Dahle Flesjå vant Trofeo Delcar

Gunn-Rita Dahle Flesjå vant HC-rittet Trofeo Delcar i Montichiari søndag. I herreklassen var det Florian Vogel fra Sveits vant rittet foran italienerne Marco Aurelio Fontana og Andrea Tiberi. Ole Hem var beste norske blant gutta.

Sist oppdatert 12. april 2015 kl 20.15
Gunn-Rita Dahle Flesjå vant kvinneklassen i Trofea Delfar søndag. Florian Vogel fra Sveits vant herreklassen. Foto: Arrangøren

Dahle Flesjå gjorde unna rittet på 1:20:29 og kom inn 19 sekunder foran Maja Wloszczowska fra Polen, mens Margot Moschetti fra Frankrike ble nummer tre.

Fullstendige resultater kvinner elite

Dahle Flesjå, som sykler for Merida Multivan-laget, var eneste norske kvinne i rittet. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fra Sepura Toyota racing with Birk er hjemme for å spisse treningen inn mot andre konkurranser senere i sesongen.

Blant gutta var Vogel var ustoppelig og kjørte seg opp en stadig større luke på de siste rundene i den tekniske løypa. Sveitseren vant til slutt med 1 minutt og 33 sekunders margin til Fontana, mens Tiberi var inne 2:01 bak Vogel.

Fullstendige resultater menn elite

Konkurransene har UCI HC-status, som er nivået under verdenscup, men mange av de aller beste var med. Rittet er også andre del av den italienske cupen.

Tøft for de norske karene
Ole Hem, som ikke var med til Kypros tidligere i vinter, kjører i år i eliteklassen, og måtte regne med hard medfart fra et sterkt felt. Hem var likevel beste norske på 65. plass. Han var inne på 1:32:05, 11:48 bak Vogel.

– Ole Hem kjører i elite klassen i år og får virkelig kjenne på det høyeste nivået. Utøvere som Fumic og Fontana blant flere er på start, så det blir en tøff utfordring, sier Eddy Knudsen Storsæter.

– Om kroppen er bra, han unngår uhell og kjører med god gjennomføring kan han komme inn blant de topp 40-50, mener Knudsen Storsæter.

Sondre Kristiansen ble nummer 71 med tida 1:34:34, noe som holdt til 22. plass i U23-klassen, men syns ikke dagen var det helt store.

– Det var en tøff løype med mye løst underlag og bratte kneiker. Ikke noe resultat og skryte av, men vi er begge klare for å kjøre et bedre ritt neste helg. Da går turen videre til Nals som ligger nord i Italia i Sør-Tirol, sier Kristiansen, som i år sykler for Team Lillehammer Powered by Sport 1 & Scott.

Christian Pfaffle fra Tyskland vant U23-klassen med tida 1:24:09 og ble nummer 15 totalt. Kristiansen var eneste nordmann i U23-klassen i det italienske UCI-rittet Trofeo Delcar, og landslagssjefen har store forventninger til unggutten denne sesongen.

– Sondre vet vi har en flott vinter med god trening bak seg og kan med et topp løp komme blant de topp 20. Men han kjører med elite klassen her og det blir et tøft ritt, sier Knudsen Storsæter.

Kristiansen fikk en god start på sesongen på Kypros i februar-mars.
Les mer Starter på et høyere nivå i år

Slutt før start for Lie
Da Eskil Lie ankom Italia, fikk han bekreftet brudd i båtbenet i hånden, og dermed var ritt-turnéen over før den startet for Kloppa-rytteren.

– Han fikk påvist brudd da vi kom ned til Italia og får ikke starte. Det blir gips i seks til ni uker, sier Knudsen Storsæter.

Bra kjørt i juniorklassen
Juniorene kjørte også rittet i Montichiari. Rittet inngår i European Series, og juniorene skal kjøre et ritt til i denne cupen i Danmark i august. Cupen ble innført i fjor og er kommet stedet for verdenscup for junior, forklarer Knudsen Storsæter.

Petter Fagerhaug fra Team Lillehammer Powered by Sport 1 & Scott ble nummer 13 med tida 1:15:11, og var inne 3:58 bak vinneren Lars Koch fra Tyskland. Sigurd Salberg Pedersen fra TVK sykkel ble nummer 33 med tida 1:17:24 og Eirik Pettersen fra Team Lillehammer Powered by Sport 1 & Scott ble nummer 36 på 1:18:01.

Fullstendige resultater junior

(Saken fortesetter under)

Petter Fagerhaug Trofeo Delcar 2015 - Foto NCF
Petter Fagerhaug kjørte inn til 13.plass i juniorklassen under Trofeo Delcar i Italia søndag. Foto: NCF

Innleder samarbeid med Sverige
Terrengsykkellandslaget har i år inngått samarbeid med Sverige på en del ritt. Organisatorisk skal vi i år samarbeide med Sverige for gjennomføring av en del ritt, sier Knudsen Storsæter, som ser prosjektet som vinn-vinn for to relativt små organiasjoner.

Felles for begge nasjoner er at vi er små lag, men kravet til mekaniker, fysioterapeut og andre ledere er likevel det samme. Om du er to eller åtte ryttere må disse funksjonene være på plass når man konkurrerer på det høyeste nivået, forklarer landslagssjefen.

– Vi setter stor pris på dette og det gjøre at vi driver mer kostnadseffektivt, samt at det er forhåpentligvis også vil være nyttig for utøverne. Samarbeidet er nyttig for begge land, og vi sparer en god del penger på dette, sier Knudsen Storsæter.