BARTEN TILBAKE: Jose Hermida er en nobel gjest, og var med på den offisielle åpningen av rittet. Barten har grodd fort siden sist vi så ham, og er nå på plass. Foto: Andalucia Bike Race.

Spansk prolog

Et av årets første etapperitt startet i går, og har fått en verdensmester i tet. Også flere norske lag stiller til start.

Publisert: mandag 27.02.2012 00:00

Andalucia Bike Race går av stabelen i Spania, og er et etapperitt som mange av de beste bruker for å kjøre seg i form mot sesongen. Rittet er en lagkonkurranse, bestående av par.

Norske til start

Det er flere norske duoer som stiller til start. Fra Trondheim stiller Team Fokus-Danica med Henrik Kippernes og Sturla Aune, mens Hard Rocx- Proteinfabrikken har superduoen Greg Saw og Lars Ove Thoresen til start. I tillegg har vi også en mix-duo, med evigunge Kjell Karlsen, og mer ungdommelige Martin Haugo. Tospannet sykler under lagnavnet Team 2XU.

Merida gjør det sterkt

Rittet startet i går, med en 34 km lang prolog. Det var ingen hvem som helst som dro av gårde i tet på første etappe. Verdensmester fra 2010, spanske José Hermida, har med seg hollenderen Rudi Van HoutsTeam Multivan- Merida 1. De to var 1.29 foran neste lag, Bicis Esteve 1. Den siste pallplassen gikk til Multivan- Merida 2, med kjente fjes fra birken, Hannes Genze og Andreas Kugler.

Også kvinneklassen ble vunnet med innslag av en birkendeltager. Sally Bigham deltok i 2011. Hun sykler i Andalucia på lage med Milena Landtwing, på laget som kalles Topeak-Ergon/ Centurion. I mål var de 2.11 foran Team Colnago – BSK Graf, og 2.23 foran jentene med det absolutt mest joviale navnet, Team Snabeltutarna.

Norske resultater

Ikke overraskende var det duoen Saw/ Thoresen som var best av de norske. Greg Saw har mer enn bare kjørestyrke og temperament, lang erfaring hjelper også når det skal kjøres løp i utlandet. Lars Ove Thoresen er et litt mer ubeskrevet blad, kanskje på grunn av sitt noe mer diskré lynne. Men Thoresen har i likhet med Saw enorm kapasitet, og han hadde i fjor lenge den gule trøya i norgescupen i maraton. Duoen endte på 8. plass, 5.37 bak vinneren.

Team Fokus-Danica med sitt unge mannskap, ble nummer 13, 7.29 bak Hermida/ Van Houts. Martin Haugo og Kjell Karlsen ble nummer 25, 11.22 bak vinnern.

Komplett resultatliste finner du på arrangørens hjemmeside.

STORT FELT: Det var flere hundre syklister som trillet avgårde under masteren. Greg Saw skimtes med startnummer 18 i høyre billedkant. Foto: Andalucia Bike Race.

FØRST OVER MÅL: Rudi van Houts og Jose Hermida kom alene til mål, halvannet minutt foran neste lag. Foto: Andalucia Bike Race.

Lars Granberg har brutt topp-10-barrieren i World Cup sammenheng. Han ble nummer 10 i Roc d’Ardenne i Belgia søndag. Foto: Sepura Toyota racing with Birk
Sanket sin første topp-10 i WC

Lars Granberg ble nummer 10 på det 82km lange maratonrittet Roc d’Ardenne i Houffalize i Belgia. Det lover godt inn mot EM neste helg.

En søndag i skogen

Trenger du inspirasjon til søndagsturen? Se denne nydelige filmsnutten fra filmskaper Joonas Vinnari!

Bildereportasje Helgøyatråkket

Det ble sol, snø, støv og store marginer da Norgescupen i maraton ble sparket i gang på Helgøya.

NYE UTFORDRINGER: SK Rye legger inn elementer i årets terrengfestival som tidligere ikke har vært brukt i rittsammenheng. Foto: SK Rye
Nytt terreng og etapperitt

Helga 8. til 10. mai kjører SK Rye både Norgescup og UCI etapperitt, og frister med terreng som ikke tidligere har vært brukt i rittsammenheng.

HILDEGUNN GJERTRUD HOVDENAK vant Helgøyatråkket med over 4 minutters margin. Foto: Kent Murdoch
Hovdenak og Engelsgjerd tok første stikk på Helgøya

Hildegunn Gjertrud Hovdenak og Thomas Engelsgjerd vant Helgøyatråkket og tok første stikk i Norgescup maraton, begge med god margin ned til andreplassen i ei løype som er kjent for å skape sprekk i feltet.

Jon Bokrantz - en dag ute i Sundsvall

Det er givende å utforske nye stier og steder med sykkelen, men få ting slår følelsen av å komme hjem til dine egne, vante stier igjen. Se filmen fra Jon Bokrantz!