Borghild Løvset vant Birkebeinerrittet 2014, da for andre gang på rad. Nå jakter hun hattrick. Foto: Kent Murdoch

Hvem skal stoppe Løvsets trippel?

Borghild Løvset har Birken-hattrick i tankene. Vinner hun det 92km lange grusrittet fra Rena til Lillehammer, tangerer hun Pia Sundstedts seiersrekord.

Film fra OsloEnduro

OppdalEnduro er like rundt hjørnet, og arrangørene av 80/20 Enduro-serien lader opp med film fra OsloEnduro!

Frederik Wilmann vant Birken i 2014, etter en dramatisk avslutning der Åsmund Løvik kjørte feil på oppløpet. Foto: Kent Murdoch
Landeveisgutta preger Birken

– Det er ingen terrengsyklister i Birken jeg frykter, sier Frederik Wilmann, som vant Birken i 2014 og er tilbake på start i år.

UTVIDET: E-13 utvider spennet til 1x11-oppsett med en todelt kasset med stort spenn. Spennende!
Stort spenn fra E-13 - Eurobike 2015

California-baserte E-13 har lenge vært kjent for sine kjedeførere og kranker. Nå kommer de på banen med en joker av en kassett.

Sølvvinner Gjertrud Bø (til venstre) sammen med de svenske medaljevinnerne Therese Lindqvist (sølv K45-49), Carina Börjesson (bronse K55-59) og Maria Sedemark, som vant Bøs klasse.  VM Andorra 2015 - Foto Privat
Gjertrud Bø tok sølv i Masters-VM

Gjertrud Bø fikk trøbbel med pusten i høyden under dagens veteran-VM i Andorra, og det kostet henne gullet.

Carl Fredrik Hagen er en av favorittene til Birken på lørdag. Foto: Kristoffer Kippernes
Hagen går for seier i Birken

– Jeg går for seier i Birken, og det er kun seier som gjelder for meg, sier Carl Fredrik Hagen, landeveisproffen som er nybakt norgesmester i terrengsykling.

Åsmund Løvik lå an til Birkenseier i 2014. I år er han tilbake, og det samme er fjorårsvinneren Frederik Wilmann. Foto: Kristoffer Kippernes
Ikke tilfeldig hvem som vinner Birken

– Den sterkeste syklisten vinner. Hver gang, sier Åsmund Løvik, som selv var så nære, så nære i fjor.

Ned Raudhovdin på Oppdal. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Oppdal Enduro runder av

Det er klart for sesongens siste ritt i 80/20 Enduro Series. Denne gang midt i landet.

KOMPRESSORPUMPE: Bontrager Flash Charger blåser opp dine slangeløse dekk i en fei.
(Ti)-årets produkt – Test: Bontrager Flash charger

Å pumpe opp slangeløse dekk er ofte greit, men noen ganger et mareritt preget av svette, melkesyre og bunnløs frustrasjon. Bontrager Flashcharger kan gjøre marerittet til en drøm.

KJØRTE MED DRITTBEIN: Carl Fredrik Hagen hadde ikke dagen (badda-bish), men kjørte det han hadde likevel. (foto: Kristoffer H. Kippernes)
BIRKEN 2014: Ferden over fjellet

Birken er rittet hvor alt kan skje, og ingenting er avgjort før førstemann er i mål. Bli med eliteklassen for menn over fjellet i denne bildereportasjen

Sondre Kristiansen under European Games i Baku i juni. Foto: Eddy Knudsen Storsæter
Har respekt for høyden i VM

– Dette er min siste sesong som U23-rytter, og det blir spennende å kjøre mesterskap i høyden, sier Kristiansen, som er spent på både formen og høydeeffekten.

DRENGEN: Erik Skovgaard Knudsen var raskest av samtlige menn over fjellet i den krevende løypa. (foto: Kristoffer H. Kippernes)
BIRKEN 2014: Ultrafint i Ultrabirken

Rytterne som hadde valgt den lengre og hardere traséen i Birkebeinerrittet ble belønnet med sol, snaufjell og stier av en annen verden. Se bildene fra Ultrabirken 2014!

