XT V-brems-håndtak

Sykkelbygging

Hvordan bygge seg en ny sykkel for mindre penger enn en ny bil

Av: Ole Publisert: torsdag 10.01.2002 00:00

Jeg fikk akkurat igjen min kjære Extralite F1 fra Italia, etter etjeg måtte sende den ned til reparasjon pga. en sveisefeil. Ramma bleliggende 4 små måneder på tollkontoret i Milano, fordi jeg ikke haddebrukt nøyaktig riktig ordlyd på Italiensk, og heller ikke brukt depåkrevde skjemaer som gikk ut av bruk i EU i 1994. Snakker omregelrytteri! Husk: Ikke bruk Posten når du skal sende ting tilItalia, bruk en speditør ala UPS, DHL etc, for de har alt å tjene på åfå ting fort igjennom papirmølla.

Men nå er ramma her, og jeg tok en haug med bilder mens jeg byggetden opp til en så lett med allikevel terrengverdig sykkel sommulig. Bare så du er advart: Jeg pusler med import av Extralite påfritiden, og derfor blir det litt vanskelig med troverdigheten når jegskriver om akkurat disse tingene. Er du redd for snikreklame, får duse en annen vei når det er bilder av Extralite-saker.

Her er all bildene fra byggeseansen.

Test: Skørn Tjuge6ks X4

Tredje sykkel ut i tjukksykkeltesten, er en håndbygd sak fra Valdres. Les hva vi mener om tjukksykkelen fra Skørn!

Abbott Freestyle Navigator II
Med hjelpemiddel til skogs - Abbott Freestyle Navigator II

Diabetes kan være vrient å håndtere. Heldigvis fins det hjelpemidler som kan hjelpe diabetikere med å holde blodsukkeret så stabilt som mulig. For eksempel et lite apparat som måler blodsukkeret kontinuerlig.

Rulla, en Wahoo-Kickr, er med overalt. Også på juleferie, forteller Torjus Bern Hansen. Foto: Privat
Rulla blir bedre med mye stæsj

Jo mer duppeditter, desto bedre går rulletreninga, sier Torjus Bern Hansen, som kjører en skikkelig Rolls Royce av en rulle når han trår til innendørs.

Test: Nakamura Big Bob 5.0

Vi presenterer sykkel nummer to fra tjukksykkeltesten; Nakamura Big Bob 5.0

Test: Diamant Mammut F4

Først ut av tjukkassyklene i gruppetesten, er Diamant Mammut F4. Les hva vi syns om trendsetteren fra Gresvig.

Testing, testing: For å få gjennomført testen med alle syklene før vinteren kom, dro vi til Torsby i Sverige, hvor skitunnelen kunne by på snø i august.
Tjukkassykler for variert bruk

I Terrengsykkels første gruppetest av tjukksykler har vi gjort noe litt utenom det vanlige. Vi har testet syv sykler med prislapp fra ni til femti tusen kroner. Les videre, så finner du en sykkel tilpasset deg og din lommebok!