BARTEN TILBAKE: Jose Hermida er en nobel gjest, og var med på den offisielle åpningen av rittet. Barten har grodd fort siden sist vi så ham, og er nå på plass. Foto: Andalucia Bike Race.

Spansk prolog

Et av årets første etapperitt startet i går, og har fått en verdensmester i tet. Også flere norske lag stiller til start.

Publisert: mandag 27.02.2012 00:00

Andalucia Bike Race går av stabelen i Spania, og er et etapperitt som mange av de beste bruker for å kjøre seg i form mot sesongen. Rittet er en lagkonkurranse, bestående av par.

Norske til start

Det er flere norske duoer som stiller til start. Fra Trondheim stiller Team Fokus-Danica med Henrik Kippernes og Sturla Aune, mens Hard Rocx- Proteinfabrikken har superduoen Greg Saw og Lars Ove Thoresen til start. I tillegg har vi også en mix-duo, med evigunge Kjell Karlsen, og mer ungdommelige Martin Haugo. Tospannet sykler under lagnavnet Team 2XU.

Merida gjør det sterkt

Rittet startet i går, med en 34 km lang prolog. Det var ingen hvem som helst som dro av gårde i tet på første etappe. Verdensmester fra 2010, spanske José Hermida, har med seg hollenderen Rudi Van HoutsTeam Multivan- Merida 1. De to var 1.29 foran neste lag, Bicis Esteve 1. Den siste pallplassen gikk til Multivan- Merida 2, med kjente fjes fra birken, Hannes Genze og Andreas Kugler.

Også kvinneklassen ble vunnet med innslag av en birkendeltager. Sally Bigham deltok i 2011. Hun sykler i Andalucia på lage med Milena Landtwing, på laget som kalles Topeak-Ergon/ Centurion. I mål var de 2.11 foran Team Colnago – BSK Graf, og 2.23 foran jentene med det absolutt mest joviale navnet, Team Snabeltutarna.

Norske resultater

Ikke overraskende var det duoen Saw/ Thoresen som var best av de norske. Greg Saw har mer enn bare kjørestyrke og temperament, lang erfaring hjelper også når det skal kjøres løp i utlandet. Lars Ove Thoresen er et litt mer ubeskrevet blad, kanskje på grunn av sitt noe mer diskré lynne. Men Thoresen har i likhet med Saw enorm kapasitet, og han hadde i fjor lenge den gule trøya i norgescupen i maraton. Duoen endte på 8. plass, 5.37 bak vinneren.

Team Fokus-Danica med sitt unge mannskap, ble nummer 13, 7.29 bak Hermida/ Van Houts. Martin Haugo og Kjell Karlsen ble nummer 25, 11.22 bak vinnern.

Komplett resultatliste finner du på arrangørens hjemmeside.

STORT FELT: Det var flere hundre syklister som trillet avgårde under masteren. Greg Saw skimtes med startnummer 18 i høyre billedkant. Foto: Andalucia Bike Race.

FØRST OVER MÅL: Rudi van Houts og Jose Hermida kom alene til mål, halvannet minutt foran neste lag. Foto: Andalucia Bike Race.

NÅR ALT STEMMER: Stram stemmet, og sykkelen føles som ny! Bilde: Christian Nerdrum
Stram stem og styre

MEKKESKOLEN (EP3): Hvis du lurer på hvorfor sykkelen føles litt ekstra skranglete kan det være dette som er problemet

50 nyanser av grønt

For Runar Hafsteen var det ikke nok med kameleon-lakk på sykkelen. Reimdrift og Rohloff navgir gjør hans tjukksykkel til noe litt utenom det vanlige.

Test: Rose Uncle Jimbo 3 – Enduroalternativ på nett

Rose Uncle Jimbo leverer solide varer til en gunstig pris. Spesielt når det går utfor.

RITTKLAR: Øyvind Aas har gjort klar sykkelen til Terrengsykkelrittet. Sørg for å få med deg hans siste tips.
Siste tips før helgens ritt

RITTKLAR (Bonusepisode): Nesten live fra Terrengsykkels avdeling Spania, har redaktør Øyvind Aas noen oppdaterte råd for Terrengsykkelrittet i helga.

– Jevn fart på alle etapper var nøkkelen

Zakarias Blom Johansen skjønte allerede på første etappe i NesbyEnduro at han hadde seieren i sikte.

NÆRINGSVETT: Folk er forskjellig, og ikke alle klarer å hylle i seg en tube med gel under et tøft ritt. Her gjelder det å bli kjent med egen kropp og gane. Bilde: Christian Nerdrum
Fyll opp med næring!

RITTKLAR (EP 2): Sørg for rett påfyll av energi før og under rittet. Her er rådene.