Gunn-Rita Dahle Flesjå satser landevei etter OL i 2016. Da er det tempo i VM 2017 på hjemmebane som blir hovedmålet. Foto: Merida

Gunn-Rita Dahle Flesjå skifter beite

Terrengveteranen vil sykle tempo-VM i landevei i Bergen i 2017. Men hun satser på terreng til etter OL i 2016.

TAPETSERING: Trippel norsk og trippel Sepura Toyota with Birk i Aalborg MTB Marathon. Lars Granberg tok seieren. Foto: Ove Sollie
Norsk dominans i Danmark

Team Sepura Toyato Racing with Birk tok inntok Aalborg MTB-marathon med høye ambisjoner i helgen. Med god grunn skulle det vise seg. Det er bare dejligt!

Sykkelfest i Arendal

Rundt 60 syklister fikk boltre seg på stien Tungvektern i helgen - se bildene!

Helgøyatråkket 2012 ble en hårete utfordring med nysnø og mye gjørme. Årets værmelding er mer lovende, og arrangøren forventer deltakerrekord med opp mot 500 ryttere. Foto: Arrangøren
Klart for første NC Maraton

Helgøyatråkket har nærmest fått vårklassikerstatus i maratonmiljøet, og er også i år første runde i Norgescup maraton.

Ola Kjøren måtte se Emil Linde (til høyre) ta andre stikk i Norgescupen, etter at de tok kjempet nebb og klør til nest siste runde. Foto: Brynjar Åmot/NCF
Bøe Jacobsen og Linde tok NC2

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen sikret seg to seiere av to mulige på første Norgescup-helg, mens Emil Linde, som ble nummer to på lørdag, vant dagens rundbaneritt på Darbu.

Ola Kjøren fra Team MIlslukern har fortsatt gamle kunster i behold sjøl om han nå satser på maraton. Foto: Brynjar Åmot/NCF
Kjøren og Bøe Jacobsen vant NC1

Ola Kjøren og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen tok første stikk i Norgescupen for senior, mens Sigurd Salbu Pedersen og Anna Stray Rongve vant juniorklassene på Darbu.

Slaget om Fem Fjorder skal utkjempes her, ved Nes Fort på halvøya sør for Lødingen. Foto: Arrangøren
Her skal det kjempes i 24 timer

I september kjøres Slaget om Fem Fjorder for aller første gang, en uhøytidelig terrengsykkelstafett over 24 timer i Lødingen.

SUPER-PUMPE: Specialized Air Tool pro er en flott pumpe, men den løser ikke utfordringen med slangeløse dekk.
Luksuspumpe
Test: Specialized Air Tool Pro

Kan en pumpe faktisk gjøre det gøy å blåse opp store terrengsykkeldekk?

PÅ TUR: Trude Elde og Kaja Marienborg krysset hele Europa på jakten på tørrføre. De fant det til slutt.
Jenter på road-trip. Regnet i Sveits

MTB-chica Kaja Marienborg gjør det mange av oss egentlig har lyst til. Hun har denne våren lastet bilen full av camping- og sykkelutstyr og satt kurs for bare stier og nye opplevelser. Les reisebrevene hennes her på Terrengsykkel.

Kystnorge skal sies å ha et og annet landskap gående for seg. Foto: SuperEnduro
Nordvestlig endurocup

Til sommeren går noe så eksotisk som en nordvestnorsk endurocup i gang. Ifjor ble rittformatet testet i stereotypisk kystvær, og det skapte et sterkt ønske om mer.

Caroline Mølgaard Onarheim druser på under utforsamling i 2013. Foto: Svenn Fjeldheim
Drammen skisenter åpner

At sykkelsesongen er igang merkes, i alle fall over østlandet. Nå settes heisen i gang i Drammen.

Fjorårsknoting i Gresvikmarka. Foto: Andreas Ådnem
Cruxing i Fredrikstad

Et av stisyklisters vårtegn er valfart til bare stier i Østfold. Nå er det bare noen dager til Fredrikstad Cruxjam, med guiding og cruxing om hverandre.

Gunn-Rita Dahle Flesjå vant søndagens ritt i Nals overlegent med over minuttet ned til Eva Lechner på andreplass. Foto: Privat/Merida Multivan
Seier og sterk kjøring i Nals

Gunn-Rita Dahle Flesjå vant overlegent i søndagens UCI-ritt i Italia, mens Sondre Kristiansen ble beste norske blant gutta på 32. plass totalt og 5. plass i U23.

