PANGSTART: Verdenscupen i rundbane fikk en drømmestart i Nove Mesto. Hjemmeseier, stort publikum og spennende løpsutvikling. Alle foto: Ego Promotion/Marius Maaseverd og Maxime Schmid

Hjemmeseier i Nove Mesto

Mange titalls tusen tilskuere hadde tatt turen til årets åpning av rundbane-verdenscupen i terrengsykling i Tsjekkia. I neste års VM-løype ble det en knallhard duell om seieren.

Bildebonanza NesbyEnduro

Tørt, vått, sleipt, rått, dette er bildene fra andre dag i NesbyEnduro!

Zakka og Hilde Strædet vant NesbyEnduro

Zakarias Blom Johansen og Stina Bondehagen vant NesbyEnduro

FORTSATT I TET: Gunn-Rita Dahle Flesjå viser ingen tegn til å senke tempoet. I dagens ritt i Nove Mesto tok hun nesten sin 30. verdenscupseier. Arkivfoto: Armin Küstenbrück
Kjempestart for Gunn-Rita i Nove Mesto

Gunn-Rita Dahle Flesjå viste ungdommen ryggen fra start i verdenscupåpningen i terrengsykling i Nove Mesto i Tsjekkia.

Utforgutta raskest i Nesbyen

Det var støvtørre stier og raske utforsyklister som preget første konkurransedag i NesbyEnduro

Ola Kjøren vant Norgescupklassen i Montebellorittet. Foto: Arrangøren
Kjøren og Hovdenak vant Montebellorittet

Mens Hildegunn Gjertrud Hovdenak vant med over to minutters margin, var det kamp til streken for Ola Kjøren som herreklassen på andre runde i Norgescup maraton.

– En liten motivasjonsknekk

– Jeg kan ikke la en slik liten knekk i motivasjonen stoppe meg, det er jo nå fremover alt det morsomme kommer, forteller treningspanelets Martine Stenbro. Følg livet til treningspanelet Team Terrengsykkel gjennom sesongen!

SYKKELKYNDIG TYPE: Redaktør Øyvind Aas skal gjøre dere til bedre rittklister denne sommeren. Se opp for hele 10 episoder av den nye programserien her på terrengsykkel.no. Bilde: Christian Nerdrum
Du er i form. Hva med sykkelen?

RITTKLAR (EP 1): Når du først har meldt deg på et ritt, bør du også ha som mål om komme deg helt gjennom. Men det krever en sykkel i topp form.

Bygger pumptrack for å rekruttere

Det blir bygd stadig flere pumptracks rundt om i landet. En dugnadsgjeng i Trondheim har påbegynt arbeidet med sitt tilskudd.

– Jeg liker alt ved den, dette er faktisk min drømmesykkel

Vi tok en nærmere titt på hva primus motor for OsloEnduro, Roy Ripe sykler på.

TA MED: Før neste tur i skogen kan du godt sjekke om innholdet passer denne listen. Det føles godt å være godt forberedt, og du komer deg nesten alltid hjem vet et evt havari.
Ikke glem dette hjemme

MEKKESKOLEN (EP2): Her er listen over hva som alltid bør være med i sekken på tur - og hvorfor.

PÅ VEI MOT SEIER: Med ledertrøya trygt på kroppen syklet Kate Aardal den siste etappen i visshet om at hun var på vei mot seier.
Aardal historisk i Portugal.

Kate Aardal har blitt den første kvinne til å vinne GPS-rittet Trans Portugal.

Ny sesong med guiding fra NOTS

Etter masse gode tilbakemeldinger i fjor, kjører NOTS igang sitt turguide-konsept også denne våren.

RÅ LANGHELG: En langhelg med La Rioja Bike Race byr på mye fin sykling og knallhard rittkjøring i skjønn forening.
På viking i Vinland - La Rioja Bike Race

Tredagers-rittet La Rioja Bike Race er et realt terrengritt i spektakulære omgivelser med trivelig tvekamp om hver plassering, både oppover og nedover.

Har bestemt seg for å gi gass

Treningspanelets Sverre Engelstad var i tvil om han skulle møte opp på årets andre fysiske test. Han trosset tvilen - heldigvis.

Må bli flinkere på restitusjon

Treningspanelets Sunniva Dring har gjort seg noen viktige lærdommer i løpet av våren. Les bloggene fra Team Terrengsykkel!

Kry kar: Ny drakt og ny sykkel. Og enda litt. Foto: Dirt
Leivsson på internasjonalt lag igjen

Regjerende norgesmester i utfor, Isak Leivsson, har fått plass på Dirt Orange, et av de internasjonale lagene i verdenscupen i utfor.

Fart og flyt er to gjengangere på stiene over Nesbyen. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Klart for Nesbyenduro

Kommende helg starter årets 80/20 Enduro Series i Hallingdalens hovedstad for stisykling, Nesbyen.

Det er lov å vente på kompiser underveis. Raumerrittet setter opplevelsene i sentrum framfor sekunder og resultater. Foto: Raumerrittet
– Vi vil litt vekk fra klokkejaget

Raumerrittet har slitt med synkende påmelding og regelrett drittvær, men nå tar arrangøren grep på flere plan for å heve opplevelsen.