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen føler seg klar og motivert for VM i Andorra neste uke. Foto: Elisabeth Sveum
Ferdig med uflaks før VM

– Jeg føler at jeg har brukt opp uflakskvoten min nå, sier Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, som er tatt ut til VM-sprinten i Andorra første uka i september.

OffroadFinnmark lanserer en 15-mils-utgave i 2016, som vil være åpen for fatbikesyklister, solo-ryttere og junior-team. Foto: Venche Jensen/OffroadFinnmark
Offroad Finnmark utvider

Sugen på å kjøre solo over Finnmarksvidda? Eller på fatbike? Neste sommer lanserer OffroadFinnmark en ny 150km-distanse.

Oppskriften på en god Birken-opplevelse

Sørg for at turen over fjellet gir deg gode sykkelminner i stedet for at du kommer i mål med anger over ting du burde ha gjort annerledes.

Fredagsfilm - Connor Fearon

Vi ser fram mot helgen med denne feelgood-filmen fra Connor Fearon

Test: TMR Imprint

Vi har testet noen holker som er ulike det meste i sin del av terrengsykkelmarkedet.

STIV ELLER DEMPET: Øyvind Aas har en klar formening om hva du burde velge. Har du?
Stiv eller dempet gaffel til Birken?

RITTKLAR (EP10): Terrengsykkels redaktør Øyvind Aas gir deg sine åtte beste tips til Birken. Valget mellom stiv eller dempet gaffel er bare ett av de.

Martin Siggerud fra Soon CK er en av fire juniorer som representerer Norge under VM i Andorra første uka i september. Her fra NC i mai. Foto: SK Rye
Flere juniorer enn seniorer til VM

Norges Cykleforbund har tatt ut ni utøvere til rundbane-VM i Andorra, og i år er det flere juniorgutter enn senior menn i landslagstroppen.

10 tips til feltarbeidet i Birken

Skal du sykle fortest mulig fra Rena til Lillehammer er du avhengig av å sykle i felt. Her er oppskriften og spillereglene som gjelder når du skal holde høy fart i gruppa.

OPP FRA SOFAEN: Hjertesyke Øivind Grønli kan med el-sykkel bli meg kompisgjengen på stisykkeltur. Det gir inspirasjon til mer aktivitet. Foto: Stig Nerland
Elektrisk terrengsykkel - et nytt liv

Øivind Grønli fikk hjerteproblemer i 2010 og fryktet at tiden som stisyklist var over. Etter fem år på sofaen kom aha-opplevelsen i sommer.

10 tips til en raskere Birken-sykkel

Her er ti tips du kan realisere allerede i dag som garantert vil gjøre sykkelen din litt raskere.

Foto: Sjur Melsås
Suksessfest i Skibotn

Årets stifestival i Skibotn ble en perle, med rekordmange deltakere og strålende vær. Les den bildetunge reportasjen fra helgen her.

Hilde Sangesland Strædet tok nok en Norgescupseier på Oppdal i helga, og har dermed et godt grep om sammenlagtseieren. Foto: NCF
Strædet og Sandviken herjet i NC

Regjerende norgesmester Hilde Sangesland Strædet vant Norgescupen på Oppdal søndag, mens Lars Vatnebryn Sandviken var dagens desidert raskeste.

Bildegalleri OsloEnduro

Sola meldte oppmøte over hovedstaden da årets nest siste runde av 80/20-serien gikk av stabelen. Se bildene!

Zakka og Bondehagen vant OsloEnduro

Zakarias Blom Johansen og Stina Bondehagen gikk til topps på pallen i Tryvann i dag.

