abcd
En meget fornøyd Ingrid Sofie Bøe Jacobsen (Sepura XC Superior), sammen med vinner Linda Indergand (Struby-Bixs) og Kathrin Stirnemann (Sabine Spitz Haibike). Foto: sykling.no
- 23/08/14
3. plass i verdenscupavslutningen
av: Karianne Haga
23.08.14 22.00
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen slo til i den siste verdenscuprunden i Frankrike og syklet inn til sesongens andre pallplass i sprint. Nå er det VM på hjemmebane som gjelder.

Ingrid har gjennom flere år utviklet seg til å bli landets beste sprinter og tok fortjent et NM-gull tidligere i sommer. I helgen var hun, sammen med resten av det norske landslaget, på plass i Maribel i Frankrike. Ingrid viste igjen rå styrke og sprintet inn til sesongens andre pallplass i verdenscupen. 

- Dette var veldig gøy. Jeg hadde veldig lyst til å kjøre finale i dag, og det klarte jeg. I finalen var jeg uheldig og mistet kjedet ganske tidlig, men heldigvis kom jeg meg raskt tilbake, sa en storfornøyd Bøe Jacobsen etter tredjeplassen.

Gleder seg til VM

Nå er det VM på hjemmebane som har fokus, og med helgens resultat seiler Ingrid opp som en klar medaljekandidat til VM-sprinten som arrangeres på Maihaugen i Lillehammer 2. september. 

- Jeg håper formen er på gang. Det har vært mange ritt på kort tid nå, så jeg håper å kunne løfte meg enda ett hakk når jeg slipper opp litt på treningen fremover. Min utfordring er å holde følge i starten av heatene. Klarer jeg det, er det få som slår meg i en spurt på et oppløp, mener Ingrid.

Med fredagens 3. plass endte Bøe Jacobsen som nummer fire i verdenscupen sammenlagt. Elisabeth Sveum deltok også i verdenscuprittet. Hun endte tilslutt på 15. plass etter å ha røket ut i kvartfinalen.


 
 
VIS KOMMENTARFELT
abcd
Nina Gässler syklet 5300 kilometer på tjukksykkel med full oppakking til Utflukt.
abcd
TERRENGSKOLEN (S6E4): Manual er ikke bare show-off, mener ekspertene. Åh? sier du.
abcd
Opplev eventyrer og bikepacker-guru Mikkel Soya Bølstad på Utflukt.
- 19/06/17
Heftige Hafjell
- 17/06/17
Persson til topps i Frankrike