TEAM TREK MESTERHUS: Gründerne Eirik Fiskvik, Anders Fiskvik, Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng og Knut Erik Nesteby fra tidligere Helios-DBS er fortsatt med, pluss at Martin Andersen (foran i midten) og Berit Gjelten (ikke tilstede) er med for kommende sesong. Foto: Gro Kveldro Bruksås

Helios-DBS blir Trek Mesterhus

Helios-DBS Racing Team har skiftet navn, sykler og ryttere, og i helga var det lansering for Team Trek Mesterhus i Trysil med sesongplanlegging, trening og mat i rikelig monn.

Nerroverlagets nerroverfest i Spania

Nedre Buskerud Nerroverlag har vært på sin årlige guttetur til sydligere strøk, vi har fått en liten stemningsrapport med både bilder og video.

KLINTE TIL I FINALEN: Lars Granberg sikret seg den siste pallplassen på siste etappe av 4stage MTB Lanzarote, den ekstra lange etappen på 95km, rettmessig kalt XL. Foto: Arrangøren/Bob Foy
Pallplass til Granberg på Lanzarote

Lars Granberg mørnet konkurrentene på siste halvdel av den 95km lange avslutningsetappen på 4Stage MTB Lanzarote og kjørte inn til sin første internasjonale pallplass.

TALSMANN FOR DE FETE: Terrengsykkels Kristoffer Kippernes har tatt på seg programlederrollen. Bilde: Christian Nerdrum
Ny webserie om fatbikes

FATBIKEFEBER (EP1): Tjukksykler har for alvor inntatt det norske sykkelmiljøet. Her er vår rykende ferske serie «Fatbikefeber». Se første episode!

FYSISK KREVENDE: Terrengsykkels teststi, Dragon Khan krever krefter igjen i banken og et våkent blikk. Øyvind Østvedt lurte i sivet bak Aas for å stjele kjentmannssporene til neste runde.
Hyggelig med selskap

Fine stier er aldri så fine at de ikke blir enda finere i hyggelig selskap.

INN IGJEN: Skru akslingen inn i gaffelen så lenge du ikke har forhjulet på. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Hverdagstips: Behold akslingen

Moderne terrengsykler kommer med gjennomgående akslinger. Å miste disse er noe forbanna her. Unngå det!

STERKT FIRKLØVER: Otto Andreas Solberg, Lars Granberg, Søren Nissen og Greg Saw peiser mot både lagseier for Team iHus og sammenlagtseier for Nissen på 4Stage MTB Lanzarote. Foto: Privat
Peiser mot storeslem på Lanzarote

Etter tre av fire etapper i 4Stage MTB Lanzarote ligger laget iHus med Lars Granberg og Greg Saw an til lagseier etter at lagets stjernerytter Søren Nissen har vunnet alle etappene så langt og ligger an til sammenlagtseier.

Forsidepiken: Wade Simmons i storslagent landskap på Island. Foto: Mattias Fredriksson
Nytt Terrengsykkel i trykken - bli abonnent!

Vi har sendt årets første utgave av Terrengsykkel i trykken, og gir deg en liten smakebit på hva du har i vente!

ÅRETS RITTSYKKEL: 142X12mm bakaksling er etter hvert blitt en selvfølge også på lette rittsykler. Så også på Terrengsykkels vinner av prisen for årets rittsykkel 2014. Alle bilder: Øyvind Aas
Årskavalkade: Årets rittsykkel


Å kåre en beste sykkel er egentlig emulig, til det er det for forskjellige behov. Men noen sykler er mer spennende, nyskapende og velfungerende enn andre. Årets rittsykkel har både vært en salgssuksess og har stått for gode resultater i viktige konkurranser.

Halden CK kjører felles innetrening for ungdomsgruppa hele vinteren. Det syns Ingrid Sofie Bøe Jacobsen er langt bedre enn å tråkke alene i stua. Foto: Halden CK
Tråkker helst sammen med mange

Rulletrening er kjedelig, men blir langt bedre i godt selskap, mener Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, som gjerne trener med hele klubben når hun må tråkke innendørs.

ELSKER EKSPEDISJONSFORMATET: Linda Treseng får ikke nok av OffroadFinnmark. I år er hun tilbake igjen, denne gang på lang løype: 70 mil over vidda. Foto: Steinar Vik
Leverer opplevelser på samlebånd

Deltakerne i OffroadFinnmark blir bitt av mer enn myggen på vidda. Mange kommer tilbake etter mer, og stadig flere nye vil prøve seg på ekspedisjonsrittet som serverer terreng med stor T.

BEITOSTØLEN FATBIKE CHALLENGE: Siste helga i februar er det duket for tjukkasfest i fjellheimen. Foto: Privat
Fatbikefest på Beitostølen

Fatbike-arrangementer popper opp over hele landet for tida. Siste helga i februar er det duket for tjukksykkelhelg på Beitostølen spekket med både ritt, utstyrsdemo og sosialt program fra ende til annen.

Åpne armer: fatbikegjengen på Lillehammer inviterer til samling med sykling på fete stier.
Tråkker opp stier for deg på Lillehammer

I skogene rundt Lillehammer har en ivrig dugnadsgjeng tråkket stier for fatbikes, nå inviteres det til helgesamling med både turer og sosialt samvær.

EPISK: Rune Høydahl (4) kjørte inn til andreplass sammenlagt på Snow Epic i Sveits, og skryter av både konseptet og gjennomføring. Foto: Snow Epic
Kondis er ferskvare

Det oppdaget både Rune Høydahl og Ole Kristian Silseth ekstra godt på motbakkerittet i Snow Epic i Sveits, en av de aller første store internasjonale fatbike-festivalene og arrangert av ingen ringere enn gutta bak Sør-Afrikas legendariske Cape Epic.

ADLET: Tom Ove Kaland og Bjørn Egil Djuphagen Svela er slått til riddere av Sufferlandria. Men det kostet. Foto: Trimeriet Flekkefjord
Slet seg til riddere av Sufferlandria

Etter nesten 11 timers sammenhengende intervalltrening ble Tom Ove Kaland og Bjørn Egil Djuphagen Svela slått til riddere av Sufferlandria, de første norske av slaget.

DUPPEDITTER: Elektrostimulasjon gjør rulleøkta grisetung uten risiko for skader. Foto: Privat
Er ikke så kompis med rulla

– Det er fordømt kjedelig å sitte på rulla. Det er varmt og du svetter og det klør, sier Morten Vaeng, som truer seg gjennom en rulleøkt i uka.

Aaron Chase opp ned i lufta på tjukksykkel

Da Pivot Cycles skulle lansere sin nye fatbike, valgte de å sende freeridelegenden Aaron Chase ut på den - i en bikepark. Se videoen her!

Skal gjøre innetrening morsomt

Ebove kombinerer elementer fra gaming med fysiske innretninger som gyroer og vandring i en sykkelsimulator som lover å gjøre innetrening til en opplevelse.

VINNERSYKKELEN: Odd Erlend Hansen Berg og hans vinnersykkel fra Nakamura. (foto: Kristoffer H. Kippernes)
Sykler og ansikter i fatbike-NM

Nysgjerrig på hvilke sykler deltakerne i fatbike-NM brukte? Her gir vi deg et bildegalleri med flere av lørdagens rittdeltakere og deres sykler.

KAMP OM POSISJONER: Rett etter start gikk løypa inn på et smalt skuterspor. Da gjaldt det å sikre seg en god posisjon. (foto: Snorre Veggan)
Fatbike-NM i bilder

Nesten 100 deltakere stilte på startstreken i snødrevet på Lygna lørdag morgen. Vi gir deg her de feteste bildene fra historiens første fatbike-NM. Se vårt store bildegalleri.

Snøkav i fatbike-NM på Lygna

Tett snøvær la en flott ramme rundt det første uoffisielle Norgesmesterskapet i fatbike gikk av stabelen på Lygna skistadion.

RIGGER SEG TIL: Arne Gran kjører en time på rulla hver dag hele vinteren. Vaskerommet gjør nytten som treningsstudio. Foto: Privat
Trener på rulla seks dager i uka

Arne Gran har 17 sirlig nummererte treningsvideoer som han kjører i rekkefølge på rulla: en hver dag unntatt fredag, helt til våren kommer.

