Nordsjørittet: Østerhus-Mesterhus

Duellen mellom Coop Østerhus og Trek Mesterhus endte med 2-1 favør Østerhus, der Anders Fiskvik forsvarte terrengsyklistenes ære med tredjeplass blant landeveisproffene.

Sist oppdatert 18. juni 2015 kl 07.00
Anders Fiskvik i Team Trek Mesterhus kjempet seg til pallplass blant landeveisproffene i Nordsjørittet i år som i fjor. Foto: Nordsjørittet
Anders Fiskvik i Team Trek Mesterhus kjempet seg til pallplass blant landeveisproffene i Nordsjørittet i år som i fjor. Foto: Nordsjørittet

Fiskvik forsvarte pallplassen fra i fjor, og visste godt hva han gikk til: Åtte mil, veldig flatt, mye asfalt. Taktikken ble deretter, og det var i favør til landeveisgutta som hadde et helt lag rundt seg.

– Det gikk veldig som forventet. (Fredrik) Galta stakk i den samme bakken som han gjorde i fjor også. Den bakken er 500 meter lang og stupbratt, så til neste år skal jeg trene på maksdrag i stupbratte skrenter, sier Fiskvik.

– Det skulle vært litt mer terreng, særlig på slutten. Da skulle landeveisgutta fått noe å gruble på. Han som ble nummer fem hadde fått terrengsykkel dagen før rittet, så det teller mest å være god på veien, sier Fiskvik.

Les også: Skjebergrittet etterlyser jentene 

Må kjøre feltet i filler i skogen
Fiskvik vet å utnytte de styrkene han har. Det største terrengpartiet er 2.5km langt og kommer etter cirka 30km, og på vei dit passet Fiskvik på å være så langt framme at han kunne splitte tetgruppa i terrenget.

– Jeg må spille på mine styrker, og kjøre slik at jeg spredde dem der, og at de ble så spredd bakover at de ikke ville vente på å få med seg alle. Jeg kjørte på og fikk bare med meg Galta. Men da vi kom ut av terrenget, ville Galta ha opp igjen alle lagkameratene. Han ventet på en, og så skjønte de at resten lå for langt bak, sier Fiskvik, som visste at da hadde han lykkes med sin taktikk.

De tre i tet samarbeidet relativt bra videre, men Fiskvik måtte jobbe hardt for å holde farten i gruppa så høy at hovedfeltet som jaget bak ikke gadd å kjøre dem inn.

Se også Terrengsykkel-TV: Kampen mot melkesyra 

Saken fortsetter under

Nordsjørittet 2015 - Photo Nordsjørittet 1400x924
NORDSJØRITTET går hovedsakelig på vei, men vakkert er det likevel. Foto: Nordsjørittet

NORDSJØRITTET går hovedsakelig på vei, men vakkert er det likevel. Foto: Nordsjørittet

Lumpen taktikk
Den første tida kjørte Anders sammen med lillebror Eirik. Han ramlet av etter cirka to mil, og endte på 18. plass. Da var Anders alene med landeveisgutta resten av vegen til mål. Landeveiskjøringen tok på både fysisk og mentalt.  

– Jeg var veldig kje i beina i flere dager etter rittet, for det ble mye rykk og napp og fartsøkninger, sier Fiskvik, som syns noe av kjøringen til tider var litt over streken. Mer om det på Fiskviks blogg.

Etterlyser terrengsyklistene
For Anders Fiskvik var Nordsjørittet ett av de store høydepunktene i vårsesongen, og en god oppkjøring mot grusklassikerne i august.

– Det er dette rittet jeg har satset mest mot i vår. Det er et flatt ritt med stor fart og ikke for teknisk, sier han, og oppfordrer miljøet til å bli med til Jæren.

– Det er en veldig fin ramme rundt arrangementet og et morsomt ritt egentlig. Men jeg ønsker meg flere terrengsyklister i feltet neste gang, sier Fiskvik.

Til helga kjører brødrene Fiskvik og resten av Team Trek Mesterhus det tre dager lange etapperittet Trans-Østerdalen, som starter på hjemmebane i Tynset i morgen.

Les mer: Bygger på trender fra kontinentet 

Topp 3 menn elite
1. Fredrik Strand Galta, Team Coop Østerhus, 2:47:44
2. Håvard Blikra, Team Coop Østerhus, 2:48:30
3. Anders Fiskvik, Team Trek Mesterhus, 2:48:56

Fullstendige resultater 

Publisert 18. juni 2015 kl 07.00
Sist oppdatert 18. juni 2015 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen