BARTEN TILBAKE: Jose Hermida er en nobel gjest, og var med på den offisielle åpningen av rittet. Barten har grodd fort siden sist vi så ham, og er nå på plass. Foto: Andalucia Bike Race.

Spansk prolog

Et av årets første etapperitt startet i går, og har fått en verdensmester i tet. Også flere norske lag stiller til start.

Publisert: mandag 27.02.2012 00:00

Andalucia Bike Race går av stabelen i Spania, og er et etapperitt som mange av de beste bruker for å kjøre seg i form mot sesongen. Rittet er en lagkonkurranse, bestående av par.

Norske til start

Det er flere norske duoer som stiller til start. Fra Trondheim stiller Team Fokus-Danica med Henrik Kippernes og Sturla Aune, mens Hard Rocx- Proteinfabrikken har superduoen Greg Saw og Lars Ove Thoresen til start. I tillegg har vi også en mix-duo, med evigunge Kjell Karlsen, og mer ungdommelige Martin Haugo. Tospannet sykler under lagnavnet Team 2XU.

Merida gjør det sterkt

Rittet startet i går, med en 34 km lang prolog. Det var ingen hvem som helst som dro av gårde i tet på første etappe. Verdensmester fra 2010, spanske José Hermida, har med seg hollenderen Rudi Van HoutsTeam Multivan- Merida 1. De to var 1.29 foran neste lag, Bicis Esteve 1. Den siste pallplassen gikk til Multivan- Merida 2, med kjente fjes fra birken, Hannes Genze og Andreas Kugler.

Også kvinneklassen ble vunnet med innslag av en birkendeltager. Sally Bigham deltok i 2011. Hun sykler i Andalucia på lage med Milena Landtwing, på laget som kalles Topeak-Ergon/ Centurion. I mål var de 2.11 foran Team Colnago – BSK Graf, og 2.23 foran jentene med det absolutt mest joviale navnet, Team Snabeltutarna.

Norske resultater

Ikke overraskende var det duoen Saw/ Thoresen som var best av de norske. Greg Saw har mer enn bare kjørestyrke og temperament, lang erfaring hjelper også når det skal kjøres løp i utlandet. Lars Ove Thoresen er et litt mer ubeskrevet blad, kanskje på grunn av sitt noe mer diskré lynne. Men Thoresen har i likhet med Saw enorm kapasitet, og han hadde i fjor lenge den gule trøya i norgescupen i maraton. Duoen endte på 8. plass, 5.37 bak vinneren.

Team Fokus-Danica med sitt unge mannskap, ble nummer 13, 7.29 bak Hermida/ Van Houts. Martin Haugo og Kjell Karlsen ble nummer 25, 11.22 bak vinnern.

Komplett resultatliste finner du på arrangørens hjemmeside.

STORT FELT: Det var flere hundre syklister som trillet avgårde under masteren. Greg Saw skimtes med startnummer 18 i høyre billedkant. Foto: Andalucia Bike Race.

FØRST OVER MÅL: Rudi van Houts og Jose Hermida kom alene til mål, halvannet minutt foran neste lag. Foto: Andalucia Bike Race.

<b>DOBBEL DOSE</b> Et innerdekk med en ventil som lar deg pumpe opp både en indre slange samt det ytre dekket er essensen i Schwalbes nye Procore-system.
[EUROBIKE 2014] Punkter ikke mer

Schwalbe satser på å revolusjonere terrengsykkel-dekk med sin nye Procore-løsning. Løsningen ser ekstremt lovende ut. Tjukkas-dekk er også på vei.

SOLID: Nukeproof Mega TR er en bunnsolid stisykkel med litt ekstra bagasje oppover og kraftreserver nedover.
Lever opp til navnet

Britiske Nukeproof lager stisykler for folket. Deres fulldempere Mega TR og AM er solide og gjennomtenkte. Vi har testet Mega TR på langtur i Baskerland.

STIJAGER:  Canyons Spectral AL er med på det meste av terrengsykkelmoro. At den er lekker å se på er udiskutabelt. Den skinnende røde finishen er flott. Testsykkelen i Large er kort for størrelsen, men lav over overrøret.
Kvikk stisykkel fra Canyon

Canyons nye Spectral-serie kommer i versjoner med både 29 og 27,5-hjul. Vi har testet den kjappe og velutstyrte, Spectral AL 9.0 SL 27,5.

<b>SCOOP RADIUS</b> Er et godt polstret sete med rund fasong. Fint til en stisykkel der du sitter litt oppreist.
Komfort fra de britiske øyer.

Storbritannia er mer forbundet med høy neseføring og rette stolrygger enn komfort, men seteprodusenten Fabric ønsker å snu det med sin nye eksklusive Fabric Scoop-serie.

<b>PAKKELØSNING:</b> AMS-merkene kommer i praktisk papp-pakning der hvert merke er festet på et glatt papirark.
Effektiv beskyttelse

Nesten alle terrengsykler trenger litt ekstra beskyttelse her og der for å unngå unødvendige riper og skader fra steinsprut og lemfeldig hjulmontering. Vi har testet All Mountain Styles Frame Guards

KLINTE TIL I FINALEN: Lars Granberg sikret seg den siste pallplassen på siste etappe av 4stage MTB Lanzarote, den ekstra lange etappen på 95km, rettmessig kalt XL. Foto: Arrangøren/Bob Foy
Pallplass til Granberg på Lanzarote

Lars Granberg mørnet konkurrentene på siste halvdel av den 95km lange avslutningsetappen på 4Stage MTB Lanzarote og kjørte inn til sin første internasjonale pallplass.