Trek Mesterhus kuppet Femundrittet

Gutta fra Nord-Østerdalen tapetserte pallen på Femundrittet lørdag, mens Sissel Kulseth Østvold var raskeste dame.

Sist oppdatert 26. juli 2015 kl 09.28
Eirik Fiskvik og Sissel Kulseth Østvold vant eliteklassene i Femundrittet. Foto: Arrangøren

Eirik Fiskvik fra Team Trek Mesterhus gjorde unna det 82 kilometer lange rittet på 2:33:55, foran lagkameraten Knut Erik Nesteby på 2:35:33. Anders Fiskvik ble nummer tre. Laget var primært ute for å prøvekjøre den nye traséen, som både er Norgescup Maraton 12. september, og NM maraton 2016.

Når Femundrittet kjøres for andre gang i år, lørdag 12. september, fungerer rittet også som siste runde i Norgescup maraton 2015. I den anledning legger arrangøren ytterligere fem kilometer på løypa, som da blir 87km for Norgescupklassene. Det er samme løypa som skal brukes til NM maraton 2016, og rittet har fått et betydelig ansiktsløft med betydelig mer terreng.

– Vi fikk en god test i deler av neste års NM-løype. Rittet som før var stivgaffelritt er nå fulldemperritt, sier Nesteby etter rittet.

Turklassene og seedingsrittet vil fortsatt være 82km, både i september og under neste års NM.

Sissel Kulseth Østvold var inne på 3:09:31, og vant dameklassen med ti minutters margin til Hanne Westerheim Danielsen.

Saken fortsetter under

Knut Erik - eirik - Femundrittet 2015 - Foto Privat
Eirik Fiskvik (til høyre) og Knut Erik Nesteby i Team Trek Mesterhus ble henholdsvis nummer en og to i Femundrittet lørdag. Foto: Privat