Sebastian Fini Carstensen vant også dagens rundbaneritt i Horten med behagelig margin. Foto: Bengt Ove Sannes
Dansk reprise i Horten

Sebastian Fini Carstensen ble nordisk mester i rundbane i Horten i går, og fortsatte i samme spor i dag.

Malene Degn vant Nordis mesterskap i rundbane med knusende margin. Foto: Raymond Poosz
Dansk seier i Nordisk mesterskap

Malene Degn ble nordisk mester i rundbane i Horten, med neste fem minutters margin til Ingrid Sofie Bøe Jacobsen på andreplass.

Sebastian Fini Carstensen fra Danmark ble Nordisk mester i rundbane i Horten. Foto: Raymond Poosz
Carstensen nordisk mester XCO

Sebastian Fini Carstensen fra Danmark vant Nordisk mesterskap i rundbane i Horten, foran svenske Emil Linde og dansken Niels Rasmussen.

Hildegunn Hovdenak ble nummer to i CykelVasan 2015, etter at hun ble hindret på oppløpet. Her sammen med vinner Jennie Stenerhag, som vant med cirka 20cm. Foto: Privat
Hovdenak snytt for fair målspurt

OPPDATERT: Hildegunn Hovdenak ble nummer to i Cykelvasan, slått på målstreken av svenske Jennie Stenerhag. Vidar Mehl var beste norske blant gutta, på fjerdeplass etter lit stang ut på oppløpet.

Den norske EM-troppen: (fra venstre) Thea Siggerud, Anders Johannessen, Tuva Siggerud, Jørgen Annmarkrud, Tobias Johannessen og Gabriel Slinger. Foto: Privat
Gull, sølv og topplasseringer i EM

De norske rytterne kjørte seg til respekt under ungdoms-EM i Graz i Østerrike, med dobbeltseier på jaktstarten og sterk felles laginnsats.

Foto: Sjur Melsås
Test: Speedsleev

Speedsleev lager ting til deg som ikke liker å bære ting på ryggen.

Skibotn Stifestival klar for innrykk

Et av årets sentrale arrangementer for stisyklister er straks igang i Troms.

Ikke gjør dette hjemme - 10 ting du ikke bør gjøre før Birken

Har du trent i flere måneder og brukt tusenvis av kroner på å prestere denne ene dagen, er det frustrerende når det går i vasken. Her er ti ting du ikke bør gjøre foran årets Birkebeinerritt.

Foto: Fedor Duhrmann
Enduroritt med fjordgløtt

Filmen fra Luster Enduro er her!

Foto: Kristoffer H. Kippernes
Hovedstadenduro seiler opp

Kommende helg samles landets endurofrelste seg på Oslos tak, til sesongens nestsiste runde i 8020 Enduro Series.

Sykkellek: Oslo kommunes sykkellek er for tiden på Skullerud skole. (foto: Snorre Veggan)
Sykkellek i Oslo

Som et ledd i Oslos sykkelsatsing, plasseres en lekebane for sykkel rundt omkring i byen. Akkurat nå står den på Skullerud skole.

UTDATERT SYKKEL? Birkentoer Åsmund Romstad Løvik mener af det viktigste er å være kjent med sykkelen, og bryr seg lite om utstyrstrender.
BIRKEN 2014: Nesten-vinner-sykkelen

Få ritt fører til så mye utstyrsdiskusjon som Birken. I 2014 var det Åsmund Romstad Løvik sin sykkel som fikk mest oppmerksomhet.

Sveum: Mer å gå på overalt

Elisabeth Sveum ruger på comeback og reiste til Nord-Amerika for å smake på nivået og få matchet seg mot de beste i verden. Det ga inspirasjon og motivasjon.

