BARTEN TILBAKE: Jose Hermida er en nobel gjest, og var med på den offisielle åpningen av rittet. Barten har grodd fort siden sist vi så ham, og er nå på plass. Foto: Andalucia Bike Race.

Spansk prolog

Et av årets første etapperitt startet i går, og har fått en verdensmester i tet. Også flere norske lag stiller til start.

Publisert: mandag 27.02.2012 00:00

Andalucia Bike Race går av stabelen i Spania, og er et etapperitt som mange av de beste bruker for å kjøre seg i form mot sesongen. Rittet er en lagkonkurranse, bestående av par.

Norske til start

Det er flere norske duoer som stiller til start. Fra Trondheim stiller Team Fokus-Danica med Henrik Kippernes og Sturla Aune, mens Hard Rocx- Proteinfabrikken har superduoen Greg Saw og Lars Ove Thoresen til start. I tillegg har vi også en mix-duo, med evigunge Kjell Karlsen, og mer ungdommelige Martin Haugo. Tospannet sykler under lagnavnet Team 2XU.

Merida gjør det sterkt

Rittet startet i går, med en 34 km lang prolog. Det var ingen hvem som helst som dro av gårde i tet på første etappe. Verdensmester fra 2010, spanske José Hermida, har med seg hollenderen Rudi Van HoutsTeam Multivan- Merida 1. De to var 1.29 foran neste lag, Bicis Esteve 1. Den siste pallplassen gikk til Multivan- Merida 2, med kjente fjes fra birken, Hannes Genze og Andreas Kugler.

Også kvinneklassen ble vunnet med innslag av en birkendeltager. Sally Bigham deltok i 2011. Hun sykler i Andalucia på lage med Milena Landtwing, på laget som kalles Topeak-Ergon/ Centurion. I mål var de 2.11 foran Team Colnago – BSK Graf, og 2.23 foran jentene med det absolutt mest joviale navnet, Team Snabeltutarna.

Norske resultater

Ikke overraskende var det duoen Saw/ Thoresen som var best av de norske. Greg Saw har mer enn bare kjørestyrke og temperament, lang erfaring hjelper også når det skal kjøres løp i utlandet. Lars Ove Thoresen er et litt mer ubeskrevet blad, kanskje på grunn av sitt noe mer diskré lynne. Men Thoresen har i likhet med Saw enorm kapasitet, og han hadde i fjor lenge den gule trøya i norgescupen i maraton. Duoen endte på 8. plass, 5.37 bak vinneren.

Team Fokus-Danica med sitt unge mannskap, ble nummer 13, 7.29 bak Hermida/ Van Houts. Martin Haugo og Kjell Karlsen ble nummer 25, 11.22 bak vinnern.

Komplett resultatliste finner du på arrangørens hjemmeside.

STORT FELT: Det var flere hundre syklister som trillet avgårde under masteren. Greg Saw skimtes med startnummer 18 i høyre billedkant. Foto: Andalucia Bike Race.

FØRST OVER MÅL: Rudi van Houts og Jose Hermida kom alene til mål, halvannet minutt foran neste lag. Foto: Andalucia Bike Race.

NISSETIPS: God jul ønsker fra Terrengsykkelredaksjonen med dette tipset om å holde varmen i vinter.
Hverdagstips: Del Buffen

En hals, eller tubelue kan brukes til det meste. Den kan også deles i to.

Test av Endura Superlite

Vi har fått testet noen vanntette shortser i høst. Enduras Superlite er den siste i rekken.

Test: Garmin Forerunner 920XT

Garmins FR920 er akkurat det du vil ha om du av og til gjør noe annet enn sykling.

INNOMHUS: Elisabeth Sveum rigger seg til i stua mellom TV-benken og gulvteppet og vedovnen når det blir for kaldt ute. Foto: Privat
Slik gjør du rulletrening artigere

– Trikset med rulletrening er å gjøre den så morsom og interessant som mulig. Det er lett å føle at rulle er kjedelig, sier Elisabeth Sveum, som sykler for det norske landslaget.

SOM NY: Over ett år med hyppig bruk synes ikke på vår testjakke. Fargen er fortsatt like frisk som på bildet og glidlåsene glir lett.
Test: Sweet Delirious jakke

Strippet og avansert Gore-Tex-jakke fra gjengen i Trysil. Funker den på sykkelen?

Test: GT Force X Carbon Expert

I Terrengsykkel 48 testet vi stisykkelen GT Force. Nå har vi prøvd storebror Force X - en stisykkel på steroider.