Brage Vestavik kom på sjuendeplass på sesongens tredje verdenscuprunde i utfor, som gikk i Leogang i Østerrike på søndag. Foto: NCF
- 11/06/17
– Deilig å få tre stabile topp-10 på rad
av: Ingeborg Scheve
11.06.17 15.09
OPPDATERT: Brage Vestavik leverte ny karrierebeste i utforverdenscupen, mens Isak Leivsson hadde sin beste plassering på svært lenge.

– Jeg er kjempefornøyd med ny topp ti, og beste verdenscupplassering så langt. Løypa var tørr og veldig rask og det var fine forhold, sier Vestavik etter sjuendeplassen i Leogang, og roser landslagstrener Bjørn Ballangrud og støtteapparatet for hjelpen.

Men selv om Vestavik er fornøyd med ny besteplassering, ser han likevel rom for forbedring.

– Runnet var bra, men jeg gjør noen små feil. Jeg må bli flinkere til å rett og slett slippe på enda mer og sykle fortere, sier Vestavik.

Les også: Trapper opp fokuset på verdenscupen 

Stabilt blant de topp 10
Med dagens sjuendeplass i Leogang har Brage Vestavik plassert seg blant de ti beste på samtlige runder i utforverdenscupen. Han åpnet sesongen med åttendeplass i Lourdes i Frankrike i april, og fulgte opp med niendeplass forrige helg i Fort William i Skottland.

Les også: Vestavik med ny topp 10 i verdenscupen 

– Det er deilig å få tre stabile plasseringer på rad. Jeg er fortsatt i gruppe A, som gjør at jeg får mer treningstid og får trene sammen med de beste, sier Vestavik, som forteller om fine forhold i Østerrike.

Se film fra rittet 

Leivsson på 18.plass
Isak Leivsson leverte også et bra run og kjørte seg inn blant de topp 20 i seniorklassen. Det er sesongens beste resultat, og beste plassering i verdenscupen på flere sesonger.

– Jeg kjørte hardt, så selv med litt feil fikk heg en god tid. Så jeg er stoka over måten jeg kjørte på, sier Leivsson til Terrengsykkel etter finalen.

Landslagssjef Bjørn Ballangrud er imponert.

– Det Isak gjorde i dag er helt sykt, sier han. 

Topp 3 menn elite
1. Aaron Gwin, USA, 3:06.958
2. Loris Vergier, Frankrike, 3:08.393
3. Greg Minnaar, Sør-Afrika, 3:09.642
--
18. Isak Leivsson, Norge, 3:15.604

Topp 3 junior
1. Finn Iles, Canada, 3:15.472
2. Matt Walker, Storbritannia, 3:17.864
3. Kade Edwards, Storbritannia, 3:20.459
--
7. Brage Vestavik, Norge, 3:25.484

Neste uke blir Vestavik og Leivsson i Østerrike og trener i Schladming, før de kjører IXS-ritt på samme sted. Deretter reiser Vestavik hjem for å være med på andre runde i den skandinaviske utforcupen, som går på Voss 25. juni. Der stiller ikke Leivsson, men begge er på plass på de to neste rundene i  verdenscupen går i Andorra og Lenzerheide i begynnelsen av juli. 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Den 15km lange løypa fra Syningen til sentrum i Nesbyen er nå halvfinansiert. Når den står ferdig blir den Nordens lengste av sitt slag. Foto: Brynjar Tvedt
Nes kommune gir over fire millioner kroner til den 15 kilometer lange løypa som skal gå fra...
Det nye endurorittet Trans-Madeira arrangeres for første gang i juni 2018, og byr på flere av løypene som ble brukt i Enduro World Series i år. Foto: Antonio Abreu
I etapperittet Trans Madeira kan du sykle løypene fra Enduro World Series.
Terrengsykkel lanserer lesertur til Portugal i januar, en sjanse til å bytte ut slaps og kulde med bedre temperaturer i seks dager. Foto: Arrangøren
Seks dagers stisykkeltur til Portugal er første tur i 2018.
Det kom 43 syklister på første GodTurGuiding i NOTS Follo, og 10-15 nye NOTS-medlemmer. Foto: Trond Dyrnes
- 07/12/17
Feiret nytt NOTS-lag med 43 på fellestur