Petter Fagerhaug ble nummer to i SRAM-Cup i Viborg søndag 19.april. Men allerede forrige helg fikk han testet rittbeina og kjørte inn til 13.plass i Italia. Foto: NCF
2x pallen i Danmark

De norske juniorene bet godt fra seg i SRAM-Cup i Danmark søndag. Petter Fagerhaug kjørte inn til andreplass med Eirik Pettersen like bak på tredje.

Peder Håskjold i NC-løypa på Fiskum. Foto: Morten Vangen
Fiskum åpner Norgescup-ballet

Helga 25.-26. april er det klart for første runde i årets Norgescup rundbane, og igjen er det Fiskum som åpner sesongen – i år med flere høydemeter og mer teknisk terreng.

NOTS Oslo på guiding, riktignok i Lillomarka. Foto: Jo-Inge Mandt
NOTS-prosjekt materialiserer seg

At NOTS har hatt planer om et stiprosjekt i Østmarka har lenge vært kjent. Nå ligger søknaden for å få bygget dette klar.

Petter Fagerhaug gjorde det bra under Trofeo Delcar i Italia sist helg, og landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter har store forventninger til ham under SRAM-Cup i Danmark på søndag. Foto: NCF
Jager erfaring i Danmark

Junior- og U23-landslaget kjører SRAM-Cup i Danmark på søndag, både for å få internasjonal matching og samle erfaringer, og er en del av langsiktig satsing fra NCF.

STIFEST: På toppen av Reddalsheia er det jubel fordi det går utfor hjem. Foto: Mateusz Styk
Festlig med stifest

Stifesten i Kristiansand kom i stand på kort varsel. Likevel møtte over 40 syklister fra fjern og nær opp.

Tilrettelagt sti: Stier bygget av syklister, de er noe for seg selv. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Vårslipp i Tungvekteren

Arendals stisykkelperle, Tungvekteren, står arena for en liten sykkelfestival i slutten april. Årets første?

Raskt skal det være. Foto: Kristoffer H. Kippernes
80/20 Enduro Series nærmer seg

Har du siktet satt på enduroseriesykling i år? Da er det dags for å gjøre initiativ nå.

Å sykle fatbike over Finnmarksvidda var til å få gåsehud av, forteller Linda Treseng, som har noen sykkelmil på baken. Foto: Privat
Finnmarksvidda: Til å grine av

Fra hytte til hytte over Finnmarksvidda på fatbike. Slikt gjør inntrykk.

Lars Sandviken, riktignok på Hafjell. Foto: Snorre Veggan
Lars Sandviken med solid innsats

Verdenscupåpningen gikk ikke helt strømlinjeformet for seg, sett med norske øyne. Men Lars Sandviken har grunn til å smile.

Gunn-Rita Dahle Flesjå vant kvinneklassen i Trofea Delfar søndag. Florian Vogel fra Sveits vant herreklassen. Foto: Arrangøren
Dahle Flesjå vant Trofeo Delcar

Gunn-Rita Dahle Flesjå vant HC-rittet Trofeo Delcar i Montichiari søndag. I herreklassen var det Florian Vogel fra Sveits vant rittet foran italienerne Marco Aurelio Fontana og Andrea Tiberi. Ole Hem var beste norske blant gutta.

DIREKTE: Hele årets USA-cup blir sendt direkte på nett. På lørdag kveld kan du se Manuel Fumic jakte UCI-poeng i Bonelli Park.
Direkte rundbane-action fra USA.

Det er ikke ofte rundbaneritt vises direkte på TV, men hele USA-cupen har fått et gigaløft i år. På lørdag kveld kan du se runde tre, direkte fra Bonelli Park.

Foto: Paris Gore
Landslaget på plass i Lourdes

Nordmennene er på plass i Frankrike for helgens verdenscupåpning. Forhåpentligvis alle syklene også.

Foto: Kristoffer H. Kippernes
Utforsesongen starter i Lourdes

Premieren for årets verdenscup i utfor går av stabelen til helgen. Og det med en nykommer av en bane.