Det var ingenting å si på innsatsen under første ritt i Sparebank1 Terreng Cup i Larvik. Foto: Nanset IF Sykkel
Vårslipp for terrengcup i Larvik

Første ritt i Sparebank1 Terreng Cup trakk rundt 80 ivrige ryttere til Larvik fordelt på barneritt og sportsklassen for de fra 20 år og eldre.

LINDA TRESENG vant Elgrittet i 2013. Foto: Elgrittet
Skogens konge i Høland

Elgrittet har klart å finne balansen mellom seriøst tøffe løyper, rittilbud for alle, en trivelig atmosfære, fete uttrekkspremier og elgburger det går gjetord om lang vei.

KLAR FOR NY SERIE: Redaktør Øyvind Aas har lang erfaring med rittsykling, og tar programlederrollen i Terrengsykkels kommende serie Rittklar. Bilde: Christian Nerdrum
Bli en bedre rittsyklist!

RITTKLAR (TEASER): Gjør deg klar for Terrengsykkel sin nye programserie Rittklar. Navnet har allerede avslørt innholdet og gjennom 10 innslag får du dyrkjøpt førstehåndserfaring fra redaktør Øyvind Aas.

Specialized 2016 - Ny Stumpjumper og feite dekk!

Vi har sett på neste års modeller fra Specialized

Med sykkelfestivalen Son Bike Days ønsker Soon CK å etablere en felles sosial arena for både bredde og elite. Foto: Soon CK
Alpe-inspirert sykkelfestival i Son

Tanken bak Son Bike Days neste helg er å skape et årlig arrangement som favner bredere enn et sykkelritt, skaper engasjement og sykkelglede, og likevel gir eliten noe å stille opp for.

Montebellorittet er andre runde i NC maraton 2015. Foto: Rune Folkedal
Montebellorittet rigger til NC

Montebellorittet 23. mai er andre runde i Norgescup maraton. Rittet har etter hvert blitt en av de store vårklassikerne på terminlista, med mastercup, seedingsstatus til fem store, og spekket startliste.

Giant Cup var et viktig tiltak for rekruttering i nesten 10 år. I kjølvannet kommer en ny cup. Foto: Ansten Due
Ildsjeler lanserer ny regional cup

Da primus motor bak den populære Giant Cupen i Vestfold måtte trappe ned, tørket hele cupen inn, men i kjølvannet kommer en ny regional småskala-cup. Det gleder ildsjelen stort.

STI: Valdresrittet kjøres 18.juli, da med nytt start og mål-område og flere sti-kilometer enn før. Foto: Arrangøren
Frister med mer sti i Valdresrittet

Valdresrittet kaster seg på sti-bølgen som skyller innover terrengsykkel-Norge, og tilbyr enda mer terreng på alle distanser i årets utgave.

MANGLENDE GULL: Kulhavy har fra før VM og EM-gull i rundbane, VM-gull i maraton og OL-gull i rundbane samt seier i rundbaneverdenscupen sammenlagt. Nå fyllte han opp samlingen med EM-gull i maraton.
EM maraton - Hva kreves for å vinne gull

Jaroslav Kulhavy kunne hanke inn nok en gullmedalje i helgens maraton-EM i tyske Singen. Det koster å ta gull, selv for den regjerende OL-mesteren.

Drammensrittet var et populært ritt med en spennende løype som falt i smak hos mange, og nå kan rittet komme tilbake på terminlista i framtida. Men det krever frivillige. Foto: Svenn Fjeldheim
Drammensrittet kan gjenoppstå

Drammensrittet kan gjenoppstå, men det blir verken i år eller neste år, sier Jon Erik Ludvigsen, som er leder i Drammen CK.

Splitta rør - Kjartan Sunnset´s Zealous

At 29ere er store, treige og ubrukelige i teknisk terreng, er for lengst blitt en myte. Kjartan Sunnset bygde seg en leken halvdemper, med noe spesiell rammekonstruksjon - les mer her!

GULL: I Sospel blir Europa-turneen til Kaja og Trude kronet med stigull.
Søk og du skal finne - Kaja ankommer Sospel.

Kaja Marienborgs søken etter super stisykling har i dagens reisebrev bragt henne til Sospel i Frankrike. Finner hun det hun leter etter?

Snerten sykkelcamp i Traktor Bike Park

I helgen inviterte jentene bak Snertne Pigers Velocipedklubb til en uformell sykkelhelg i Traktor Bike Park. Gutta fikk også bli med. Se bildene!

RASKEST: Kate Aardal ville oppleve å lede TransPortugal. Hun løste oppgaven ved å gå til fra start. Foto: Arrangøren.
Norsk seier i Portugal

Vår ukjente maratonstjerne, tok en overbevisende seier på den første etappen i Trans Portugal

Lars Granberg kjørte inn til 45.plass i EM i Singen på søndag. Det var under ambisjonen etter 10.plass i WC uka før. Foto: Sepura Toyota racing with Birk
Stang Ut for Granberg i EM

Lars Granberg ramlet inn på 45. plass i EM maraton søndag, 20 minutter bak vinneren, passe mørbanket og ganske utslitt.

