Gullstien blir navnet på en helt ny løype i Kristiansand Sykkelpark, og løypestikkingen er allerede i gang. Foto: Hilde Sangesland Strædet
- 14/03/17
Bygger ny stiløype i Tveit-bakken
av: Ingeborg Scheve
14.03.17 07.00
Ildsjelene i Kristiansand utvider anlegget med en helt ny løype for sesongen 2017.

– Det vi bygger nå er en ny stiløype. Den er en naturlig sti, men vi kommer til å legge inn noen doseringer og hopp etterhvert. Adrian (Hilde) planlegger å lage noen alternative linjer som er mer krevende, siden han vil ha store dropp og skumle ting. mens meg og morten er mer opptatt av at alle kan sykle løypa. Så det blir noe for alle, sier Hilde Sangesland Strædet, som er primus motor for dugnadsgjengen i Kristiansand Sykkelpark.

– Kort fortalt er planen at Snorre Pedersen lager ferdig den maskinbygd løypen Idyll, mens vi lager en helt ny løype, Gullstien, i tillegg til den. Jeg forslo at vi kalte den Gullstien, siden det føltes som vi gravde etter gull, sier hun.

Les også: Sørlandets nye sykkelpark 

Saken fortsetter under

Dugnadsgjengen i Kristiansand Sykkelpark er i gang med vårens prosjekter. Foto: Hilde Sangesland Strædet

Utnytter vinteren
Selv om framdriften er tregere midtvinters, utnytter dugnadsgjengen alle muligheter.

– Det det var jo en snøfri periode tidligere i vinter, og da satte jeg og Sørlandets ivrigste løypebyggere, Morten Sundstøl Trædal og Adrian Hilde, i gang med å merke opp og kviste en helt ny løype, sier Strædet, og forteller at denne kommer i tillegg til påbegynte prosjekter.

– Vi har jo allerede planlagt å ferdigstille Idyll, eller rettere sagt, Snorre Pedersen skal gjøre det. Vår jobb fremover er å gjøre mest mulig klart til han dukker opp, slik at vi kan åpne kort tid etter det. Så det vi gjør nå før han kommer, er å kjøre opp masse til ulike depoter, jeg har handlet dreneringsrør som ligger klart, og vi skal flytte en rørgate som forsynes snøkanoner med vann på vinteren der løypa skal gå, forteller Strædet.

Saken fortsetter under

Dreneringsrør er handlet inn for sesongens dugnadsjobb i Gullstien. Foto: Hilde Sangesland Strædet

Les også: Designes av bransjens proffeste   

Flere nyheter for 2017
Strædet har også jobbet fram en avtale om utleiesykler for kommende sesong.

– Jeg har vært i dialog med en leverandør av sykler, slik at vi kan ha tre leiesykler til de som har lyst å prøve, sier Strædet.

Omfattende prosjekt
I løpet av de siste to åra har utfor- og endurotalentet fått inn snart en million kroner til å tilrettelegge skianlegget for heisbasert sykling. Våren 2015 satset Strædet sine egne sparepenger for å komme på banen. Deretter har prosjektet fått midler fra blant annet Gjensidigestiftelsen i flere omganger, sist i desember 2016 og det er disse som nå skal omsettes til kjørbare stier.

Les også: 745.000 kroner til Kristiansand Sykkelpark    

Nærmiljøanlegg som Kristiansand Sykkelpark betyr mye for å økte aktiviteten, rekrutteringen og utviklingen innen stisykling og heisbasert sykling, og stadig flere mindre anlegg dukker opp med støtte fra blant annet Gjensidigestiftelsen. Kjerringåsen i Østfold er et annet eksempel.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Fortsatt vinter også på Sørlandet, men planene er i gjære for helt ny naturstiløype kommende sesong. Foto: Hilde Sangesland Strædet


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Njåveggen er tre meter høy og en av sesongens nye elementer i Njå Bike Park på Jæren. Foto: Elisabeth Aanensen
Stinettet i Njåskogen er i stadig utvikling, nå senest med en tre meter høy wallride.
Super stemning på Jentenes Dag i Kjerringåsen sist søndag. Foto: Hanne Holmstrøm Karlsen
Se hvordan det gikk på jentenes dag i Kjerringåsen.
Høststemning i Stryn på høstfesten i 2016.  Foto: Martin Bruaset
Til helga blir det stisykling i Stryn, med muligheter for andre aktiviteter.
Fergetur var en del av lørdagens GTG-utflukt i Østmarka. Foto: Bjørn Enoksen
- 18/10/17
På gulljakt i Østmarka
Flytstiene i Ankenes alpinanlegg er allerede i flittig bruk. Enda mer liv blir det når heisen kommer i gang på sommerstid. Foto: Per Bakkejord
- 11/10/17
– Den dagen vi får heis, eksploderer sykkelaktiviteten her