LAGÅND: Syklistene på Syndicate Santa Cruz både vinner og taper sammen. Det gjør dem til et unikt lag i utfortoppen.Her jubler Josh Bryceland for sin første verdenscupseier, sammen med mentor Steve Peat. Foto: Sven Martin.
Årskavalkade 2014: Sesongens lag

Terrengsykling er liksom ikke en lagsport, men det hender nå og da at lagånd og kameratskap kommer for en dag. Terrengsykkel mener at årets lag ikke er det samme som de som vant lagkonkurransen i rundbaneverdenscupen.

Fine folk fra 2014

Vi har nettopp lagt et helt år med turer, opplevelser og inntrykk på sykkelen bak oss, her er noen av bildene Terrengsykkels fotojournalist husker best fra 2014.

Tjukkritt: Smale stier og terrengsykler byttes ut med skispor og tjukksykler på Lygna skistadion på lørdag. (foto: Kristoffer H. Kippernes)
Fet lørdag på Lygna

- Det blir garantert raskere enn i fjor, lover rittlederen før lørdagens uoffisielle NM i tjukksykling på Lygna.

RULL STRAMT: Ruller du slangen riktig? Sjekk her.
Hverdagstips: Rull inn a

Uansett om du sykler med slangeløst oppsett eller ikke bør du ha med deg en reserveslange på tur. Ruller du den smart tar den liten plass.

INSPIRERENDE: Trek Farley 8 er en av de morsomste tjukksyklene vi har prøvd. Alle foto: Kristoffer Kippernes
Test: Trek Farley 8

Passe brede dekk, dempegaffel og leken geometri; er Trek Farley 8 vinterens morsomste halvdemper?

RIGG DEG TIL: Borghild Løvset har eget treningsstudio over garasjen hjemme, innredet med alt hun trenger for en lang norsk vinter: tre sykkelruller, slynger, matte, tredemølle og TV. Foto: Privat.
Borghilds beste basistrening

Borghild Løvset ruller flittig i vinterhalvåret, og styrketrening slurves det heller ikke med: nyttårsløftet er sixpack til sommeren. Maratondronninga deler gjerne sine tips og favorittøkter.

Brems deg inn i 2015

Et nytt år og nye sykkelmuligheter ligger foran oss - hva er ditt nyttårsforsett?

IKKE GLAD I FATBIKE: Det er nok en og annen terrengsykkel.no-bruker som lar seg provosere av denne mannen.
Mest sett i 2014

Du lurer sikkert på hva folk har glodd mest på av sykkelfilmer i vårt tv-univers det siste året?
Her har du topp 10-lista!

Test: Xeed Fat Lard

Fat Lard blir som smør på flesk rent bokstavelig, men hvordan funker Xeeds tjukksykkel i praksis? Les her for å finne det ut!

Test: White 2Fat Pro

Nest siste sykkel ut i tjukksykkeltesten kommer fra den store sportskjeden XXL. Hvordan fungerer deres White 2Fat Pro? Les her for å finne ut hva vi mener!

GODT SOM GULL: Noen mener sølv er nederlag, mens andre mener bronse er godt som gull. Italieneren Marco Fontana sikret bronsemedaljen med fem fattige sekunder og visst å feire det etter målgang. (foto: Snorre Veggan)
Opp- og nedturer i 2014

Det er ikke til å komme bort fra at idrett ikke bare er jubel og glede, men også tap og krasjlandinger. Her ser vi på noen av opp- og nedturene i 2014.

Test: Specialized Fatboy Expert

Specialized har også kastet seg på tjukksykkeltrenden, les hva vi mener om deres Fatboy Expert

Test: Salsa Mukluk 2

Vi presenterer sykkel nummer i gruppetesten av tjukkassykler, som kommer fra en av pionérene i bransjen.

OVER BAKKETOPPEN: Det er fort gjort å la seg fange av Ballettbakken når bilder skal tas i Birkebeinerrittet. Men orker man å ta med seg kamerasekken opp til toppen, så får man motiver som er vel så bra som på grusen ned mot Lysgårdsbakkene. (foto: Snorre Veggan)
Oppdrag Terrengsykkel 2014

Med julemat og en liten sterk en godt plassert, passer det bra å ta et tilbakeblikk på sesongen sett gjennom kameralinsene. Bli med en tur tilbake og se Snorre Veggans utvalgte bilder fra Terrengsykkelrittet, Birken, Grenserittet og ikke minst høydepunktet VM på Hafjell.

