GT Avalanche 0.0

Solid, men noe traust, er helhetsinntrykket av årets GT Avalanche 0.0.

Av: terrengsykkel.no Publisert: onsdag 30.04.2003 00:00

NB: Testmodellen leveres uten skivebremsene du ser på bildet, men er ellers identisk.

IMPORTØR: Beach Mountain - Tel 73 89 30 00PRIS: 9.995 kronerMER INFO: www.gtbicycles.com

Denne testen er én av åtte - her finner du hovedartikkelen som gir deg oversikten

STISYKLING:Bunnsolid, trygg og anonym. Det er stikkordene for Avalanche 0.0 sin oppførsel i dette selskapet. Der de fleste andre syklene i testen byr på kjøreegenskaper med tydelige kjennetegn, er GT en sykkel som trygt og stødig bringer deg dit du vil, uten nykker av noe slag. Dette er i utgangspunktet positive trekk hos en sykkel, men vi savnet litt kvassere egenskaper ute i det trangeste terrenget. Selv om vi satt godt plassert og likte den oppreiste sittestillingen, ble vi ikke kvitt inntrykket av en litt kjedelig, men dog pålitelig fyr. I klatringene føltes den litt tung i forhold til mange av de andre i testen, i utforkjøringene var den stødig og fin - på grus og åpen sti er den tight og sporsikker. GT har alltid bygget bakramma på sitt eget vis, og hevder at det gir mer stivhet og styrke. Testsykkelen var solid bygget, og føltes nesten i overkant utilgivende over røtter og stein. Vi tror GT'en vil falle i smak hos de som trives best i åpent terreng og på grus, men i konkurranse med den lettere og livligere Hard Rocx'en sliter den med å hevde seg også der.

KOMPONENTER:GT'en utmerker seg med testens mest velbygde hjulsett, bygget opp rundt solide Syncros-felger med prisverdig høye bremsevegger - noe som bør tåle mange mil med juling uten trøbbel. Ramma framstår også som bombesikker, med ovaliserte rør, forsterkningsplater og pent gjennomførte detaljer. Det eneste skåret i gleden var at lakken ikke holdt mer enn noen timer før den skallet voldsomt av der kjedet slo nedi kjedestaget. Et annet minus var den originale setepinnen, som var latterlig kort og ikke passet til noen av testerne. Det bør dog enhver anstendig butikk fikse uten kostnad. Vi forsto lite av styreholkene og deres lille utvekst ytterst, omtrent som kuperte barends. Skal de hindre hånda i å skli av styret? Deore v-bremser er sikre vinnere, og Deore Hollowtech krankarmer er også et pluss - selv om de ikke tok seg råd til å sette på den nye versjonen med Octalink.

KORT SAGT:Dersom du er en diger fyr og har for vane å ødelegge rammer og hjul, kan en prøvetur på en Avalanche føre til et varig forhold. Den tåler deng, har ingen negative særheter - men er ingen kvikkas for deg som først og fremst stikker til skogs for å leke. Entusiaster vil lett komme til å kjede seg litt.

SPESIFIKASJONER:

Vekt med klikkpedaler: 13,0 kilo
Ramme: GT 6102 aluminium
Dempegaffel: Rock Shox Pilot XC 80mm
Styrelager: Aheadset 1 1/8
Stem: GT aluminium
Styre: Syncros 620mm
Bremser: Shimano Deore
Bremsehendler: Shimano Deore
Girhendler: Shimano Deore
Dekk: Tioga Factory XC 1,95
Felger: Syncros Big Box
Nav F/B: Shimano 525
Krankarmer: Shimano Deore firkantaksling
Pedaler: Shimano SPD 515
Sete: SDG Grand Prix
Setepinne: GT aluminium
Bakgir: Shimano XT
Krankgir: Shimano Deore

Dette er én av åtte sykler i testen. Her er de andre sju:

Vil du vite mer om utstyrsvalg og rammestørrelser? Klikk her!Vil du vite mer om hva de ulike faguttrykkene betyr? Klikk her!

Test: Salsa Mukluk 2

Vi presenterer sykkel nummer i gruppetesten av tjukkassykler, som kommer fra en av pionérene i bransjen.

OVER BAKKETOPPEN: Det er fort gjort å la seg fange av Ballettbakken når bilder skal tas i Birkebeinerrittet. Men orker man å ta med seg kamerasekken opp til toppen, så får man motiver som er vel så bra som på grusen ned mot Lysgårdsbakkene. (foto: Snorre Veggan)
Oppdrag Terrengsykkel 2014

Med julemat og en liten sterk en godt plassert, passer det bra å ta et tilbakeblikk på sesongen sett gjennom kameralinsene. Bli med en tur tilbake og se Snorre Veggans utvalgte bilder fra Terrengsykkelrittet, Birken, Grenserittet og ikke minst høydepunktet VM på Hafjell.

Test: Skørn Tjuge6ks X4

Tredje sykkel ut i tjukksykkeltesten, er en håndbygd sak fra Valdres. Les hva vi mener om tjukksykkelen fra Skørn!

Abbott Freestyle Navigator II
Med hjelpemiddel til skogs - Abbott Freestyle Navigator II

Diabetes kan være vrient å håndtere. Heldigvis fins det hjelpemidler som kan hjelpe diabetikere med å holde blodsukkeret så stabilt som mulig. For eksempel et lite apparat som måler blodsukkeret kontinuerlig.

Rulla, en Wahoo-Kickr, er med overalt. Også på juleferie, forteller Torjus Bern Hansen. Foto: Privat
Rulla blir bedre med mye stæsj

Jo mer duppeditter, desto bedre går rulletreninga, sier Torjus Bern Hansen, som kjører en skikkelig Rolls Royce av en rulle når han trår til innendørs.

Test: Nakamura Big Bob 5.0

Vi presenterer sykkel nummer to fra tjukksykkeltesten; Nakamura Big Bob 5.0