LETTE HOLKER: Lizard Skins DSP-holker veier kun 27 gram. Det er lett.
Superlette grep - Test av Lizard Skins DSP

Å spare 100 gram nesten gratis, uten at det går utover komfort eller holdbarhet er en ønskedrøm. Oppfyller Lizard Skins deler av drømmen?

STIFEST: Barmarkssesongen kan ikke starte for tidlig. I Kristiansand er den godt i gang allerede. Bli med på festen nå til helgen.
Tjuvstart i Kristiansand

Stisyklistene i Kristiansand, ledet av Øyvind Østvedt inviterer til stifest på bar mark allerede til helgen. Er du lei snø og slaps ta turen til den bløde kyststribe.

BARE NESTEN: Håkon prøver seg i litt for myk snø.
Panserskare

Bli med på topptur på sykkel.

Hjem fra tornekrig i Sør-Afrika – Lars Granbergs Birk Elite.

Lars Granberg har for lengst sparket i gang rittsesongen med både Andalucia Bike Race og nå senest Cape Epic. Vi tar en nærmere titt på hans rittvåpen for sesongen, en halvdemper fra Birk.

Rypene i Eiker CK står sjøl for miljøet - samhold og god stemning er viktige faktorer i satsingen, sier hovedtrener Aina Østlund Pretsholdt. Foto: Eiker CK
Ryper trives i flokk

Gi damene et tilbud og et miljø, så kommer de. Eiker CK har nesten en tredjedel kvinnelige medlemmer, egen jentetrener, og et splitter nytt jenteritt på trappene i august.

Dirt Magazine legger inn årene

Etter 18 år er det over for Dirt i papirformat. Alt håp er riktignok ikke ute for tilhengerne.

MAGISK: Jerome Clementz har noe som få andre kan matche. Når den lille franskmannen er frisk er han nesten uslåelig i enduro, så også i EWS 1 på New Zealand. Foto: Jérémie Reuiller
Magikeren Clementz best i Rotoroa

Enduro World Series startet med et drønn med knalltøffe Enduro Rotoroa på New Zealand. To comeback-karer kjempet om seieren til siste etappe.
I dameklassen var det en fast enduro-duell som ble utkjempet.

PRØVER IGJEN: Rikke Westvig har kommet seg med i Trans Provence i år. Hun håper på en enda bedre opplevelse enn i fjor.
På’n igjen. Rikke Westvig i ny runde med Trans Provence

Rikke Westvig er ikke snauere enn at hun har klart å komme seg med på TransProvence for andre året på rad.
Vi kommer til å følge eventyreren frem mot målet som i er foregår mellom 20. og 27. juni.

ARBEIDSREDSKAP

Da tømreren Audun Flatvad skulle bygge seg stisykkel, måtte det bli som verktøyet han bruker i det daglige; dønn solid og ment for å vare lenge til variert bruk. Les om hans Nicolai ION16 her.

HVA KUNNE HA VÆRT: Jared Graves' startnummer vil ikke bli montert i New Zealand. Det kan gå lenge til neste gang vi ser australieneren på sykkelen.
Mannefall i New Zealand - EWS

Årets første World Series konkurranse i Enduro står for døren. Allerede før start er flere av topprytterne ute av dansen.

DEBUTANT: Henrik Hollingsæter Kippernes hadde hatt færre enn 5 turer på den nye sykkelen da den ble med på ritt i Barcelona. Alle foto: Øyvind Aas
Ganske så standard-custom

Fjorårets vinner av Terrengsykkelrittet og flere andre maratonritt, Henrik Hollingsæter Kippernes håper å ta steget opp i verdenseliten med Trek-sykkel i år.

NY RAMME: BMC jobber åpenbart med en ny stiv ramme. Har den innebygget noe demping, eller er det noe annet som skjuler seg under neoprenet?
Ny myk(?) halvdemper fra BMC

BMC ser ut til å jobbe frem en ny sykkelramme. Ganske så ulik de terrengrammene de allerede har i markedet. Se prototypen her.

Siste etappen på Cape Epic 2015 besto av mye grov og tung grusveg og Birken-taktikk, forteller Lars Granberg på iHus 1. Foto: Nick Muzik/Cape Epic/Sportzpics
Blytung innspurt for iHus

Selv om sisteetappen på Cape Epic ble langt tøffere og plasseringen litt under forventet, er Lars Granberg tilfreds med 11. plass sammenlagt i det åtte dager lange etapperittet i Sør-Afrika.

