Rorøstraktene har milevis av stier å by på, men med bare 21 påmeldte til Rørosrittet en måned før har arrangøren besluttet å lansere stifestival i stedet for ritt. Foto: Haakon Funderud Lundkvist
- 16/08/17
Avlyser ritt, lager festival
av: Ingeborg Scheve
16.08.17 07.00
Rørosrittet tar konsekvensen av sviktende påmelding.

Rittet blir avlyst. I stedet blir det stifestival på Røros helga 2. og 3. september, selv om barnerittet på søndagen fortsatt gjennomføres som planlagt.

Rørosrittet trenger minst 200 deltakere bare for å gå i null, og en måned før rittet var det 21 på startlistene. Arrangøren har 70 prosent færre forhåndspåmeldinger enn på samme tid i fjor. Da var rittet også finale i Norgescupen maraton, men likevel var det færre påmeldte i fjor enn i 2015, som var første året rittet ble arrangert.

– Folk vil ikke på ritt, eller de melder seg i hvert fall ikke på i god tid før rittet. Vi ser at mange vil ikke sykle på tid, men de vil sykle på sti. Derfor lager vi en stifestival i stedet, og gjennomfører en test av det vi lanserer til neste år: en mini-utgave av RørosCampen 2018, sier Nils Henning Øglænd hos arrangøren Opp av Sofaen.

Les også vår guide til høstens stifestivaler: Fortsatt mye å glede seg til 

Saken fortsetter under

Stifestivalen gir arrangøren muligheten til å vise fram enda flere av stiene i Rørosområdet, og mange av dem ligger over tregrensa. Foto: Jan Roger Wold

Minifestival med alle elementer
Programmet er ikke 100 prosent spikret, men essensielle stifestivalelementer er på plass.

– Vi legger opp til guidede turer lørdag og søndag, og sosialt opplegg med mat og musikk på lørdag. Vi legger ikke lista veldig høyt i år, men det blir tilbud til alle, fra helt nybegynnere på hardtail til de godt erfarne på fulldemper, sier Øglænd.

Et lite plaster på avlysningsskuffelsen blir det imidlertid for arrangørene: Mer tid på sykkelen.

– Det vi egentlig vil er å sykle sti, men når vi arrangerer ritt, så får vi ikke syklet selv. Vi hadde uansett satt av helga til å arrangere, og en del av de som hadde meldt seg på har allerede bestilt hotell, sier han.

Røros: et stieldorado
For Øglænd er det viktigste å vise fram stiene og terrenget Røros har å by på. Guider er på plass, og arrangøren mangler ikke turalternativer.

– Vi skal lage et godt tilbud, og vi legger opp til fine fellesturer på flytstier. Flytstier er nøkkelen til alt, og vi har mye av det. Det er logget og registrert over 1000 kilometer med sti her, og nesten alt er over tregrensa, sier han.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Det er mye terreng å glede seg til for stifestivaldeltakerne på Røros stifestival første helga i september. Foto: Jan Roger Wold


 
 
VIS KOMMENTARFELT
ANNONSEINNHOLD
I helgen ble det en spontantur til Stryn for at sjekke ut sykkelmiljøet, og føret i...
Vi har testet fem av sesongens endurosykler. Alle imponerer på sin måte. Foto: Vegard Breie
Vi har testet årets endurosykler, med vandring like lang som en sommerdag. Hvordan fungerer det...
GREIA MED… (TEASER) - Er det mulig å sammenlikne landeveisykling med terrengsykling? Vi...
Vi har testet fem av sesongens endurosykler. Alle imponerer på sin måte. Foto: Vegard Breie
Vi har testet årets endurosykler, med vandring like lang som en sommerdag. Hvordan fungerer det...
GREIA MED… (TEASER) - Er det mulig å sammenlikne landeveisykling med terrengsykling? Vi...
Før eller siden kommer du til å punktere og da er en pålitelig pumpe redningen.
OVER HAVTÅKA: Sjarmøretappen på Storhornet over Harstad er en komfortabelt eksponert rygg med postkortutsikt i alle retninger. Anders Røkenes og Finn Roar Kuntze har mest fokus på smalstien.
- 22/06/18
Midtpunktet Harstad
Pumptrackkonkurransen som åpnet sesongen i Hafjell fredag kveld ble kjørt i to versjoner: Raskeste runde og idealtid. Her er tidligere daglig leder Knut Løkås i aksjon. Foto: Gisle Johnsen
- 20/06/18
Strålende sesongstart for Hafjell