn som ny sponsor fra 2018.

20-åringen understreker at det er ikke snakk om noe luksusliv, men støtten gjør at det går rundt i det daglige. 

– Disse avtalene gjør at jeg kan trene, hvile og bruke tida fornuftig slik at jeg kan satse optimalt. Jeg kan ha et sykle på det utstyret jeg mener er best, sier rundbanetalentet.

Saken fortsetter under

Petter Fagerhaug under testing med landslaget i fjor sommer. Foto: Thomas Bonne

Fagerhaug gikk rett til topps på sin første runde i verdenscupen i fjor, og endte på tredjeplass sammenlagt i U23-verdenscupen.

Les også: Fagerhaug vant verdenscupen 

VM 2017 gikk imidlertid uten Fagerhaug, som brakk skulderen under trening bare dager før mesterskapet i Australia i september. Nå er han desto mer sulten på årets utgave. VM 2018 går i Lenzerheide i Sveits, i en løype han har både gode og dårlige erfaringer med, men som han kjenner godt og vet å utnytte.

– Løypa i Lenzerheide passer meg bra, og jeg gleder meg til å stille der igjen. Rittet går i høyden, så derfor vil jeg tilbringe noen uker på høydesamling i løpet av sommeren og i forkant av mesterskapet, sier Fagerhaug.

Les også: – Flere av dem kan klare det store   

Reddet fra landeveisfella
Fagerhaug understreker at han elsker sykling, punktum. Men det er terrengsykling som er lidenskapen, og at det ikke er pengene som gjør at han satser mot verdenstoppen.

– Jeg elsker å konkurrere. Vi reiser til spennende steder og, viktigst av alt, får unike adrenalinfylte opplevelser i naturen. Den lidenskapen er viktigere enn pengene. Hadde jeg ikke hadde fått det til å gå rundt med terrengsykkelsatsingen, ville jeg nok gått over til landevei for å kunne leve av syklingen. Nå kan jeg fortsette holde på med den grenen jeg liker aller best, sier Fagerhaug.

Les også: Fenomenet Fagerhaug 

Saken fortsetter under

Petter Fagerhaug regner med å stille i Norgescupåpningen på Darbu. Foto: Per-Eivind Syvertsen

Blir boende i Lillehammer
Selv om Fagerhaug nå slipper å snu på hver krone, kommer han ikke til å gjøre store endringer i opplegget. Han vil fortsette å bo i Lillehammer, og kjører en del samlinger i løpet av vinteren både med landslaget og på eget initiativ.

– Jeg kjører fullt landslagsopplegg i år også, og jeg blir boende i Lillehammer. Det er godt å kunne komme tilbake til hit og nullstille her. I Lillehammer har jeg tilgang til rullerommet på NTG og trener Lars Stensløkken, høgskolen i Lillehammer med muligheter for testing og et proft støtteapparat, sier Fagerhaug. 

Verdenscupstart i mars
Årets verdenscup starter allerede i mars, med en runde i Stellenbosch i Sør-Afrika. Dit skal Fagerhaug, og han håper å levere gode resultater allerede da.

Men hovedsesongen starter ikke før i slutten av april. Da blir det først noen ritt i den italienske cupen, deretter verdenscuprunder i Nove Mesto i Tsjekkia og i Albstadt i Tyskland i mai. EM og VM går i år henholdsvis Graz i Østerrike siste helga i juli og Lenzerheide i Sveits i september.

– Alt av ritt er viktig. Man gir alltid det man har når man har startnummer på, og jeg kjører bestandig hardt på ritt. Men verdenscupen og mesterskapene er det største, og jeg håper å være i aller best form da, sier Fagerhaug. 

Verdenscupen i Albstadt blir viktig også i år. Foto: Bengt Ove Sannes