/ Utfor

Strædet og Sandviken herjet i NC

Regjerende norgesmester Hilde Sangesland Strædet vant Norgescupen på Oppdal søndag, mens Lars Vatnebryn Sandviken var dagens desidert raskeste.

Sist oppdatert 16. august 2015 kl 20.32
Hilde Sangesland Strædet tok nok en Norgescupseier på Oppdal i helga, og har dermed et godt grep om sammenlagtseieren. Foto: NCF

Den fjerde Norgescuprunden i utfor gikk i perfekte forhold og vakkert sommervær på Oppdal søndag. Løypa gikk fra toppen av gondolen på Hovden og ned mot Oppdal sentrum og drøyt 60 ryttere satte utfor.

I dameklassen ble det en thriller. Vera Leivsdottir fra NTNUI var raskest av de seks som stilte til start til seedingsomgangen. Hun klokket inn på 5:37.19, men mellom de tre første skilte det ikke mer en drøyt tre sekunder.

Leivsdottir var uheldig i finalen og punkterte. Dermed var det helt åpent for Hilde Sangesland Strædet. Strædet, som leder Norgescupen, syklet inn til seier på 5:23.42.

– Det var en veldig spennende finale i og med at det kun skilte tre sekunder mellom de tre beste damene etter seedingen. Jeg syntes jeg kjørte bra i seedinga, og tenkte kanskje at jeg kunne kjøre fem sekunder fortere i finalen. Hvis jeg ikke gjorde noen feil da. Men jeg visste at det kunne bli vanskelig siden de andre også kjørte bra, sier Strædet til terrengsykkel.no.

– Strategien i finalen var å bare gi alt, for jeg vil jo vinne mer enn noe annet, kjøre fortere der jeg er trygg på løypa, og ha kontroll på det jeg synes er vanskelig, sier Strædet, og legger til at alt er relativt.

– Jeg hadde nok ikke helt kontroll hele veien. Jeg mista blant annet pedalen før ett hopp, noe som kunne gått galt. Men var heldig og fikk klikket inn i landingen, forklarer hun.

Frida Helene Rønning, ble nummer to, 16.29 sekunder bak Strædet, mens Helene Thon Moland kom på tredjeplass, 22.78 sekunder bak Strædet.

Løyperekord og Norgescupledelse
Lars Vatnebryn Sandviken fra Drammen CK var raskest i løypa fra morgen til kveld. Med tida 4:25.98 var han var raskest i seedingen, og han kjørte enda fortere i finalen: Sandviken var inne på 4:16.63. Dermed vant han herreklassen, satte ny løyperekord, og sikret seg et godt forsprang i Norgescupen sammenlagt når det gjenstår en runde.

Kristoffer Haugland fra Bergen MTB ble nummer to, 4.54 sekunder bak Sandviken og Snorre Setrom fra Oppdal SK ble nummer tre, 4.58 sekunder bak vinneren.

I forkant av helgas runde ledet Isak Leivsson Norgescupen med 349 poeng på Sandviken. Nå er Sandviken godt forbi Leivsson. Norgescupen på Oppdal var nest siste runde i årets cup. Avslutningen kjøres i Drammen 13. september.

Blant juniorgutta var Simen Smestad fra SK Rye raskeste rytter i seedingen med tida 4:36.67. I finalen kneppet han opp et hakk til og kjørte inn til seier på 4:29.89. Andreplassen gikk til Frikk Hess-Bolstad sikret seg andreplassen, 6.72 sekunder bak Smestad, mens Robin Andre Ryste Skjeret ble nummer tre. Smestad ledet Norgescupen med 300 poeng i forkant av helgens runde, og med dagens seier har han i prinsippet avgjort Norgescupen 2015. runden i