TEST: Pivot Mach 6

Vi har testet endurosykkelen fra Pivot.

Hildegunn Gjertrud Hovdenak (til venstre) var bare ett sekund bak Gunn Rita Dahle Flesjå på EM terrengsykkel maraton i Singen i Tyskland i helga. Foto: Privat
Tre sekunder fra pallen i EM

Hildegunn Gjertrud Hovdenak ble nummer fem i EM i maraton i Tyskland – ett sekund bak Gunn-Rita Dahle Flesjå, tre sekunder fra pallen og under 10 sekunder fra seier.

Svenske Emil Linde vant alle tre rittene i UCI-etapperittet på Langsetløkka i helga, som også fungerte som Norgescup 3, 4 og 5. Foto: SK Rye
Linde tok rubbel og bit i helga

Emil Linde vant temporittet på Langsetløkka, som var siste ritt i helgens Norgescuprunde, og med tre av tre mulige stakk svensken av med sammenlagtseieren i UCI-etapperittet, mens Ingrid Sofie Bøe Jaobsen vant damenes etapperitt.

Søndagstur med Joonas

Joonas Vinnari er tilbake med ny film fra en søndagstur i skogen!

EMIL LINDE tuktet sine norske konkurrenter også på andre del av UCI-etapperittet, som også inngår i Norgescupen rundbame 2015. Svensken har dessuten vunnet tre av fire ritt i Norgescupen så langt. Foto: SK Rye
Linde og Sveum vant Norgescup 4

Emil Linde fortsetter å herje i Norgescupen, og vant dagens rundbaneritt med nesten ett minutts margin, mens Elisabeth Sveum vant dameklassen.

MEKKE-JON: Jon T. Engesmyr loser oss gjennom åtte viktige emner i sykkelmekking. Justering av girene er en god start, syned vi. Bilde: Christian Nerdrum
Få skikk på girene

MEKKESKOLEN: Sykling er dyrt nok som det er. Her kommer Terrengsykkel sin aller første episode av Mekkeskolen hvor du kan lære å skru på sykkelen helt selv. Først ut er justering av girene.

Frustrert i første ritt

Det ble ikke helt en sesongdebut som treningspanelets Alexander Clemm hadde håpet på. Nå ser han fremover mot sesongen videre med Team Terrengsykkel.

Emil Linde vant herrenes kortbaneritt fredag kveld. Her fra NC2 på Fiskum siste helga i april, der han vant andre runde i Norgescup rundbane 2015. Foto: NCF
Dobbelt svensk i Norgescup 3

Svenskene Emil Linde og Felicia Ferner vant kortbanerittet, som var første del av UCI-etapperittet og tredje runde i Norgescup rundbane, begge med god margin.

Spaden settes i jorda på Skullerud

Etter mye planleggingsarbeid, skal arbeidet med Skullerudprosjektet endelig settes i gang. Nå kalles det inn til stibyggerdugnad.

Henrik Hollingsæter KIppernes er tilbake på Frænaritttet 14. mai. Vinner han, blir det hattrick. Foto: Privat
Kjemper om hattrick i Frænarittet

Om fjorårets vinnere gjentar bragden i år blir det hattrick i både dame- og herreklassen på Frænarittet 14. mai.

LØYPEVAKTER er ikke det vanskeligste å få tak i. Krisitan Bårdsen Løwe reiste fra Nord-Troms til VM på Hafjell for å være løypevakt i fjor høst. Men ildsjelene i de tyngste vervene brenner ut. Foto: Martin I Dalen
Trøbbel i terrenget

Ildsjelene i idretts-Norge brenner ut. Flere ritt legges ned fordi arrangørklubbene ikke greier å finne frivillige til de tyngste vervene.

VAKKERT: Østmarka på sitt vakreste. (foto: Snorre Veggan)
Bildereportasje UB-cup Skullerud

Det ble vått, glatt og krevende forhold under det første rittet i årets UB-cup. Skullerud og Østmarka var åsted og regnværet dagen før gjorde det enkelt for røtter og steiner å legge urutinerte syklister i bakken. Her er våre bilder fra rittet.

Auksjon - støtt jordskjelvofrene i Nepal

Auksjonen til inntekt for jordskjelvofrene i Nepal fortsetter - by på pakke med stisyklingsstæsj fra Sweet!

Kommentar: Bruk språket!

Hvilke signaler sender vi til nybegynnere og ferske syklister ved å kjefte og smelle i ritt?

Satser på sykling

Er du ung, syklist og ikke helt sikker på hva du skal gjøre etter videregående? Det kan være at du bør lese om Borgund Folkehøgskole, som starter ny linje til høsten.

Fra stisyklingskos til treningsfokus -

Treningspanelets Martine Stenbro sesongdebuterte på Helgøyatråkket i helga - det samme stedet hvor hun syklet sitt første ritt!

Sort hverdagskamerat

Fotograf Lars-Erik Berg begynte med fargepaletten sort da han skulle bygge seg ny sykkel som skulle brukes til alt. Resultatet ble en Niner EMD.

Presentert av