Fagerhaug på 11. plass

Petter Fagerhaug ble beste norske i EM rundbane.

Sist oppdatert 8. mai 2016 kl 12.26
Petter Fagerhaug ble nummer 11 i EM rundbane i U23-klassen. Foto: Bengt Ove Sannes

Førsteårsjunioren kjørte inn til 11. plass i U23-klassen, tre minutter unna pallen. Også i dag var det franskmennene som dominerte showet. Victor Koretzky vant rittet med tida 1:21:37.3, og var 27 sekunder foran landsmannen Titouan Carol på andreplass.

Fagerhaug er godt fornøyd med både plassering og gjennomføring.

– Jeg startet som nummer 41, og lå mellom nummer 20 og 30 etter første runde. Men når jeg var kommet meg såpass langt fram kunne jeg kjøre mitt eget løp. Jeg kjørte veldig kontrollert oppover de første tre rundene, og fort men billig nedover. Jeg kjørte mye for meg selv, og det var en fordel i denne løypa. Konkurrentene mine kjører ofte hardt oppover og sakte nedover, så det var viktig å unngå å havne bak noen treige nedover, sier Fagerhaug til Terrengsykkel etter rittet.

Fagerhaug klokket inn på 1:27:13.9. Bak ham kom Eirik Pettersen på 37 plass med tida 1:33:41.6.  Erik Hægstad ble nummer 42, Erik Nordsæter Resell nummer 46 og Eskil Evensen-Lie nummer 49. Torjus Bern Hansen fullførte ikke dagens ritt.

Fagerhaug kjørte også stafetten på torsdag der Norge endte på 10 plass. Der kjørte han åpningsetappen, og var oppe og snuste på topp tre flere ganger før han vekslet som nummer fem.

Les mer: 10.plass på EM-stafetten

Løype som skiller
Utøverne har hele uka meldt om at løypa er tøff både fysisk og teknisk, og at de lange motbakkene skiller godt.

Bak den franske duoen var det over to minutter ned til Marcel Guerrini fra Sveits, som sikret seg den siste pallplassen. Deretter gikk det igjen nesten halvannet minnutt før tyskeren Ben Zwiehoff kom inn til fjerdeplass.