IKKE SMÅTTERI: Da spørs det bare: hvordan går det når stisyklist Aslak Mørstad for alvor setter utfor hele den elleville løypa til Brage Vestavik. Bilde: Christian Nerdrum
– Skikkelig på bortebane

TERRENGSKOLEN (S4 - EP2) Nå gjenstår det bare å se om prøvekanin Aslak ble noe tøffere på besøk hjemme hos utfortalentet Brage Vestavik

NY VANE? Cannondales Habit er en stisykkel for den stisyklingen vi gjør i hverdagen i skogen. Opp, ned, bort og gjennom. Vi testet den på flotte stier utenfor Freiburg i syd-Tyskland.
Cannondale Habit – Vi har prøvekjørt nyheten

Cannondales nye Habit er på mange måter et forsøk på å forenkle både vår og Cannondales hverdag. En allsidig og leken stisykkel til de turene det er flest av.

CykelVasan byr på Skandinavias sterkeste startfelt, sier Anders Fiskvik i Team Trek Mesterhus, og han er klar for å ta steget helt opp på pallen i år etter et par runder stang ut. Foto: Ulf Palm
– CykelVasan er større enn Birken

– Startfeltet i Vasan er nok det beste vi møter her i Skandinavia i løpet av sesongen, sier Anders Fiskvik i Team Trek Mesterhus. Han er en av de norske eliterytterne som satser på grusrittene, og CykelVasan er blant sesongens store høydepunkt.

Vis hensyn

Tar du hensyn når du trener til Birken?

Hildegunn Hovdenak er Norgesmester i terrengsykkel maraton, hennes første NM-gull i terrengsykkel. Her fra seier i NC maraton på Helgøya i mai. Foto: Kristoffer Kippernes
Knallhard kamp om NM-gullet

– NM-gull betyr jo litt da. Det er jo kjekt, sier Hildegunn Hovdenak, som har NM-gull fra både landevei fellesstart og randonnée i skapet fra før.

Carl Fredrik Hagen satser nå fulltid på landevei i Team Sparebanken Sør. Foto: Henrik Alpers
Gulpet blodsmak i 10 mil

– Det kostet i dag. Det er utrolig tungt å ligge solo i ti mil, sier nybakt norgesmester i maraton Carl Fredrik Hagen, som lå og gulpet blodsmak og melkesyre helt til han var på oppløpet.

Carl Fredrik Hagen tok NM-gullet i terrengsykkel maraton med knusende margin: Det var over sju minutter ned til Ola Kjøren på andreplass. Foto: Arrangøren
NM-gull til Hagen og Hovdenak

Carl Fredrik Hagen var overlegen i Helterittet, som i år fungerer som NM Maraton, mens Hildegunn Hovdenak knivet med Borghild Løvset helt til mål.

Lynraske dekk

I Birkebeinerrittet kan det være tid å spare på å bruke lette og lettrullende dekk, men det kan også øke risikoen for punktering. Vi har testet markedets letteste dekk for deg som våger å satse.

friflyt – Det gir en vekker til hele sporten

Arrangørene av enduro-cupen i Norge er preget av det tragiske dødsfallet til Will Olsen (40).

DENNE VEI: Bli med Terrengsykkel på en fototur blant syklister, publikum, funksjonærer og tilskuere på Lillehammer (foto: Snorre Veggan)
BIRKEN 2014: Festen ved Håkons hall

Nesten 13 000 ryttere stilte til start på lørdag i Birkebeinerrittet 2014. Terrengsykkel gir deg her en stor bildeserie fra sykkelfesten på Lillehammer.

Foto: Matt Wragg / Enduro World Series
Til minne om Will Olson

Den femte runden av Enduro World Series ble avlyst da en av rytterne tragisk gikk bort etter en ulykke på sykkelen. Nå er det laget en film til minne om Will Olson.

Mari Trønnes er den eneste av de tre toppkandidatene som har syklet Helterittet før. Foto: TelemarkHelten AS
Helt åpent om NM-tittelen

Hildegunn Hovdenak er usikker på om NM-løypa passer henne, Borghild Løvset er usikker på formen, og Mari Trønnes (bildet) kan fort komme inn i gull-kampen.

Presentert av