Høy stoke-faktor på Oppdal Stisykkelcamp

Oppdal Stisykkelcamp leverte både høydemeter og høydepunkter, og afterbike i hotell-loungen er kommet for å bli.

Sist oppdatert 26. september 2016 kl 10.04
Høydemeter ble det rikelig av på årets utgave av Oppdal Stisykkelcamp, som ble arrangert i helga. Foto: Bjarne Grøseth
Høydemeter ble det rikelig av på årets utgave av Oppdal Stisykkelcamp, som ble arrangert i helga. Foto: Bjarne Grøseth

– Jeg opplevde vel at stoke-faktoren var høy hver kveld, at folk setter pris på mange guider og små grupper, og at vi gjennomførte et godt opplegg, sier Trygve Sande, som er en av ildsjelene bak Oppdal Stisykkelcamp.

– Vi setter vår ære i å ha noen nyheter hvert år, og stisykkelmiljøet på Oppdal hadde kommet fram til noen i år også. Litt av tanken er at vi skal ha mountain tilbake i mountain biking, og vi har mye ordentlige fjell som kan sykles her. Storhornet, som er en klassisk topptur på ski, ga 900 høydemeter, og slenger du på Veslehornet også, så ble det 1250 høydemeter på den turen og det var to ordentlig fete topper, sier Sande, og legger til at Orkelsjørunden også var en populær turnyhet på årets program.

Se også: Makken kjøre Besseggen rett ned 

Fikk i bøtter og spann
Programmet besto av både nye turer og klassikere. De fleste deltakerne fikk med seg flere hundre høydemeter hver dag. Flere av turene hadde over 1000 høydemeter, og noen av turene var på opp mot 1600 høydemeter.

– Men det var ikke bare blodturer. Det var mye flyt og kos også, og vi ser jo at 1000 høydemeter går bra for mange når man tar tida til hjelp. Uansett tror jeg det viktigste er at vi har så små grupper. Med bare sju deltakere per guide får vi jevnere grupper og folk får tilpassede turer. Det gjør at opplegget fungerer for alle, sier Sande.

Saken fortsetter under

DH Oppdal stisykkelcamp 2016 - Bjarne Grøseth 1400x933
Belønning for høydemetre: Flyt og kos i andre enden. Foto: Bjarne Grøseth

Belønning for høydemetre: Flyt og kos i andre enden. Foto: Bjarne Grøseth  

 

For alle
Sande trekker fram at deltakerne har variert erfaringsgrunnlag og sykkelbakgrunn. For noen var 2016 første sesongen med stisykling, mens andre var drevne. Campen, som arrangeres av VPG med lokale guider og ildsjeler, trekker også deltakere fra hele landet.

– Vi hadde folk fra Kristiansand, Møre og Romsdal, Sogn, Nord- og Sør-Trøndelag, Bergen, Oslo og Trysil, så det er god geografisk spredning, forteller Sande, og legger til at markedsføringsbudsjettet er lite.

– Markedsføringen er stort sett jungeltelegrafen. Men det gikk veldig greit å fylle opp de 70 plassene vi hadde, og det ble til og med en venteliste i år, så vi valgte å utvide til 75 deltakere. Jeg tror ikke vi skal gjøre campen noe større enn det. Vi syns det er artig å kunne ha guiding i små grupper, sier Sande. 

 

Loungen er kommet for å bli
Base på Hotell Skifer var også en av nyhetene på årets utgave, ettersom den forrige leirbasen var lagt ned.

– I år slo vi på stortromma og la hovedkvarteret til Skifer Hotell med fellesopplegget i loungen. Det er kommet for å bli. Der kunne man få både mat og drikke, og vi kjørte quiz og instagramkonkurranse. Det ble bra afterbike stemning av det, sier Sande.

 

Trail Oppdal stisykkelcamp 2016 - Bjarne Grøseth 1400x933
Skikkelig fjellterreng på Oppdal. Foto: Bjarne Grøseth

Skikkelig fjellterreng på Oppdal. Foto: Bjarne Grøseth  

Publisert 26. september 2016 kl 10.04
Sist oppdatert 26. september 2016 kl 10.04
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen