Dansk reprise i Horten

Sebastian Fini Carstensen ble nordisk mester i rundbane i Horten i går, og fortsatte i samme spor i dag.

Sist oppdatert 16. august 2015 kl 14.53
Sebastian Fini Carstensen vant også dagens rundbaneritt i Horten med behagelig margin. Foto: Bengt Ove Sannes

Og akkurat som i går var det heller ikke i dag noen norske på pallen i herrenes rundbaneritt. Svenske Emil Lindgren ble nummer to, og Klaus Nielsen fra Danmark ble nummer tre.

Beste norske var Erik Hægstad på sjetteplass, mens Audun Øverbye Hanssen ble nummer sju, og med det fortsatt leder Norgescupen sammenlagt.

Topp 3 Hortenrittet menn senior, 6 runder
1. Sebastian Fini Carstensen, Danmark, 1:25:15.1
2. Emil Lindgren, Sverige, 1:26:05.6
3. Klaus Nielsen, Danmark, 1:26:41.1

6. Erik Hægstad, Fiskum IL/Team Lillehammer Powered by Sport1 &Scott, 1:28:08

Blant juniorgutta var det også reprise av gårsdagen for seieren: Petter Fagerhaug var førstemann i mål. Gårsdagens andremann, Martin Siggerud, ble nummer tre i dag, da Erik Pettersen snek seg inn på andreplass. Totalt var det under 20 sekunder som skilte de tre på pallen.

Topp 3 Hortenrittet menn junior, 4 runder
1. Petter Fagerhaug, Lillehammer CK/ Team Lillehammer Powered by Sport1 &Scott, 0:58:11.7
2. Erik Pettersen, CK Nittedal/ Team Lillehammer Powered by Sport1 &Scott, 0:58:19.9
3. Martin Siggerud, Soon CK, 0:58:31.6

Saken fortsetter under

Petter Fagerhaug Nordisk NC Horten 2015 Foto Bengt Ove Sannes 1400x924
Petter Fagerhaug vant juniorklassen i Horten i dag som i går. Foto: Bengt Ove Sannes

I dameklassen var det Ingrid Sofie Bøe Jacobsen som vant. Halden-syklisten var uheldig med setepinnen i går, men fikk revansj på dagens ritt. Hun gjorde unna sine fem runder på 1:29:28, og vant med nesten halvannet minutts margin til Noora Kanerva fra Finland.

Malene Degn stilte ikke til start i dag. Dansken ble nordisk mester i rundbane med over fire minutters margin i samme løypa i går.

Sigrid Andrea Fløgstad vant juniorklassen.

Topp 3 kvinner senior 5 runder
1. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Halden CK/Sepura Toyota racing with Birk, 1:29:28.8
2. Noora Kanerva, Finland, 1:30:57.1
3. Marit Sveen, Romerikdsåsen SK/ Team Lillehammer Powered by Sport1 &Scott, 1:32:56.8

Søkbare resultater alle klasser

Dagens ritt var niende runde i Norgescupen. Årets Norgescup avsluttes i Svelvik 19. september.

Saken oppdateres

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen Nordisk NC Horten 2015 - Bengt Ove Sannes 1400x924
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen vant Norgescup #9, og fikk revansj for en tung dag i går. Foto: Bengt Ove Sannes