Foto: Kristoffer H. Kippernes
Enduro: Nå som fest

80/20 vil markere begynnelsen på 2015-sesongen med en fest, og alle er invitert.

OFFENSIVE: Philip Buys og Matthys Beukes tok teten tidlig på den fjerde etappe. Det holdt helt inn. Photo by Ewald Sadie/Cape Epic/SPORTZPICS
Gunn-Rita på egenhånd

Cape Epic gir ikke ved dørene. Listen over lag der en av deltagerne har måtte gi seg begynner å bli lang. I dag havnet partneren til Gunn-Rita på sykehuset.

Greg Saw er definitivt skuffet over at kneskaden er tilbake, og han er ute av Cape Epic - for andre år på rad. Foto: iHus Racing
Skuffet Saw skylder seg sjøl

Greg Saw er ute av årets Cape Epic etter under halvkjørt løp, og skylder på sin egen ærgjerrighet og ambisjoner for at kneskaden fra i fjor blusset opp igjen – på omtrent akkurat samme måte som sist.

Planlagt nedetid

Fredag 20. mars cirka kl 5 til 7.30 vil alle våre sider, med ett unntak, være nede. Raskere nettsider er målet.

ETAPPE 3 på Cape Epic 2015 ble blytung med 128 seige, støvete, smellvarme og til tider stupbratte kilometer. Foto: Sophie Smith/ Cape Epic/ Sportzpics
Over og ut for iHus 2 i Cape Epic

Da Greg Saw på iHus 2 måtte stå av Cape Epic med kneskade, er laget ute av konkurransen og Ola Kjøren fortsetter som outcast.

LAIDBACK: 2FO-Skoene gir deg en avslappa stil på stien, men skoene er stivere enn de gir inntrykk av.
Jovial sko til realt terreng.
Test: Specialized 2FO Clip

Specialized har mange sko i hylla. 2FO er nye av året og tiltenkt brukt i utforløypa, til enduro, eller til stisykling. Vi har testet.

LARS GRANBERG på iHus Racing 1 tråkket seg til 11.plass på andre etappe i Cape Epic 2015 sammen med makker Søren Nissen. Foto: Sophie Smith/ Cape Epic/ Sportzpics
Cape Epic: Moroa koster krefter

Elitegutta på iHus Racing har gjort unna to av sju etapper pluss prologen, klatrer stadig på sammenlagtlista, og storkoser seg i det krevende terrenget, men innrømmer at Sør-Afrikas villmark koster.

KAPTEIN KIPPERNES: Programleder Kristoffer Kippernes greier ut om temaet fætbikes. Bilde: Christian Nerdrum
Snakk om å være tjukk!

FATBIKEFEBER (EP4): Med brede hjul forplanter konsekvensene seg til store justeringer av rammeverk og utstyr. Det kan vi godt snakke litt om.

Elitegutta på iHus Racing 1 og 2 fikk et brutalt møte med første skikkelige etappe på Cape Epic, som for øvrig også er rittets tøffeste. Foto: iHus Racing
Brutal start på Cape Epic

Første etappe av Cape Epic 2015 ble en ilddåp for de norske elitegutta. Team iHus Racing 1 fikk en røff start mens iHus 2 gikk på en smell etter halvkjørt løp.

TUNGT: Kathrin Stirneman hadde en tøff dag under Cape Epic Prologen.  Her får hun trøst av Gunn-Rita over mål.
Tøff start for Dahle Flesjå i Cape Epic.

Gunn-Rita Dahle Flesjå sykler Cape Epic sammen med sprintverdensmester Kathrin Stirneman, men de to fikk en tøff start på 8-dagers-rittet.

Ola Kjøren og Greg Saw er to av "nordmennene" på Team Ihus som kjemper om en topplassering i årets Cape Epic.
Vil inn blant de ti beste

Cape Epic åpnet med prolog fra universitetet i Cape Town søndag, og med 15. og 19. plass i prologen har begge elitelagene litt å gå på i forhold til ambisjonene for etapperittet i Sør-Afrika.

Sykkelbutikken gjør hamskifte

En av Bergens store faghandler for sykkel skifter plass og eier.

Presentert av