BARTEN TILBAKE: Jose Hermida er en nobel gjest, og var med på den offisielle åpningen av rittet. Barten har grodd fort siden sist vi så ham, og er nå på plass. Foto: Andalucia Bike Race.

Spansk prolog

Et av årets første etapperitt startet i går, og har fått en verdensmester i tet. Også flere norske lag stiller til start.

Publisert: mandag 27.02.2012 00:00

Andalucia Bike Race går av stabelen i Spania, og er et etapperitt som mange av de beste bruker for å kjøre seg i form mot sesongen. Rittet er en lagkonkurranse, bestående av par.

Norske til start

Det er flere norske duoer som stiller til start. Fra Trondheim stiller Team Fokus-Danica med Henrik Kippernes og Sturla Aune, mens Hard Rocx- Proteinfabrikken har superduoen Greg Saw og Lars Ove Thoresen til start. I tillegg har vi også en mix-duo, med evigunge Kjell Karlsen, og mer ungdommelige Martin Haugo. Tospannet sykler under lagnavnet Team 2XU.

Merida gjør det sterkt

Rittet startet i går, med en 34 km lang prolog. Det var ingen hvem som helst som dro av gårde i tet på første etappe. Verdensmester fra 2010, spanske José Hermida, har med seg hollenderen Rudi Van HoutsTeam Multivan- Merida 1. De to var 1.29 foran neste lag, Bicis Esteve 1. Den siste pallplassen gikk til Multivan- Merida 2, med kjente fjes fra birken, Hannes Genze og Andreas Kugler.

Også kvinneklassen ble vunnet med innslag av en birkendeltager. Sally Bigham deltok i 2011. Hun sykler i Andalucia på lage med Milena Landtwing, på laget som kalles Topeak-Ergon/ Centurion. I mål var de 2.11 foran Team Colnago – BSK Graf, og 2.23 foran jentene med det absolutt mest joviale navnet, Team Snabeltutarna.

Norske resultater

Ikke overraskende var det duoen Saw/ Thoresen som var best av de norske. Greg Saw har mer enn bare kjørestyrke og temperament, lang erfaring hjelper også når det skal kjøres løp i utlandet. Lars Ove Thoresen er et litt mer ubeskrevet blad, kanskje på grunn av sitt noe mer diskré lynne. Men Thoresen har i likhet med Saw enorm kapasitet, og han hadde i fjor lenge den gule trøya i norgescupen i maraton. Duoen endte på 8. plass, 5.37 bak vinneren.

Team Fokus-Danica med sitt unge mannskap, ble nummer 13, 7.29 bak Hermida/ Van Houts. Martin Haugo og Kjell Karlsen ble nummer 25, 11.22 bak vinnern.

Komplett resultatliste finner du på arrangørens hjemmeside.

STORT FELT: Det var flere hundre syklister som trillet avgårde under masteren. Greg Saw skimtes med startnummer 18 i høyre billedkant. Foto: Andalucia Bike Race.

FØRST OVER MÅL: Rudi van Houts og Jose Hermida kom alene til mål, halvannet minutt foran neste lag. Foto: Andalucia Bike Race.

Helgøyatråkket 2012 ble en hårete utfordring med nysnø og mye gjørme. Årets værmelding er mer lovende, og arrangøren forventer deltakerrekord med opp mot 500 ryttere. Foto: Arrangøren
Klart for første NC Maraton

Helgøyatråkket har nærmest fått vårklassikerstatus i maratonmiljøet, og er også i år første runde i Norgescup maraton.

Ola Kjøren måtte se Emil Linde (til høyre) ta andre stikk i Norgescupen, etter at de tok kjempet nebb og klør til nest siste runde. Foto: Brynjar Åmot/NCF
Bøe Jacobsen og Linde tok NC2

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen sikret seg to seiere av to mulige på første Norgescup-helg, mens Emil Linde, som ble nummer to på lørdag, vant dagens rundbaneritt på Darbu.

Ola Kjøren fra Team MIlslukern har fortsatt gamle kunster i behold sjøl om han nå satser på maraton. Foto: Brynjar Åmot/NCF
Kjøren og Bøe Jacobsen vant NC1

Ola Kjøren og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen tok første stikk i Norgescupen for senior, mens Sigurd Salbu Pedersen og Anna Stray Rongve vant juniorklassene på Darbu.

Slaget om Fem Fjorder skal utkjempes her, ved Nes Fort på halvøya sør for Lødingen. Foto: Arrangøren
Her skal det kjempes i 24 timer

I september kjøres Slaget om Fem Fjorder for aller første gang, en uhøytidelig terrengsykkelstafett over 24 timer i Lødingen.

SUPER-PUMPE: Specialized Air Tool pro er en flott pumpe, men den løser ikke utfordringen med slangeløse dekk.
Luksuspumpe
Test: Specialized Air Tool Pro

Kan en pumpe faktisk gjøre det gøy å blåse opp store terrengsykkeldekk?

PÅ TUR: Trude Elde og Kaja Marienborg krysset hele Europa på jakten på tørrføre. De fant det til slutt.
Jenter på road-trip. Regnet i Sveits

MTB-chica Kaja Marienborg gjør det mange av oss egentlig har lyst til. Hun har denne våren lastet bilen full av camping- og sykkelutstyr og satt kurs for bare stier og nye opplevelser. Les reisebrevene hennes her på Terrengsykkel.