Test: Skørn Tjuge6ks X4

Tredje sykkel ut i tjukksykkeltesten, er en håndbygd sak fra Valdres. Les hva vi mener om tjukksykkelen fra Skørn!

Abbott Freestyle Navigator II
Med hjelpemiddel til skogs - Abbott Freestyle Navigator II

Diabetes kan være vrient å håndtere. Heldigvis fins det hjelpemidler som kan hjelpe diabetikere med å holde blodsukkeret så stabilt som mulig. For eksempel et lite apparat som måler blodsukkeret kontinuerlig.

Rulla, en Wahoo-Kickr, er med overalt. Også på juleferie, forteller Torjus Bern Hansen. Foto: Privat
Rulla blir bedre med mye stæsj

Jo mer duppeditter, desto bedre går rulletreninga, sier Torjus Bern Hansen, som kjører en skikkelig Rolls Royce av en rulle når han trår til innendørs.

Test: Nakamura Big Bob 5.0

Vi presenterer sykkel nummer to fra tjukksykkeltesten; Nakamura Big Bob 5.0

Test: Diamant Mammut F4

Først ut av tjukkassyklene i gruppetesten, er Diamant Mammut F4. Les hva vi syns om trendsetteren fra Gresvig.

Testing, testing: For å få gjennomført testen med alle syklene før vinteren kom, dro vi til Torsby i Sverige, hvor skitunnelen kunne by på snø i august.
Tjukkassykler for variert bruk

I Terrengsykkels første gruppetest av tjukksykler har vi gjort noe litt utenom det vanlige. Vi har testet syv sykler med prislapp fra ni til femti tusen kroner. Les videre, så finner du en sykkel tilpasset deg og din lommebok!

NISSETIPS: God jul ønsker fra Terrengsykkelredaksjonen med dette tipset om å holde varmen i vinter.
Hverdagstips: Del Buffen

En hals, eller tubelue kan brukes til det meste. Den kan også deles i to.

Test av Endura Superlite

Vi har fått testet noen vanntette shortser i høst. Enduras Superlite er den siste i rekken.

Test: Garmin Forerunner 920XT

Garmins FR920 er akkurat det du vil ha om du av og til gjør noe annet enn sykling.

INNOMHUS: Elisabeth Sveum rigger seg til i stua mellom TV-benken og gulvteppet og vedovnen når det blir for kaldt ute. Foto: Privat
Slik gjør du rulletrening artigere

– Trikset med rulletrening er å gjøre den så morsom og interessant som mulig. Det er lett å føle at rulle er kjedelig, sier Elisabeth Sveum, som sykler for det norske landslaget.

SOM NY: Over ett år med hyppig bruk synes ikke på vår testjakke. Fargen er fortsatt like frisk som på bildet og glidlåsene glir lett.
Test: Sweet Delirious jakke

Strippet og avansert Gore-Tex-jakke fra gjengen i Trysil. Funker den på sykkelen?

Test: GT Force X Carbon Expert

I Terrengsykkel 48 testet vi stisykkelen GT Force. Nå har vi prøvd storebror Force X - en stisykkel på steroider.

LEKREST PÅ MARKEDET: Ritcheys topp-pedaler er som smykker å regne, men funger de like bra som de ser ut?
LETTE OG LEKRE Ritchey WCS Paradigm

Slik fungerer markedets kanskje lekreste pedal i praksis.

KANONSESONG: Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fikk sitt internasjonale gjennombrudd i år. Neste år må hun ta steget opp rundbane da sprint ikke får egen verdenscup. Foto: Øyvind Aas
Årets norske prestasjon

At Gunn-Rita Dahle Flesjå fortsatt kommer på pallen i verdenscupritt er imponerende. Men en annen jente stod for årets gledeligste resultat for norsk terrengsykling.

FLASKEVASK: Ta drikkeflaskene i oppvaskmaskinen med god samvittighet. Da unngår du å gå på en bakteriesmell du ikke har behov for.
Terrengsykkels hverdagstips: Flaskevask

Uansett om du bare har vann på sykkelflaskene så kan de ha godt av en vask nå og da. Heldigvis er få ting like enkelt.

Presentert av